Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 29 Απριλίου 2014

Τι κράτος θέλουμε ;

    Έγραψα "θέλουμε" και όχι "θέλω", με την ελπίδα ότι θα υπάρχει, έστω και ένας ακόμα, που θα συμφωνεί μαζί μου και θα συμμερίζεται τη θέση μου !
  Το κράτος, που έχουμε σήμερα, όπως διαμορφώθηκε στη μεταπολίτευση, από το 1981 κυρίως και μετά, είναι το "κράτος που δίνει", το κράτος το κοινωνικό ή αριστερό ή όπως αλλιώς το ονομάζουν, αυτοί οι "προοδευτικοί", που το επέβαλαν...
  Είναι το "κράτος κουβαρντάς", μία κρατική μορφή, που ασπάζονται ΟΛΑ τα σημερινά κόμματα της Βουλής, όχι μόνον τα κατ' όνομα "αριστερά", το οποίο μοιράζει αφειδώς επιδόματα, συντάξεις και κάθε είδους χρηματικές παροχές, ακόμα και σε μη δικαιούχους, διότι κάποιοι νόμισαν ότι το χρήμα δεν τελειώνει ποτέ !
  Ακόμα και σήμερα (!), βγαίνουν πρωτοσέλιδα, με τίτλους, όπως : "πως θα πάρετε σύνταξη με ..12 έτη ασφάλισης" ή "βγείτε στη σύνταξη, πριν τα 55" (κάποιες εφημερίδες μάλιστα, ΔΕΝ έχουν άλλα θέματα, γιατί ξέρουν ότι ΟΛΟΙ θέλουν πλέον σύνταξη, γρήγορα και εύκολα, έτσι έμαθαν).
  Το κράτος αυτό, το πιο άσχημο πρόσωπο του οποίου, είδαμε μάλιστα με μία υποτιθέμενη "δεξιά" κυβέρνηση, αυτή του "κουρασμένου", με τις 300.000+ προσλήψεις στο δημόσιο, σε 5 χρόνια, μαθαίνει τον πολίτη του (και αυτό είναι το χειρότερο), να μην κάνει τίποτα, να τα περιμένει όλα από το ίδιο, να μπει σε κάποια αργομισθία, να πάρει πρόωρη σύνταξη, να πάρει επιδόματα, "κοινωνικά μερίσματα" κ.ο.κ, για να ζήσει !
   Το ζητούμενο όμως, είναι ΠΟΙΟΣ ΠΛΗΡΩΝΕΙ, τη γενναιοδωρία (στα όρια της σπατάλης, αλλά και ακόμα περαιτέρω, της ρεμούλας και της ..αναγούλας) του ελληνικού κράτους, αφού το χρήμα δεν φυτρώνει στο έδαφος, όπως το χορτάρι και έτσι καταλήγουμε, στην έννοια του κράτους-αρπακτικού...
    Για να δώσεις, πρέπει από κάπου να πάρεις και αυτή είναι η παγίδα, το έγκλημα, του λεγόμενου "κοινωνικού κράτους", που ταΐζει, όχι μόνον τους ανήμπορους, αλλά και τους τεμπέληδες, τους "πονηρούς" και τα λαμόγια, ληστεύοντας πλέον ιδιωτικές περιουσίες, με πάσης φύσεως, παράνομα, χαράτσια και φόρους !
    Αυτό είναι που πρέπει να καταλάβει το πολιτικό κατεστημένο, που μας κυβερνά και χρεοκόπησε, μαζί με τη χώρα, το 2010 (όσο δύσκολο και αν είναι, επειδή "έξις δευτέρα φύσις") : ΘΕΛΟΥΜΕ ένα κράτος, που να μη μας κλέβει, να μην παίρνει, όχι να δίνει...
    Αυτός που παίρνει, δεν είναι ποτέ ευχαριστημένος, πάντα θα θέλει περισσότερα, πάντα θα θεωρεί ότι αδικείται (όπως συμβαίνει τώρα, με το φιάσκο του 500ρικου, που όσοι το πάρουν, θα κληθούν, μετά από λίγους μήνες, να πληρώσουν, σε φόρους, 1000ρικο-α), με την πρώτη ευκαιρία, θα φύγει, από το κόμμα του και θα πάει, σε εκείνον, που τάζει περισσότερα, όπως δείχνει η στροφή των πασόκων στο σύριζα !
     Αυτός, που δεν παίρνει τίποτα από το κράτος, ποτέ δεν θα το μισήσει, αντίθετα ΟΛΟΙ μισούν το κράτος, που παίρνει, που ληστεύει τις ιδιωτικές περιουσίες, όπως γίνεται σήμερα και τα τελευταία 4 χρόνια, με τον πλέον βάρβαρο και απάνθρωπο τρόπο...
