Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου 2013

τι σημαίνει να είσαι τρωκτικό !

   Η "περίπτωση" του πρώην υπουργού, Μιχάλη Λιάπη, αλλά και -κυρίως- τα πόθεν έσχες των πολιτικών (που γίνονται πλούσιοι, εν μέσω κρίσης-ακραίας λιτότητας, βλέπε κυρίως πρώην πασόκους και νυν συριζαίους), αναδεικνύουν (ευτυχώς σε όλον τον κόσμο πλέον), τι σημαίνει ο όρος "τρωκτικό" δημοσίου χρήματος, τι σημαίνει να ζεις στην πλάτη των άλλων, ως παράσιτο !
 Το κύριο χαρακτηριστικό του "τρωκτικού", αυτού του είδους ανθρωποειδούς, που δημιούργησε βασικά ο παπανδρεϊσμός και μετά ο καραμανλισμός, αυτές οι 2 οικογένειες, που βούλιαξαν τη χώρα, στη χρεοκοπία και τη διεθνή ανυποληψία, είναι ότι έχει μάθει μόνον να παίρνει και όχι να δίνει...
 Ο Λιάπης, που έχει εισπράξει από το ελληνικό δημόσιο 4 εκατομμύρια ευρώ, από μισθούς και συντάξεις, αφού ποτέ δεν δούλεψε, όπως τόσοι και τόσοι πολιτικοί, προκειμένου να μην πληρώσει ..4 χιλιάρικα, προτίμησε να γίνει πλαστογράφος και απατεώνας !
 Δεν χρειάζεται να πάει κανείς τόσο ψηλά, για να το διαπιστώσει αυτό, αρκεί μια ματιά στο οικογενειακό ή φιλικό του περιβάλλον : ένα άτομο λοιπόν του συγγενικού μου περιβάλλοντος, που "εργάστηκε" στον ΟΤΕ, βγήκε στη σύνταξη στα 55, από το "ευγενές" ταμείο του, μου έλεγε το καλοκαίρι, ότι ο Δήμος του έστειλε μία κλήση 40 ευρώ, για παράνομη στάθμευση, πριν από 2 χρόνια..
  Ο άνθρωπος αυτός, που έχει εισπράξει από το ελληνικό δημόσιο και εισπράττει εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ, σε μισθούς και συντάξεις, μου έλεγε, λοιπόν, ότι είχε κάνει 2 ενστάσεις, προκειμένου να μην πληρώσει την κλήση και ετοιμαζόταν να κάνει και τρίτη (για τόσο τραγικά άτομα μιλάμε !).
  Βέβαια, ενώ ένα άλλο τρωκτικό, του έλεγε, να αφήσει τις ενστάσεις και να ακολουθήσει τον ..ελληνικό τρόπο σβησίματος μιας κλήσης, δηλαδή μέσω γνωριμιών, εκείνος επέμενε, γιατί πίστευε ότι έχει δίκιο και ότι κακώς τον καλούσαν να πληρώσει τα ...υπέρογκα 40 ευρώ (χαχα) !
   Έτσι φτάνουμε, σε ένα άλλο χαρακτηριστικό των τρωκτικών, ότι κινούνται ΠΑΝΤΑ με γνωριμίες, πιστεύουν ότι παντού για να γίνει η δουλειά σου, πρέπει να βρεις, κάποιον γνωστό, υψηλά ιστάμενο, προκειμένου να μεσολαβήσει (με το αζημίωτο συνήθως), από δημόσιες υπηρεσίες, μέχρι και για να μην πας φυλακή...
  Το άλλο κύριο χαρακτηριστικό τους, είναι ότι τους αρέσει να κλαίγονται, να το παίζουν θύματα, ενώ είναι θύτες και να κάνουν τους άλλους να τους λυπούνται : εκτός από την περίπτωση του πλούσιου Λιάπη, που προσπάθησε να το παίξει θύμα της κρίσης, με τις πλαστές πινακίδες, θυμόμαστε όλοι τις εμετικές δηλώσεις του βουλευτή Τζαμτζή, για τους βουλευτές, που έχουν κάνει το σκατό τους παξιμάδι ! Το χειρότερο είναι ότι αυτά τα λένε, με σοβαρό ύφος και φαίνεται ότι τα πιστεύουν !! Για τέτοιο "κάψιμο" μιλάμε, για τέτοια κατάντια, για την απόλυτη πρόκληση, αλλοτρίωση και ξετσιπωσιά...
   Μετά πάμε στο άλλο βασικό χαρακτηριστικό τους, που είναι το ζήσε και άσε τους άλλους να πεθαίνουν, κοίτα μόνον τον εαυτούλη σου, την πάρτη σου, πως θα φας όσο το δυνατόν περισσότερα και μη σε νοιάζει τι κάνουν ή πως επιβιώνουν οι άλλοι : αυτό θα το διαπιστώσετε, αν πάτε σε δημόσιους φορείς και δείτε τα τρωκτικά, που εξαιρέθηκαν από τη διαθεσιμότητα, να κάνουν πάρτυ, μία φορά τη βδομάδα (συνήθως στο τέλος) !
   Επίσης, αυτό φάνηκε και πρόσφατα, όπου τα αρχιτρωκτικά, οι δικαστές, έβγαλαν (μόνοι τους χαχα) αντισυνταγματικές μόνον τις δικές τους μειώσεις μισθών και προσβλέπουν (παλιά μου τέχνη κόσκινο) σε παχυλά αναδρομικά...Οι υπόλοιποι Έλληνες, που δοκιμάζονται από την κρίση και βλέπουν τα εισοδήματά τους, να μειώνονται, απλά ατύχησαν, γιατί δεν μπορούν να αποφασίζουν αυξήσεις, από μόνοι τους, όπως οι δικαστές...



