Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου 2013

28 δισ ευρώ !!!

   Αυτό, είναι το ποσόν, που προβλέπεται στον προϋπολογισμό, για την πληρωμή των συντάξεων του 2014 και μόνον, το έλεγε το σάββατο στη Βουλή ο βρούτσης, με μία μοναδική υπερηφάνεια (!), ότι δήθεν κάνει καλή δουλειά το υπουργείο του και δεν μειώθηκαν οι συντάξεις καθόλου, αντί αυτός και οι όμοιοί του, όσοι κυβέρνησαν τα τελευταία 30 χρόνια, να σκάψουν ένα λαγούμι και να μπουν μέσα, από μόνοι τους !!
  Για να διαφημίσει έτι περαιτέρω, τα μοναδικά "επιτεύγματα" του υπουργείου του, ανέφερε ότι για πρώτη φορά, οι συντάξεις Ιανουαρίου, θα δοθούν νωρίτερα, ώστε κανείς συνταξιούχος να μη μείνει, χωρίς "γκάτζετ" μέσα στις γιορτές (βέβαια ξέχασε ότι έτσι, στα τέλη Ιανουαρίου, δεν θα κυκλοφορεί στο δρόμο, ούτε σκυλί, αφού τα λεφτά θα έχουν τελειώσει νωρίτερα).
  Για να πετύχει, αυτό το κατόρθωμα, ο βρούτσης και η κυβέρνησή του, έχει "άριστη συνεργασία", κατά δήλωσή του, με το στουρνάρα, για να επιβεβαιωθεί το ρητό "γιάννης κερνάει και γιάννης πίνει", ο ένας χώνει χαράτσια, ανελέητα και απάνθρωπα, επί δικαίων και αδίκων, ώστε ο άλλος, να μπορεί να ..υπερηφανεύεται ότι θα δώσει 28 δισ, σε συνταξιούχους, από 18 έως 100 ετών, πολλοί από τους οποίους δεν έχουν πληρώσει ΟΥΤΕ ΕΝΑ ευρώ σε εισφορές και οι περισσότεροι, πολύ λιγότερα, από αυτά, που παίρνουν !
  Στην τελευταία απογραφή, οι συνταξιούχοι στην Ελλάδα, ήταν κάτι περισσότερο από 2,7 εκατομμύρια, ωστόσο αν συνυπολογίσουμε και όσους έχουν ήδη κάνει αίτηση, το νούμερο εκτοξεύεται έτι περαιτέρω, με συνέπεια 1 στους 3 έλληνες (κάθε ηλικίας), να είναι συνταξιούχος...
  Τα παράλογα, όμως, δεν τελειώνουν εκεί, καθώς η κυβέρνηση συνεχίζει (!!) να δίνει κίνητρα μαζικής πρόωρης συνταξιοδότησης, με δυνατότητα εξαγοράς "πλασματικών", λέει, ετών, σε όσους "πλασματικά" εργάστηκαν και ενώ θα νόμιζε κανείς ότι αυτό είναι ένα κακό όνειρο, εντούτοις, είναι η αθάνατη ελληνική πραγματικότητα, που διαιωνίζεται με "ρεπορτάζ" ΜΜΕ, που διαφημίζουν τη δυνατότητα πρόωρης συνταξιοδότησης, για να πουλήσουν κανένα φύλλο παραπάνω, άσχετα αν έτσι βουλιάζει το ασφαλιστικό και η χώρα περισσότερο (ψιλά γράμματα, τα νούμερα και οι κυκλοφορίες, είναι σημαντικότερα) !
   Προχθές, διέρρευσε μία εγκύκλιος του ΙΚΑ, που δήθεν έβαζε στοπ, σε αυτή την αθλιότητα των πρόωρων συνταξιοδοτήσεων, σε ένα κράτος, όπου σχεδόν όλοι είναι συνταξιούχοι και αμέσως έγινε πανικός : όλα τα κόμματα, με πρώτο το πασοκ του 5% (γιατί πρώτα βγαίνει η ψυχή και μετά το χούι), έσπευσαν να τραβήξουν το αυτάκι του σπυρόπουλου και αυτός απλά ..συνεμορφώθη σήμερα, βγήκε στον παπαδάκη και καθησύχασε τα τρωκτικά, ότι αυτή η εγκύκλιος αφορά ελάχιστα άτομα (προφανώς του ..ιδιωτικού τομέα χαχα)...
   Ο ίδιος πανικός προκλήθηκε από τα ΜΜΕ και με αφορμή μία πρόταση ξένων (αφού οι δικοί μας έχουν πάψει να αποφασίζουν και να νομοθετούν, με δική τους πρωτοβουλία, προ πολλού), να συνδεθεί το ποσόν της σύνταξης με τα τυχόν άλλα εισοδήματα, λες και είναι ήταν κάτι παράλογο !
    Τελικά, δύο πράγματα είναι ιερά στην Ελλάδα και δεν πρέπει κανείς να τα αγγίζει : η θέση στο δημόσιο και η σύνταξη...Όσοι υπάλληλοι μπαίνουν σε "κινητικότητα", αφού απόλυση ακόμα ΔΕΝ έχει γίνει, διαμαρτύρονται τόσο έντονα, γιατί σου λέει "εμείς μπήκαμε στο δημόσιο, για τη μονιμότητα, αν ήταν να ανησυχούμε για τη θέση μας, θα μέναμε ή θα πηγαίναμε στον ιδιωτικό τομέα" (χαχα).
    Από τη συζήτηση του προϋπολογισμού, τέλος, προέκυψε και η είδηση, ότι αν υπάρξει τελικά πλεόνασμα το 2013, αν δηλαδή ο κόσμος συνεχίζει να πληρώνει τα σπασμένα άλλων, με φόρους και χαράτσια, αυτό θα μοιραστεί σε χαμηλοσυνταξιούχους (αρκετά λογικό) και ..ένστολους (χωρίς καμία λογική).
    Αν το κράτος ήθελε να κάνει κοινωνική πολιτική και να ανακουφίσει κάπως, όσους πραγματικά υποφέρουν, θα μπορούσε να το κάνει με μείωση των υψηλών συντάξεων, μείωση των δαπανών του κράτους και ιδίως της βουλής, αποκρατικοποιήσεις (γιατί συνεχίζει να υπάρχει το ΤΑΙΠΕΔ, αφού δεν παράγει έργο και κοστίζει και ακριβά ;), κίνητρα για επενδύσεις κλπ και όχι φορολογώντας το σπίτι του ανέργου, επιβάλλοντας φόρο από το πρώτο ευρώ και τέλη επιτηδεύματος σε αδρανείς επιχειρήσεις και ..νεκρούς !
    Αυτή είναι η μία λύση, η άλλη, είναι οι καταπληκτικές υπουργάρες, στουρνάρας και βρούτσης, με την αγαστή συνεργασία, που έχουν, να βρουν ένα τρόπο, ώστε να πάρουμε σύνταξη ΟΛΟΙ, είμαι σίγουρος ότι μπορούν, γιατί το έχουν ξανακάνει, το κάνουν και άρα το 'χουν αποδείξει ότι μπορούν...Αντί τα πρωϊνά, να τρέχουμε σε δουλειές, να βγάζουμε και εμείς βόλτα το σκύλο, όπως τόσα και τόσα ναυάγια-απόκληροι της ζωής !
    Ικανούς τους έχω να φορολογήσουν ακόμα και τα στελέχη της τρόϊκα (χαχα), για να πάρουμε όλοι τη συνταξούλα μας ! Τόμσεν κλπ το νου σας, στο πορτοφόλι, όταν έρχεστε στην Ελλάδα...
   

