Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 21 Απριλίου 2014

Τι να ψηφίσω ; ("Γέφυρες")

    Τίποτα δεν φαίνεται ικανό, να αποτρέψει την επερχόμενη, μεγάλη και ηχηρή, συντριβή, των δύο, πάλαι ποτέ, μεγάλων κομμάτων (εξουσίας), που απαρτίζουν την συγκυβέρνηση, ούτε οι πανηγυρισμοί για την έξοδο στις αγορές, ούτε το φιάσκο του "κοινωνικού μερίσματος", ούτε οι "επώνυμοι" υποψήφιοι-κράχτες, τίποτα !
   Η ψήφος, ό,τι και να λένε κάποιοι, θα είναι σίγουρα πιο χαλαρή και θα είναι και ψήφος αποδοκιμασίας, οπότε το όποιο αποτέλεσμα, δεν προσφέρεται και για πολιτική εκμετάλλευση ή πανηγυρισμούς, από το συριζα (ΑΝ βγει πρώτος, στις ευρωεκλογές...)
   Φυσικά, μετά το βατερλό, ο Πρωθυπουργός, θα κάνει τον ανασχηματισμό, που συνέχεια αναβάλλει, διότι έτσι γίνεται, πάντα κατόπιν εορτής δρουν οι πολιτικοί μας, αλλά και αυτό, ελάχιστα θα αλλάξει το κλίμα, αν τοποθετηθούν στα Υπουργεία, ξανά ανεπάγγελτοι, χωρίς ένσημα στην πραγματική οικονομία, "επαγγελματίες πολιτικοί" και άλλα κομματόσκυλα και κυρίως, επειδή το πρόβλημα, είναι η ακολουθούμενη πολιτική και όχι (τόσο) τα πρόσωπα !
    Όπως έχει γράψει και ο Μακιαβέλλι, οι πολίτες μισούν τον Ηγεμόνα, κυρίως, όταν κλέβει τις περιουσίες τους, αυτό δηλαδή που συμβαίνει,στην Ελλάδα, από το 2010 έως σήμερα, ακατάπαυστα : το κράτος ληστεύει, δημεύει την ιδιωτική περιουσία, μέσω κυρίως της ανελέητης φορολογίας, προκειμένου να συντηρήσει τους κομματικούς στρατούς και το άθλιο πελατειακό κράτος της Μεταπολίτευσης (που ωθεί κάποιους ακόμα και να νοσταλγούν τη σημερινή επέτειο...).
     Το Κράτος, η Εξουσία, διαφυλάττει, ως κόρη οφθαλμού, τη σαπίλα, την αναξιοκρατία, τη διαφθορά και την αλόγιστη σπατάλη, του δημόσιου τομέα, εξαθλιώνοντας μεγάλα τμήματα του πληθυσμού, ήτοι προστατεύει τους λίγους, τα "τρωκτικά", σε βάρος των πολλών, νομίζοντας ότι έτσι θα διατηρήσει την καρέκλα του, ενώ ουσιαστικά την πριονίζει...!
     Διότι, ευτυχώς, ακόμα και μετά από 30 χρόνια παπανδρεϊσμού, οι υγιείς δυνάμεις της κοινωνίας, όσοι βγάζουν τίμια το ψωμί τους, με την πραγματική εργασία τους, αποτελούν την πλειοψηφία και όχι τη μειοψηφία, όπως ίσως νομίζουν οι πάσης φύσεως κυβερνώντες, κρίνοντες εξ ιδίων τα αλλότρια...
      Στις ευρωεκλογές λοιπόν, σκέφτομαι να ψηφίσω "Δημιουργία Ξανά" και για Περιφερειάρχη Αττικής, τον πρόεδρό της, Θάνο Τζήμερο, το μόνο ίσως δεξιό κόμμα, του μεσαίου-φιλελεύθερου χώρου, όχι γιατί συμφωνώ 100%, αλλά επειδή δεν υπάρχει καλύτερη εναλλακτική !
      Νέα κόμματα, όπως η Δημιουργία Ξανά, πρέπει να ενισχυθούν και να μπουν και στη Βουλή, διότι μόνο έτσι θα αρχίσει να αλλάζει, το παλιό, σάπιο, πολιτικό κατεστημένο, με νέα, άφθαρτα πρόσωπα, που έχουν κολλήσει και μερικά ένσημα στη ζωή τους και δεν είναι ανεπάγγελτοι...
      Δεν εξετάζω, ούτε με ενδιαφέρει, πόσο πετυχημένος ή όχι, ήταν ο Τζήμερος, στην επαγγελματική του πορεία, όπως μερικοί, μου αρκεί, σε αυτή τη φάση, ότι ευαγγελίζεται και υποστηρίζει τη μείωση του αδηφάγου, αντιπαραγωγικού και σπάταλου δημοσίου, τη μείωση των φόρων κλπ, βασικές έννοιες και αρχές, ενός σύγχρονου, φιλελεύθερου κράτους, σε αντίθεση με την ιδιότυπη σοβιετία, που εγκαταστάθηκε το 1981, στην Ελλάδα και μας πίνει το αίμα !
      Στις δημοτικές εκλογές, ειλικρινά, δεν ξέρω καν, αν αξίζει να πάει κάποιος να ψηφίσει, όλα αυτά τα τρωκτικά της τοπικής αυτοδιοίκησης, που, όπως οι πρυτάνεις, εκμεταλλεύονται το δήθεν "αυτοδιοίκητο" και έχουν διορίσει τη μάνα τους και τον πατέρα τους, εμφανίζουν συνέχεια ελλείμματα, που πληρώνει ο φορολογούμενος και γενικά, νέμονται και μοιράζουν, μεταξύ τους, ξένο χρήμα...
       Είναι χαρακτηριστικό, αυτό, που καταγγέλθηκε πρόσφατα, στο Δήμο, όπου κατοικώ : δημοτικός σύμβουλος, κατήγγειλε Αντιδήμαρχο, ότι διόρισε τον υιό της, σε αργομισθία του Δήμου και η μεν απάντηση του Δημάρχου, ήταν "δε νομίζω να ισχύει κάτι τέτοιο" (χαχα), ενώ της ίδιας της Αντιδημάρχου, "εμένα με λένε ..." (επειδή ο υιός της, φέρει το επώνυμο του συζύγου της...πολύ "έξυπνο", ε ;).
       75.000, κυρίως αργόσχολοι (45ρηδες συνταξιούχοι της ερτ και άλλων δεκο, Δ.Υ, αλλά και "επιχειρηματίες", που ευελπιστούν στη δημοτική εύνοια, για να παίρνουν δουλειές ή απλά να τα έχουν καλά με το Δήμαρχο), διεκδικούν σχεδόν 10.000 θέσεις (!) στην τοπική αυτοδιοίκηση, χωρίς να ξέρουν, ούτε οι ίδιοι, γιατί !
        Επομένως, στις δημοτικές εκλογές, το ΑΚΥΡΟ ή ΛΕΥΚΟ, φαντάζει ως η μόνη και η πλέον ενδεδειγμένη επιλογή, για να πάρουν και οι δημοτικοί "άρχοντες" το μήνυμα, ότι ο κόσμος ξύπνησε, ότι έχει καταλάβει το ρόλο τους, ότι δεν νοιάζονται για το δημότη, αλλά για την προσωπική τους προβολή και κονόμα, με τα λεφτά των άλλων...
        Σε όλη την Ελλάδα, μόλις 3 Δήμοι, εμφανίζουν πλεόνασμα και έχουν γίνει "είδηση", αυτό που έπρεπε να είναι ο κανόνας, έγινε η εξαίρεση, με την ανοχή και τη συνενοχή, φυσικά, του Κράτους-κεντρικής Διοίκησης, που συνεχίζει να χρηματοδοτεί τους Δήμους και δεν τους αφήνει να χρεωκοπήσουν, μαζί με τις ανίκανες ή διεφθαρμένες Διοικήσεις τους !