5 σχόλια:

  1. Ως προς το καθαρά νομικό σκέλος της υπόθεσης Λιάπη, μπορεί να πήρε αναβολή, για να προσκομίσει τα στοιχεία, ότι πλήρωσε, ...εκ των υστέρων, ωστόσο αυτό δεν αναιρεί τις ποινικές ευθύνες, για την πλαστογραφία ! μόνον ως ελαφρυντική περίσταση, θα μπορούσε να μετρήσει (αλλά και πάλι χλωμό το κόβω, επειδή η πρόκληση είναι τεράστια και δεν του αξίζει ΚΑΝΕΝΑ ελαφρυντικό, πόσω μάλλον να αθωωθεί λόγω βλακείας, όπως κάποιοι ...αρχιβλάκες υποστήριξαν)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η περίπτωση Τζαμτζή, αλλά και κυρίως η περίπτωση του δημάρχου Θεσ/νικης, Μπουτάρη, αποδεικνύουν περίτρανα, ότι ακόμα και αν έχεις δουλέψει στη ζωή σου, ακόμα και αν προέρχεσαι από τον ιδιωτικό τομέα, άπαξ και μπεις στην αργομισθία του δημοσίου, άπαξ και γίνεις τρωκτικό, μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα, το θηρίο-σύστημα, σε καταπίνει, σε αφομοιώνει και γίνεσαι πιο τρωκτικό και από τα τρωκτικά ! Ο Μπουτάρης, όταν ανέλαβε, έψαχνε να βρει τους κοπανατζήδες υπαλλήλους, να δει που κωλοβαράνε και τώρα, όχι μόνον αντιτίθεται στις αναγκαίες απολύσεις υπεράριθμων, αλλά θέλει να κάνει και προσλήψεις....Αυτά μόνο στο Ελλάντα, πουθενά αλλού !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ένα ακόμα μικρό δείγμα εδώ : http://fimotro.blogspot.gr/2013/12/blog-post_33.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ένας τρόπος, όχι βέβαια 100% ασφαλής, για να διαπιστώσετε αν ένας γείτονάς σας, είναι τρωκτικό, είναι να δείτε, αν έχει στολίσει το μπαλκόνι, με λαμπάκια, τώρα τα Χριστούγεννα !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Συγχαρητήρια στο Δικαστήριο, που δεν αναγνώρισε κανένα ελαφρυντικό, όπως προέβλεψα και επέβαλε μία σημαντική ποινή, διότι η πάταξη των τρωκτικών, μπορεί να γίνει ΜΟΝΟΝ με επιβολή του Νόμου και πάτημα στο σβέρκο !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.