Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Κυριακή 1 Ιουνίου 2014

ευλογία ή ..κατάρα η εκλογή στο Ευρωκοινοβούλιο ;

    Μετά, από μερικά θρίλερ και ανατροπές, στην καταμέτρηση των σταυρών, για τους υποψήφιους ευρωβουλευτές μας, πλέον το τοπίο έχει ξεκαθαρίσει και έχει αξία να δούμε ποιους επέλεξαν οι ψηφοφόροι (για πρώτη φορά, αφού έως τώρα, η επιλογή γινόταν με λίστα) !
   Πρώτο σε σχόλια, είναι το ρεκόρ σταυρών, που έλαβε ο Γλέζος, που έσπευσε να το γιορτάσει και με χορό, στην ιδιαίτερη πατρίδα του, τη Νάξο, κάνοντας μάλιστα και δηλώσεις, για το τι θα κάνει ή θα προσπαθήσει να κάνει, ως ευρωβουλευτής...
   Φαντάζομαι ότι επιλέχθηκε ως πιο γνωστό και λαοφιλές πρόσωπο, λόγω και του αγωνιστικού παρελθόντος του, περισσότερο και όχι επειδή κάποιοι πιστεύουν σοβαρά ότι θα ...πετύχει να πάρουμε λεφτά, από τους Γερμανούς (κατοχικό δάνειο-αποζημιώσεις), όποιος το πιστεύει αυτό, απλά ονειροπολεί !
   Από την άλλη, είναι ενδεικτικό της πολιτικής σκηνής της χώρας, ότι στέλνει έναν 92χρονο, λες και είχε ανάγκη τα 20 χιλιάρικα της ευρωβουλής, δεν έβγαινε με τα 10, της δικιάς μας, με την ανεργία στους νέους στο 30%, με τόσους νέους επιστήμονες, που θα μπορούσαν και θα άντεχαν να βοηθήσουν πραγματικά (δεν θέλω να γίνω μάντης κακών, αλλά τα πήγαινε-έλα με το αεροπλάνο, όσο ναναι, καταπονούν τον οργανισμό)...Σ.Σ : κατόπιν ..ανάρτησης, έμαθα ότι δεν μπαίνει σε αεροπλάνα !
    Από τη μία αυτό δείχνει ματαιοδοξία και απληστία και από την άλλη, βέβαια, υπάρχει και το dum spiro spero.
    Η εκλογή Γλέζου, είναι ίσως η μόνη έξυπνη κίνηση του τσίπρα, που κατόρθωσε έτσι, να "ξεφορτωθεί" έναν βουλευτή-στέλεχος, που με τις δηλώσεις του, δημιουργούσε πρόβλημα στο κόμμα του, γιατί πολύ σύχνα, του ξέφευγαν ...κάποιες αλήθειες και θα μπορούσε, ως βραδυφλεγής βόμβα, να τινάξει τα θεμέλια, του ψεύτικου οικοδομήματος, που χτίζει !
    Έπειτα, έχουμε τους δύο συνταγματολόγους, που κατάφεραν να εκλεγούν, εξαργυρώνοντας τις καθημερινές εμφανίσεις τους, στα τηλεοπτικά παράθυρα, που τους έκαναν αρεστούς και γνωστούς, στο ευρύ κοινό : και οι δύο, βρίζοντας το πασοκ, το κόμμα, που τους ανέδειξε, τους έδωσε να φάνε και στο οποίο χρωστάνε τα πάντα...(αλήθεια πόσες χιλιάδες ή και εκατομμύρια έλληνες, είναι σαν αυτούς ;)
     Όσο και αν ορισμένοι εκλεγέντες, προσπάθησαν ανεπιτυχώς (ειδικά η Καϊλή) να μας πείσουν, ότι κίνητρό τους, δεν ήταν τα λεφτά, η αλήθεια, που όλοι αντιλαμβάνονται, είναι αυτή : ο μοναδικός σχεδόν λόγος, που μπήκαν υποψήφιοι, είναι τα πολλά χρήματα, της αποζημίωσης του ευρωβουλευτή, χρήματα, που δεν βρίσκεις, σε καμία πλέον κρατική θέση και όχι ότι ήθελαν να παράγουν ή να προσφέρουν, έστω και στοιχειώδες έργο !
     Επειδή όμως το καθετί στη ζωή, έχει και το αντίτιμό του, το να ζεις μακριά από το σπίτι και την πατρίδα σου και να κάνεις το Ελλάδα-Βέλγιο, Σύνταγμα-Παγκράτι, να είσαι σε ένα αεροπλάνο, κάθε βδομάδα, είναι σίγουρα κουραστικό και ψυχοφθόρο...
     Από την άλλη, όσοι εκλέχθηκαν, θα χάσουν την επαφή τους, με τους έλληνες ψηφοφόρους, οπότε θα δυσκολεύει η επάνοδός τους, ως βουλευτές εδώ, αν και αυτό, είναι καλό για εμάς, γιατί θα απαλλαγούμε από την παρουσία τους και τις μπουρδολογίες τους, στα τηλεοπτικά πάνελς (κυρίως του παπαδημούλη) !
      Γενικά, δεν ξέρω πόσο καλά το σκέφτηκαν, όσοι έθεσαν υποψηφιότητα και κυρίως όσοι εκλέχθηκαν, αν ζύγισαν τα υπέρ και τα κατά ή θόλωσαν από την τεράστια αποζημίωση του ευρωβουλευτή, αν πιο τυχεροί είναι αυτοί ή όσοι έμειναν εκτός...(που φυσικά όλο και κάπου θα βολευτούν, δόξα τον αντιθεό, κομματικές αργομισθίες υπάρχουν υπεραρκετές, στην Ελλάδα και θα γλιτώσουν και τα πήγαινε-έλα)
      Στη ζωή έτσι είναι τα πράγματα, για όλα υπάρχει αντίτιμο, κάτι παίρνεις και κάτι δίνεις και για να μάθεις, πρέπει πρώτα να πάθεις ! Κάποιος κακεντρεχής βέβαια, θα μπορούσε να πει ή να σκεφτεί, ότι τους ζηλεύω, αλλά δεν ισχύει..
    

1 σχόλιο:

  1. Και για να κάνουμε και λίγη πλάκα, το χειρότερο, που θα μπορούσε να συμβεί, είναι να γυρίσεις και να βρεις τις κλειδαριές του σπιτιού αλλαγμένες και τη γυναίκα σου, μέσα, με άλλον !

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.