Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 2013

το παραμύθι με τη διόγκωση του ελλείμματος !

  Η είδηση ότι ασκήθηκε (ή θα ασκηθεί) ποινική δίωξη κατά στελεχών της ΕΛΣΤΑΤ, σε βαθμό κακουργήματος (αλοίμονο, πως θα κάνει εντύπωση ;), επειδή, λέει, "φούσκωσαν" το έλλειμμα και ήρθε το ΔΝΤ, τα Μνημόνια κλπ, αποδεικνύει (ΞΑΝΑ !) πόσο βαθιά είναι η σήψη της ελληνικής κοινωνίας..!
   Η αντιμνημονιακή ρητορική στην Ελλάδα, βοήθησε ανθρώπους να μπουν στη Βο(υ)λή ή να αυξήσουν τα ποσοστά τους, επειδή ο κόσμος, η "κοινή" γνώμη (όπως λέμε "κοινή" γυναίκα), θεωρεί τα Μνημόνια, ως αιτία της δυστυχίας του, για το λόγο ότι ..τελείωσε το "φαγοπότι" με δανεικά και κλεμμένα και μειώθηκε το "τυράκι" των τρωκτικών.
   Θα περίμενα από τους Εισαγγελείς -ως πιο μορφωμένους ανθρώπους- να είναι σε θέση να διακρίνουν την πραγματική αιτία των δεινών αυτής της κακόμοιρης Χώρας, να μπορούν να καταλάβουν δηλαδή ότι στη φτώχεια και την εξαθλίωση, μας οδήγησαν οι πολιτικές όλων των κυβερνήσεων, από τη μεταπολίτευση και μετά !
    Το όνειρο κάθε σχεδόν Έλληνα, να διοριστεί στο Δημόσιο, για να μην κάνει τίποτα και να έχει ένα "σίγουρο μισθό" και μία "άνετη ζωή", κατέρρευσε σαν χάρτινος πύργος, διότι στην πραγματική ζωή, δεν υπάρχει ούτε σιγουριά, ούτε άνεση, μόνον στα παραμύθια (και εκεί καμιά φορά βγαίνει όμως ο "δράκος").
    Τι προσπαθούν να κάνουν και τι θα αποδείξουν στο Δικαστήριο, αν φτάσει η υπόθεση εκεί, οι κατήγοροι αυτών των ανθρώπων ??
-Ότι αν το έλλειμμα ήταν 12% και όχι 15% π.χ, όλα θα ήταν καλά ;
-ότι μία "οικονομία" (κατ' ευφημισμόν) 10 εκατομμυρίων ανθρώπων, που πληρώνει 5 εκατομμύρια συντάξεις, είναι βιώσιμη ;
-ότι θα έπρεπε οι νεκροί συνταξιούχοι και οι μαϊμού ανάπηροι και τα ανθρωποειδή, χωρίς ΑΦΜ και λοιπά στοιχεία, να συνεχίσουν να πληρώνονται (με δανεικά) από το ελληνικό κράτος ;
-ότι η καθαρίστρια και ο οδηγός ή ο νυκτοφύλακας στη ΔΕΚΟ, έπρεπε να συνεχίσει να παίρνει 70 και 80 χιλιάρικα το χρόνο ;
    Χιλιάδες παραδείγματα σήψης και παρακμής και απάτης, θα μπορούσε κανείς να αραδιάσει, για την προ-Μνημονίου Ελλάδα, επομένως τι θέλουν να μας που οι πολέμιοι του ΔΝΤ ? ότι όλα έβαιναν καλώς ? Έλεος δηλαδή, πότε θα σοβαρευτούνε ?!
    Τα λεφτά, τα δανεικά, είχαν τελειώσει, ακόμα και αν το έλλειμα ήταν μία ή δύο μονάδες μικρότερο, η κατάληξη δεν μπορούσε να ήταν διαφορετική, δεν υπήρχε κράτος, δεν υπήρχε οικονομία, δεν είχε μείνει όρθιο τίποτε, από τη διαφθορά και τη μαλακία, που μας έδερνε (και μας δέρνει), ως λαό !
     Άρα, με το να εστιάζουμε και να διώκουμε ανθρώπους, για τέτοια ζητήματα, απλά αποπροσανατολίζουμε τη συζήτηση και εστιάζουμε στο πρόβλημα και όχι στη λύση, διαιωνίζουμε μία σπέκουλα, χωρίς λόγο, αφού τα Μνημόνια ήταν μονόδρομος, εκτός αν προτιμούσαμε να γίνουμε Αργεντινή και οι πεινασμένοι να σπάνε και να μπαίνουν στα μαγαζιά, για να φάνε.
     Η αντιμνημονιακή ρητορική ταιριάζει σε καμένους και τσίπρες, για να πάρουν κανά ψηφαλάκι, αλλά δεν ταιριάζει και δεν επιτρέπεται σε λειτουργούς της Δικαιοσύνης, οι οποίοι θα όφειλαν να είναι πιο προσεκτικοί και νηφάλιοι (η μόνη τους "δικαιολογία", είναι ότι κόπηκε και ο δικός τους μισθός).
      Σε τελική ανάλυση -και αυτό είναι το σημαντικότερο- με τέτοιες διώξεις, υπάρχει ο κίνδυνος να τους διαφύγουν τα ΑΛΗΘΙΝΑ σκάνδαλα των τελευταίων ετών, ενδεικτικά να αναφέρουμε τα κουρέματα ομολόγων και τη διάσπαση των τραπεζών.
      Αν μπει Εισαγγελέας, στο βασίλειο της διαπλοκής και της διαφθοράς, στην Ελλάδα, την περιβόητη Τράπεζα της Ελλάδος, νομίζω ότι μια ζωή δεν φτάνει, για να διαλευκάνει και να τιμωρήσει τα εγκλήματα, που διαπράττονται εκεί μέσα !
  

2 σχόλια:

  1. εκτός των άλλων, με τα "καμώματα" αυτά, γινόμαστε (ξανά) ρεζίλι στην Ευρώπη !
    http://nonews-news.blogspot.gr/2013/01/blog-post_8886.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. αν θέλουν οι Εισαγγελείς να κάνουν σοβαρή έρευνα, ας ψάξουν καλύτερα μήπως τόσα χρόνια, το έλλειμμα παρουσιαζόταν "ξεφουσκωμένο" και μικρότερο από το αληθινό ! αυτή η έρευνα σίγουρα θα είχε περισσότερο "ψωμί" και -κυρίως- νόημα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.