2 σχόλια:

  1. Η αλήθεια είναι ότι θα προτιμούσα, η "Δημιουργία Ξανά" να κατέβει μόνη και αυτόνομα στις εκλογές και όχι μαζί με τη "Δράση", όπως λέγεται, διότι η "Δράση" δε μας τα λέει και τόσο καλά...Ένα υποτιθέμενο δεξιό και φιλελεύθερο κόμμα, που μιλάει για "ξεπούλημα" του Ελληνικού και ζημιά του Δημοσίου, πάσχει μάλλον από κρίση ταυτότητας και τρικυμία εν κρανίω : ακόμα και να το χάριζαν το Ελληνικό, να μην έπαιρναν ούτε λεπτό του ευρώ, το δημόσιο, από την αξιοποίηση και τα έργα, που θα γίνουν, θα βγει ΠΟΛΛΑΠΛΑ και σε μέγιστο βαθμό ωφελημένο και αν αυτό, δεν μπορούν να το καταλάβουν εκεί στη "Δράση", ας πάνε να αλλάξουν καλύτερα τίτλο, σε πρώτη φάση και μετά δουλειά..!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το κόμμα, που προέκυψε τελικά, από τη συνένωση "Δημιουργίας Ξανά" και "Δράσης", για τις ευρωεκλογές, ονομάστηκε "Γέφυρες" ! Το όνομα, παρά τον όποιο συμβολισμό, δεν είναι και ό,τι καλύτερο, αλλά αυτό μικρή σημασία έχει...Σημασία έχουν τα πρόσωπα, αλλά κυρίως οι ΙΔΕΕΣ και οι ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ του καθενός, γιατί στην Ελλάδα, ως γνωστόν, είσαι (υποτίθεται) ό,τι δηλώσεις ! Στηρίζουμε "Γέφυρες" λοιπόν, ώστε να γίνουν μία υπολογίσιμη δύναμη και να δοθεί το σχετικό μήνυμα, ότι ΑΡΚΕΤΑ με τη δήθεν Αριστερά, στην σοβιετική δημοκρατία της Ελλάδας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.