1 σχόλιο:

  1. είπε και το άλλο φοβερό ο Βρούτσης, ότι αυξήθηκαν τα έσοδα του ΙΚΑ και μειώθηκε κάπως η ανεργία, τους τελευταίους μήνες, επειδή (αυτό σωστά το κατάλαβε) μεγάλωσαν τα πρόστιμα για τη μαύρη-ανασφάλιστη εργασία, οπότε ο μπαμπούλας του προστίμου των 10.000 ευρώ λειτούργησε...Αυτά όμως που δεν καταλαβαίνει, ως μη έχων σχέση με την πραγματική αγορά και οικονομία, αφού είναι παιδί του κομματικού σωλήνα της ΝΔ, είναι ότι πρώτον, η αύξηση της απασχόλησης είναι πλασματική, αφού απλά δηλώθηκαν ΗΔΗ εργαζόμενοι με μαύρα και δεύτερον, ότι οι εργοδότες αυτοί, αργά ή γρήγορα, θα αναγκαστούν, λόγω αύξησης του εργατικού κόστους, να προβούν σε απολύσεις ! Και το ερώτημα, είναι τι προτιμάμε ; 10 ανασφάλιστους ή 6 ασφαλισμένους ; Σε κάθε περίπτωση, η αύξηση εισφορών, φόρων κλπ, αυξάνουν την ύφεση, την ανεργία και τη δυστυχία, προκειμένου να συντηρούνται τα εκατομμύρια των τρωκτικών-παρασίτων, τα οποία προστατεύει με κάθε τρόπο και μέσο, ο βρούτσης και ο κάθε βρούτσης του κατεστημένου πολιτικού συστήματος ! Αυτό είναι το μόνο σίγουρο και αυτονόητο, για κάθε λογικό άνθρωπο, πλην ελλήνων πολιτικών παραγόντων...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.