Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 11 Μαρτίου 2014

Κάποιος να τους μαζέψει (έκκληση για -διεθνή- βοήθεια) !!

    Ο παραλογισμός του ελληνικού μορφώματος, που λέγεται κράτος, φαίνεται σε όλο του το μεγαλείο, παρακολουθώντας κανείς, τις φορολογικές ρυθμίσεις, που έχουν υπάρξει, από τη μεταπολίτευση έως σήμερα !
   Λίγο-πολύ, είναι γνωστά : πολυνομία, χάος, ράβε-ξήλωνε, αλλαγές επί αλλαγών, το μόνο που δεν έχουμε είναι ένα σταθερό, δίκαιο και απλό φορολογικό σύστημα, που θα συναντούσε κάποιος, όχι μόνον σε μία ευνομούμενη, σύγχρονη χώρα του δυτικού κόσμου, αλλά ακόμα και στις λεγόμενες "τριτοκοσμικές"...
   Αυτό όμως, που επιχειρείται, με τις πιο πρόσφατες φορολογικές ρυθμίσεις, σχετικά με τον φόρο εισοδήματος, δεν έχει προηγούμενο, εκφεύγει από τη σφαίρα του παραλόγου και πάει στη σφαίρα του παρανόμου, στη σφαίρα της αλητείας και της ληστείας !
   Θύματα αυτή τη φορά, εμείς οι ελεύθεροι επαγγελματίες και επιτηδευματίες, που θα φορολογούμαστε, λέει, από το πρώτο ευρώ, με συντελεστή 26%, ενώ ακούγεται ότι θα κοπούν και αυτονόητες φοροαπαλλαγές, όπως οι δαπάνες για ενοίκια...
    Ένας νέος επαγγελματίας, ο οποίος κατάφερε, με κόπο και προσωπική εργασία-προσπάθεια, να βγάλει 3.000 ευρώ καθαρά, λοιπόν, το 2013 (εν μέσω της παρούσης συγκυρίας και αυτό κατόρθωμα θεωρείται), θα κληθεί να πληρώσει 780 ευρώ φόρο  εισοδήματος ΚΑΙ άλλα 650 ευρώ, ως τέλος επιτηδεύματος, ήτοι 1430 ευρώ συνολικά, σχεδόν το μισό του καθαρού εισοδήματός του, πράγμα που σημαίνει ότι καλείται να ζήσει με λιγότερα από 150 ευρώ το μήνα, αφού τα άλλα μισά τα παίρνει ο ..συνέταιρος "στουρνάρας" (ό,τι συμβολίζει αυτό το όνομα τελοσπάντων) !
     Την ίδια στιγμή, αυτός που εισπράττει 3000 ευρώ από ενοίκια, ενώ ..κάθεται, θα πληρώσει μόλις 300 ευρώ, ενώ ένας αγρότης, ένας μισθωτός ή συνταξιούχος τίποτα (και δικαίως)...
      Εδώ μιλάμε πλέον για ΕΓΚΛΗΜΑ, όσοι βουλευτές ψήφισαν τις συγκεκριμένες διατάξεις (αδιάφορο για ποιο λόγο, είτε γιατί δε διάβασαν, είτε γιατί ασχολούνται με άλλα πράγματα, είτε γιατί έτσι τους είπαν κλπ), θα έπρεπε ήδη να είναι κατηγορούμενοι, με ποινικές κατηγορίες (από τις οποίες η παράβαση καθήκοντος είναι το λιγότερο..), αν βέβαια υπήρχε Δικαιοσύνη στην Ελλάδα (οι δικαστές μας, είναι μόνον, όπως αποδεικνύεται, για να επιδικάζουν αναδρομικά στον εαυτό τους, να μονιμοποιούν συμβασιούχους στο δημόσιο και να δικαιώνουν τα πάσης φύσεως τρωκτικά του δημοσίου χρήματος, σε θέματα αμοιβών, διαθεσιμότητας κλπ) !
       Ούτε από την αντιπολίτευση υπήρξαν αντιδράσεις, ούτε από τους διάφορους συριζαίους συνταγματολόγους-τηλεαστέρες, για το έγκλημα αυτό, που συντελείται σε βάρος, εν προκειμένω, 1.000.000 αυτοαπασχολούμενων (θα μπορούσα να βρω, χωρίς να είμαι συνταγματολόγος, τουλάχιστον 5 άρθρα του Συντάγματος, που παραβιάζονται με την αθλιότητα της κατάργησης του αφορολόγητου ορίου, της επιβολής εξοντωτικών φορολογικών συντελεστών, από το πρώτο ευρώ κλπ).
       Από τη στιγμή, που η αντιπολίτευση, ακόμα και πρώην αυτοαπασχολούμενοι, όπως ο Μητρόπουλος (ενδεικτικό και αυτό, του πως σε καταπίνει και σε αφομοιώνει το σύστημα), δεν ασχολείται με αυτά, παρά μόνον με την προστασία των τρωκτικών, από διαθεσιμότητες και απολύσεις, από τη στιγμή, που το Σύνταγμα κατέντησε κουρελόχαρτο (..υποτίθεται ότι γίνεται έλεγχος συνταγματικότητας, πριν κατατεθεί ένα νομοσχέδιο !) και από τη στιγμή, που δεν υπάρχουν δικαστές να επιβάλλουν την τήρησή του (ως οφείλουν), μία λύση υπάρχει : η προσφυγή σε διεθνείς οργανώσεις και οργανισμούς προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων !
      Με τέτοια φορο-εκτρώματα, από εγκληματίες και προδότες πολιτικούς, παραβιάζονται, εν έτει 2014, στην Ελλάδα, βάναυσα, θεμελιώδη και βασικά ανθρώπινα δικαιώματα και ευτυχώς, που υπάρχουν διεθνή δικαστήρια και οργανώσεις, βάσει συμφωνιών, που έχουμε κυρώσει και εμείς, ως χώρα, ως ύστατο μέσο προστασίας και καταφυγής...
       Είναι ανάγκη λοιπόν, να αναλάβουν άμεσα πρωτοβουλίες οι πρόεδροι επιστημονικών και επαγγελματικών και εμπορικών συλλόγων, προκειμένου να γίνουν προσφυγές, σε διεθνή πλέον δικαστήρια και όργανα, για να μπει ένα τέλος, στο έγκλημα και στη γενοκτονία, που συντελείται σήμερα στην Ελλάδα, προκειμένου να εμφανίσουν κάποιοι πλεονάσματα, για να πάρουν τις ..δόσεις τους και να συντηρήσουν τις στρατιές των αργόμισθων πελατών τους !






