Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 18 Ιουνίου 2013

τι ΔΕΝ καταλαβαίνετε ;;

   Η χθεσινή απόφαση του (απερχόμενου) προέδρου του ΣτΕ, για το ζήτημα της ΕΡΤ, έκανε πολλούς να μιλάνε για απόφαση Πυθίας, για δυσνόητη απόφαση κλπ και το όλο θέμα, περιπλέχθηκε έτι περαιτέρω, από τις αναλύσεις των "ειδημόνων" του δικαστικού ρεπορτάζ, που ανάγκαζαν τον άνθρωπο, να προβαίνει σε νέες διευκρινιστικές δηλώσεις !
   Είναι τέτοιο το μπλέξιμο, που βγήκαν απολυθέντες εργαζόμενοι της πρώην ΕΡΤ Α.Ε και πανηγύριζαν ή και πανηγυρίζουν ακόμα (!), ενώ η απόφαση ουσιαστικά δικαιώνει την κυβέρνηση και το Σαμαρά...
    Ο Σαμαράς, ουδέποτε υποστήριξε ότι κλείνει οριστικά η δημόσια τηλεόραση, κλείνει μόνον η αμαρτωλή ερτ και δημιουργείται ένας νέος φορέας, ουσιαστικά από το μηδέν.
    Για μένα, το αν θα υπάρχει "μαύρο" ή όχι στις οθόνες, έως ότου ψηφιστεί το νέο πλαίσιο λειτουργίας, μικρή ή και καθόλου σημασία δεν έχει : διότι στην νέα ψηφιακή εποχή, πλέον, τα ιδιωτικά κανάλια εκπέμπουν παντού ή σχεδόν παντού και έτσι μπορούν να ενημερώνονται ακόμα και εκείνοι, οι χωριάτες, που κάποτε "έπιαναν" μόνον την ερτ !
     Θεωρώ ότι ο κύριος Μενουδάκος, διαχειρίστηκε ορθά την ΤΕΡΑΣΤΙΑ πίεση, που του ασκήθηκε, αφού όλοι κρέμονταν από την απόφασή του, το διακύβευμα ήταν ΠΟΛΥ μεγαλύτερο, από μίας άλλης "απλής" νομικής υπόθεσης και τελικά κλείνει μία λαμπρή καριέρα στο ΣτΕ, με τον καλύτερο δυνατό τρόπο !
      Η ερτ είναι ΠΑΡΕΛΘΟΝ και πλέον αυτό πρέπει να το καταλάβουν, οι απολυμένοι της, που άδικα πανηγύριζαν, όσο πιο γρήγορα το χωνέψουν και προσαρμοστούν στα νέα δεδομένα, τόσο πιο εύκολα θα μπορέσουν να διαχειριστούν και το "από δω και πέρα".
      Όσο διαμαρτύρονται και κάνουν καταλήψεις κλπ, τόσο επιβαρύνουν τη θέση τους, αφού θα αργήσει να δημιουργηθεί ο νέος φορέας, στον οποίο έχουν (θεωρητικά) 30% πιθανότητες, να ξαναδουλέψουν !
       Αυτή τη στιγμή μοιάζουν με τον Ωνάση, που έκανε μήνες, για να θάψει το γιο του, μη μπορώντας να χωνέψει το θάνατό του (ή ελπίζοντας ότι ..θα αναστηθεί).
       Όσοι έχουν μάθει και ξέρουν να δουλεύουν, δεν θα χαθούν, όλο και κάπου αλλού θα βρουν απασχόληση και είμαι σίγουρος ότι αρκετοί έχουν αρχίσει ήδη να ψάχνονται, αντί να πίνουν φρέντο στους διαδρόμους ή το προαύλιο του "μεγάρου" (της ακολασίας).
       Το τέλος της ερτ, υπήρξε ξαφνικό, κυνικό και σκληρό, όπως κυνικά τόσα χρόνια, εξελισσόταν το φαγοπότι, εκεί μέσα, όπως κυνικά κάποιοι πληρώνονταν, χωρίς να ξέρουν που πέφτει το προάστιο της Αγίας Παρασκευής (δοξασμένο το όνομά Της!) ή όπως κυνικά, έκαναν απεργίες και δεν έχαναν ούτε ένα ευρώ, από το μισθό!
       Αιτία και αποτέλεσμα, πρόκληση και απάντηση, δράση και αντίδραση, έγκλημα και τιμωρία, ύβρις και νέμεσις, έτσι προχωράει η Ζωή...(ό,τι μεγαλώνει υπέρμετρα, ό,τι εξέχει, το κόβει !)








1 σχόλιο:

  1. οι δημόσιες τοποθετήσεις του γερο-πάστορα, ότι η ερτ ξανανοίγει, όπως πριν, φοβάμαι ότι δε γίνονται προς άγραν ψήφων, αλλά ότι ο κυρ-Φώτης πλησιάζει επικίνδυνα στα λημέρια του ...αλτσχάϊμερ ! μακάρι να διαψευστώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.