Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή, 21 Φεβρουαρίου 2014

ΚΑΙ την πίτα ολόκληρη ΚΑΙ τον "σκύλο" χορτάτο !

    Σε αυτή την έκφραση, συνοψίζεται, εν ολίγοις, η πολιτική του συριζα, απέναντι στο ευρώ και στην ευρωπαϊκή ένωση, όπως εκφράστηκε τελευταία, από το στέλεχός του, Δραγασάκη και λέω τελευταία, γιατί η "πολυφωνία" σε αυτό το κόμμα των συνιστωσών, είναι ..αξιοθαύμαστη, όπως και οι κωλοτούμπες (αυτό βέβαια δεν είναι "προνόμιο" του συριζα) !
  Με λίγα λόγια, λένε ότι θέλουν το ευρώ και την Ε.Ε, ωστόσο όχι με κάθε τίμημα και όχι με "εκβιασμούς", από τους εταίρους και δανειστές μας Ευρωπαίους : ας δούμε όμως πως ερμηνεύεται αυτή η θέση, γιατί και στο συριζα, άλλα λένε, άλλα σκέφτονται και άλλα εννοούν, όπως όλοι οι πολιτικοί...
  Ποιος είναι ο "εκβιασμός" λοιπόν, που γίνεται στην Ελλάδα, από τους δανειστές μας ; Ότι θέλουν τα λεφτά τους πίσω, αυτά που μας δάνεισαν (εδώ γελάμε ασφαλώς) και ότι πρέπει να γίνουν στο ελληνικό κράτος, κάποιες αλλαγές, που θα εξασφαλίσουν ότι έχουμε όντως κράτος και όχι χαμαιτυπείο, ώστε να υπάρξουν ελπίδες, ότι θα αποπληρώσουμε -κάποτε- το χρέος μας !
   Η αναφορά σε αυτόν τον "εκβιασμό" των Ευρωπαίων εταίρων, γίνεται, προκειμένου να καλύψει τον αληθινό εκβιασμό, που θέλει να κάνει ο συριζα, αν έρθει στην εξουσία : ή μας κάνετε κούρεμα στο χρέος (ή και delete, πιο ..ιδανικά) ή βγαίνουμε από το ευρώ και γυρνάμε στη δραχμή (και στη δεκαετία του 1950, αυτό δεν θα το πουν προφανώς, εδώ πάλι γέλια)...
    Γινόμαστε κουραστικοί, λέγοντας συνέχεια τα ίδια και τα ίδια, αλλά αφού εκείνοι τα επαναλαμβάνουν, δε φταίμε : αφενός, είναι κομματάκι αμφίβολο, αν θα "ζοριστούν" οι Ευρωπαίοι, αν επέλθει σύγκρουση και τεθεί αυτό το δίλημμα και αφετέρου, η επίσημη γραμμή του συριζα, εκφράζει τη νοοτροπία, που επικρατεί στο 70% του πολιτικού-κομματικού κατεστημένου, ότι δηλαδή μόνο τρώμε και δεν πληρώνουμε ποτέ !
    Τα λεφτά, που έφαγαν όσοι είναι σήμερα στη Βουλή και οι προκάτοχοι τους (μαζί με γυναίκες, ερωμένες, βίζιτες, γκόμενες, φίλους, συγγενείς κλπ), μέσω χίλιων και πλέον τρόπων, από νόμιμους αλλά μη ηθικούς, έως εντελώς παράνομους, θεωρούν ότι δεν πρέπει να επιστραφούν, ότι πρέπει να τους χαριστούν, από τα "κορόϊδα", που μας δάνειζαν, όλα αυτά τα χρόνια...
   Χρειάστηκε να περάσουν 4 σχεδόν χρόνια, από το πρώτο μνημόνιο, για να μάθουμε την Αλήθεια, από τα χείλη του Υπουργού Υγείας (χθεσινό δελτίο του ΣΚΑΪ με Ευαγγελάτο) : στο πρώτο λοιπόν Μνημόνιο, προβλέπονταν 200.000 απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων (εντός του 2010) και αποκρατικοποιήσεις σε ΟΛΕΣ τις δεκο (πάλι εντός του 2010) !
    Το τι έχει γίνει, μετά από τόσα χρόνια, είναι προφανές : ΟΥΤΕ ΜΙΑ απόλυση και μία αποκρατικοποίηση (του ΟΠΑΠ), το γατάκι ο ΓΑΠ, ήταν προφανές, ότι δεν θα ερχόταν ποτέ σε σύγκρουση με τους στρατούς των κομματικών πελατών-ψηφοφόρων και έτσι επιλέχθηκε η εφαρμοζόμενη έως σήμερα πολιτική της (κυριολεκτικής) γενοκτονίας των Ελλήνων, με τους φόρους, τα χαράτσια και το 30% ανεργίας, στον ιδιωτικό τομέα...
    Ο Άδωνης, είναι ο μόνος, που είχε τα αρχίδια να βγει και να πει την Αλήθεια, δημόσια, στον ελληνικό λαό, γιατί αυτός και η γυναίκα του προέρχονται από τον ιδιωτικό τομέα και ξέρουν, ότι και να μην ξαναβγεί βουλευτής, δεν θα πεινάσουν ποτέ, έχουν μάθει να δουλεύουν, σε αντίθεση με το 90% των υπόλοιπων μελών του Κυνοβουλίου, που χωρίς τη βουλευτική αποζημίωση ή μία άλλη -αμειβόμενη από το ΓΛΚ- θέση, θα λιμοκτονήσει !
    Πιο πολλή πλάκα, όμως, όταν είπε αυτό ο Υπουργός, είχε πως έπιναν νερό και ξεροκατάπιναν, τα άλλα "γατάκια"-υπηρέτες άγνωστων συμφερόντων, δημοσιογράφοι, στα λοιπά παράθυρα, χωρίς να βγαίνει λέξη από το στόμα τους (ίσως γιατί τους χάλαγε την αντι-μνημονιακή "σούπα" που σερβίρουν στον κοσμάκη, για να είναι αρεστοί)...Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.