2 σχόλια:

  1. Ήδη 1 στους 4 Έλληνες, χρωστάει στην εφορία και με τα νέα μέτρα, ΤΟ ΜΟΝΟ, που θα καταφέρουν, θα είναι η αύξηση των ληξιπρόθεσμων χρεών...Ενδεικτικό του παρανόμου των νέων ρυθμίσεων, είναι και ότι οδηγεί σε ελάφρυνση, αυτούς που βγάζουν τα περισσότερα, πάνω από 44.000 ευρώ το χρόνο, δηλαδή το αντίθετο, από αυτό, που προβλέπει το Σύνταγμα ! Ας μας πουν, οι κυβερνώντες, αν επιθυμούν, να γίνουμε όλοι τρωκτικά, σαν αυτούς και αν θέλουν να κλείσουν γραφεία, επιχειρήσεις κλπ, αν ο σκοπός τους, είναι αυτός, να μας το πουν πιο άμεσα, όχι έμμεσα και θα ...το σκεφτούμε (προφανώς έχουν λεφτά, για να γίνουμε όλοι αργόμισθοι, σαν εκείνους και τους γύρω από αυτούς, "συνεργάτες", "φίλους" και "ψηφοφόρους-πελάτες")

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κάποιος, εν προκειμένω βουλευτής, με ετήσιο εισόδημα, κοντά στα 100 χιλιάρικα, με το 25% από αυτά αφορολόγητο και με πλήθος άλλες φοροαπαλλαγές, δηλαδή, ψηφίζει να φορολογείται το 47% του εισοδήματος, ενός επαγγελματία με καθαρά ετήσια έσοδα 3 χιλιάρικα και μετά μπορεί και κοιμάται τα βράδια ήσυχος ;; Πως μπορεί ; Για τέτοια πώρωση και εγκληματική αναισθησία μιλάμε ; Ή για φυλακή ή για ψυχίατρο, είναι οι βουλευτές μας, άλλη εξήγηση δεν υπάρχει !

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.