     Η ιστορία, με το "κοινωνικό μέρισμα", από το βουτηγμένο στο αίμα "πλεόνασμα", δείχνει ότι οι πολιτικοί μας, δεν έμαθαν το μάθημά τους, το όφελος το εκλογικό, από αυτή και παρόμοιες κινήσεις, θα είναι ΜΗΔΑΜΙΝΟ (ακόμα και οι πλούσιοι και οι απατεώνες, που δεν θα καταφέρουν τελικά να το πάρουν, χωρίς να το δικαιούνται ή να το έχουν ανάγκη, θα νιώσουν "προδομένοι" χαχα) !
     Η εύνοια των πολιτών, θα μπορούσε να κερδηθεί, δέκα φορές περισσότερο, με μέτρα, που θα είχαν σκοπό την ελάφρυνση της απάνθρωπης και εγκληματικής φορολογίας, επί δικαίων και αδίκων, ΟΧΙ ΜΕ ΠΑΡΟΧΕΣ, αλλά με μη κλεψιές...
      Φυσικά, για να μειωθούν οι απαράδεκτα και κυρίως παράνομα (αντισυνταγματικά κλπ, ψιλά γράμματα πλέον) υψηλοί φορολογικοί συντελεστές, που επιβάλλονται, σήμερα, στο εισόδημα, στην περιουσία, στις συναλλαγές, ΠΑΝΤΟΥ, θα πρέπει να μειωθεί η κρατική σπατάλη, γεγονός που προφανώς δεν θα συμβεί, με τις διαφημιζόμενες πρόωρες συνταξιοδοτήσεις ή τις προσλήψεις στο δημόσιο κλπ, που ακούμε συνέχεια !
      Με άλλα λόγια, το λεγόμενο "κοινωνικό κράτος" κατάντησε να είναι η μεγαλύτερη απάτη και η μεγαλύτερη αδικία, αφού αδικεί τους πολλούς, για να είναι ευνοημένοι ορισμένοι, οι μειοψηφίες, οι ίδιοι και οι ίδιοι, μια ζωή... .
      Κανένας ηγέτης, πουθενά στον κόσμο και ποτέ στην Ιστορία, δεν έμεινε, για πολύ, στην εξουσία, με παροχές, όντας γενναιόδωρος (..με τα λεφτά των άλλων), οι μόνοι ηγέτες, που μακροημερεύουν, είναι εκείνοι, που δεν τάζουν και δεν υπόσχονται τίποτα, για να μην είναι αναγκασμένοι, να ληστεύουν τους "νοικοκύρηδες", προκειμένου να ταΐζουν κόλακες, τρωκτικά και λαμόγια, "φίλους" και ψηφοφόρους !
      Στις επερχόμενες εκλογές, θεωρώ, ότι η συντριβή των κομμάτων εξουσίας, είναι μη αναστρέψιμη, είναι λίγο το διάστημα, ελπίζω όμως να καταλάβουν, για τις επόμενες, τις εθνικές, αν θέλουν να σώσουν το τομάρι τους, ότι οι πολίτες μισούν τους πολιτικούς, όταν τους παίρνουν χρήματα και όχι όταν δεν τους δίνουν...
      Μία "σφιχτή" πολιτική, χωρίς παροχές και σπατάλες, καθιστά περιττή την καταλήστευση της ιδιωτικής περιουσίας, με φόρους κλπ και κρατά τους πολίτες, πολύ πιο ευχαριστημένους και ευτυχισμένους !

1 σχόλιο:

  1. Τέσσερα χρόνια, μετά τη χρεοκοπία του, το σοβιετικό κράτος της Ελλάδας-Μπανανίας, δεν ξέρει ακόμα, ποιους πληρώνει και γιατί (όχι το ίδιο, οι φορολογούμενοι) !! Μπορεί να κόπηκαν μερικά επιδόματα μαϊμού και συντάξεις νεκρών, ωστόσο μαθαίνουμε ότι δεν ξέρει ακόμα, πόσα ΝΠΙΔ, ανήκουν στο κράτος και πληρώνονται από τον προϋπολογισμό...Όποιος ήθελε να βολέψει τους δικούς του, έφτιαχνε ένα ΝΠΙΔ, με ή χωρίς αντικείμενο, διόριζε τους φίλους, ως μέλη του Δ.Σ, εκείνοι, τους δικούς τους φίλους, ως "εργαζόμενους" και κάπως έτσι χάθηκε η μπάλα : έφτασε να μην ξέρει πόσους και ποιους πληρώνει και γιατί ! Μέχρι να το ανακαλύψει, τα τρωκτικά αυτά, συνεχίζουν να πληρώνονται, από τον ιδρώτα και το αίμα των υπολοίπων..

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.