Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 4 Ιανουαρίου 2013

Εφιάλτη ζω, ξυπνήστε με !!

  Ώρες-ώρες, έχει κανείς την εντύπωση, στην Ελλάδα, ότι ζει ένα διαρκή εφιάλτη και το χειρότερο είναι ότι είναι αμφίβολο, αν και πότε θα ξυπνήσει ή αν θα σταματήσει ο εφιάλτης !
  Αναφέρομαι σε ένα γεγονός, που συνέβη, πριν κανά μήνα και με βασανίζει από τότε, δε με αφήνει να ησυχάσω και να μην το σχολιάσω, είναι από τις περιπτώσεις, όπου λες "που ζω ;" ή καλύτερα "που ζούνε ;", δεν είναι δυνατόν, μάλλον δεν άκουσα καλά κλπ.
  Δυστυχώς όμως, είναι πέρα για πέρα αληθινό, αυτό που διηγούμαι και είχα την ατυχία να βιώσω : συγκεκριμένα, άκουσα (όσο λίγο άντεξα) τον υπεύθυνο επικοινωνίας της ΔΕΗ, να μιλάει στον Αυτιά (πιθανόν να τον καμαρώσατε και σεις) και να λέει πράγματα, πέρα από κάθε φαντασία, για να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα. Είπε λοιπόν :
-Το ρεύμα είναι φτηνό και για να επιχειρηματολογήσει, ανέφερε ότι ξοδεύει 200 ευρώ το μήνα για ..τσιγάρα, ήτοι πολύ περισσότερα απόσο κάνει το ρεύμα. Ίσως ήταν ένας έμμεσος τρόπος, για να μας πει ότι παίρνει πολλά λεφτά και δεν ξέρει τι να τα κάνει..
-Στην ερώτηση γιατί η ΔΕΗ δεν κόβει το ρεύμα σε υπουργεία κλπ. από τη στιγμή που το Κράτος της χρωστάει εκατομμύρια ευρώ, είπε τα καλυτερότερα : αφού είπε ψέμματα για το ακριβές ύψος των κρατικών οφειλών προς της ΔΕΗ, στη συνέχεια είπε ότι δεν μπορεί να κοπεί το ρεύμα σε πανεπιστήμια, νοσοκομεία κλπ, για λόγους ανθρωπισμού προφανώς και στο τέλος πέταξε τη "βόμβα" : δεν πιέζουμε το Κράτος να πληρώσει, γιατί ξέρουμε ότι δεν έχει λεφτά !!!!!!!
    Είναι από τις στιγμές που το αίμα παγώνει, που η καρδιά σταματάει και αναρωτιέσαι αν άκουσες καλά, τσιμπιέσαι για να δεις αν είσαι ζωντανός και κανονικά η ανάρτηση θα έπρεπε να τελειώνει εδώ, χωρίς περαιτέρω σχόλια, διότι ο πειρασμός να βρίσεις είναι πολύ μεγάλος...
   Αν ήμουν σε ένα στούντιο μαζί με αυτόν τον κύριο και έλεγε αυτό το πράγμα, φοβάμαι ότι θα γινόμουν χειρότερος από τον Κασιδιάρη, θα τον βούταγα από τη γραβάτα και θα τον έπνιγα !
    Όμως σκέφτομαι, ότι δε φταίει αυτός, μετά από ΤΟΣΑ χρόνια στο Δημόσιο, δεν θα περίμενε κανείς να σκέφτεται ή να μιλάει λογικά, μέχρι εκεί μπορεί να φτάσει το μυαλό του.
    Αν του εξηγήσει κάποιος ότι οι 30.000 άνθρωποι, που τους κόβεται κάθε μήνα το ρεύμα, δεν έχουν να το πληρώσουν, δεν τους τρέχουν τα λεφτά από τα μπατζάκια, ότι ανάμεσά τους, είναι παιδιά, ηλικιωμένοι, άρρωστοι, θα το καταλάβαινε άραγε ; Θα έδειχνε την ίδια κατανόηση, που δείχνει απέναντι στο μεγαλύτερο μπαταχτσή, που υπάρχει, το ελληνικό Κράτος, το οποίο, στο κάτω-κάτω, εισπράττει και ένα κάρο δισ από φόρους ;; Αμφιβάλλω, αν μπορούσε να καταλάβει το μέγεθος της μαλακίας, που ξεστόμισε, απλά θα έκανε μια άλλη δουλειά, δεν θα ήταν Δ.Υ !
   Τι αποδεικνύει όλο αυτό ; Ουσιαστικά, ότι κράτος και ΔΕΗ είναι ένα και το αυτό, δεν διαχωρίζονται, η ΔΕΗ είναι (και συμπεριφέρεται ως) κράτος και το κράτος υποτάσσεται στο τερατούργημα, που το ίδιο δημιούργησε, για ψηφοθηρικούς και μόνον λόγους.
    Η ΔΕΗ είναι το "μοντέλο ανάπτυξης", που δημιούργησε η μεταπολίτευση και οδήγησε τη χώρα στην αγκαλία του ΔΝΤ και των μνημονίων, ένα παράδειγμα προς αποφυγή, για κάθε ..τριτοκοσμική χώρα.
    Στο ερώτημα, λοιπόν, πότε πρέπει να ιδιωτικοποιηθεί η ΔΕΗ και να απελευθερωθεί η αγορά ενέργειας, η απάντηση είναι ...χθες.










 

1 σχόλιο:

  1. προχθές, είχα πάει για καφέ με έναν ξάδερφό μου και μετά ήρθε ένας φίλος του, που "δουλεύει" σε μία θυγατρική της ΔΕΗ, με σύμβαση αορίστου χρόνου και μισθό, περί τα 900 ευρώ. Προς τιμήν του, δεν παραπονιόταν ιδιαίτερα για το ύψος των αποδοχών (ελπίζει πάντως σε αύξηση, όταν πάρει το πτυχίο) και αναγνώριζε ότι κωλοβαράει και την περισσότερη ώρα ασχολείται με άλλα, δικά του, πράγματα. Όταν χωριστήκαμε, ρώτησα (αυθόρμητα, χαχα) τον ξάδερφό μου, αν ο πατέρας του δουλεύει στη ΔΕΗ και ναι, ως εκ θαύματος !, η ...διαίσθησή μου, βγήκε αληθινή ! Άλλο ένα, από τα εκατομμύρια τρωκτικά, σκέφτηκα, ωστόσο, αυτό που με ενοχλεί είναι άλλο : τα τρωκτικά αυτά, που μου προκαλούν αηδία, έχουν σχέσεις (είναι πονηρές βλέπεις οι γυναίκες και έλκονται από τη μονιμότητα), κάνουν σχέδια για το μέλλον (άσχετα αν ο Θεός γελάει), κατέκλυσαν τα Τρίκαλα Κορινθίας, μέσα στις γιορτές κλπ. Από την άλλη, εκατοντάδες χιλιάδες νέοι, είτε δεν μπορούν να κάνουν σχέδια για το μέλλον, είτε δουλεύουν, για να πληρώνονται τα τρωκτικά. Αυτή την άθλια κοινωνία δημιούργησαν οι -πιο άθλιοι- πολιτικοί μας και θα λογοδοτήσουν για αυτό, να είστε σίγουροι ! Ας ευχηθούμε τουλάχιστον, οι πεινασμένοι και αδικημένοι, να μην κάνουν ντου και φάνε τα τρωκτικά και τις "όμορφες" ζωές τους..

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.