Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 29 Ιουλίου 2014

Ιδού η εκλογή, ιδού και το πήδημα !

   Καθώς, η θητεία Παπούλια τελειώνει, έχει αρχίσει δειλά-δειλά, η σπέκουλα, για το αν η παρούσα Βουλή, θα μπορέσει να εκλέξει νέο Πρόεδρο, ενώ η προεδρολογία αναμένεται να κορυφωθεί, στο προσεχές μέλλον !
  Η off the record δήλωση Σαμαρά, ότι μάλλον έχουμε τους 180, προκάλεσε διάφορα σχόλια και αν ζούσαμε στην Αγγλία, όπου αρέσκονται να στοιχηματίζουν, για ΟΛΑ, θα στοιχημάτιζα ότι ΝΑΙ, η παρούσα Βουλή, θα εκλέξει νέο Πρόεδρο και δεν θα πάμε σε εκλογές.
  Μάλιστα, θεωρώ πιθανό, να εκλεγεί με πολύ περισσότερους, από 180 βουλευτές, για τον απλούστατο λόγο, ότι ελάχιστοι βουλευτές θέλουν πραγματικά, να πάμε σε πρόωρες εκλογές !
   Οι εκλογές θα ήταν καταστροφικές για τη χώρα και ειδικά οι αλλεπάλληλες, η πολιτική αστάθεια, θα είχε πολύ άσχημα αποτελέσματα, σε όλα τα επίπεδα, όχι μόνον στο οικονομικό, ωστόσο πιο καταστροφικές, θα ήταν για τους ίδιους, τους παρόντες βουλευτές...
   Οι ιδιαιτερότητες της σύνθεσης του παρόντος Κοινοβουλίου, οδηγούν τους βουλευτές στο να ψηφίσουν υπέρ του Προέδρου, για να μην πάμε σε εκλογές και χαθεί το όνειρο, στα μισά : το "επάγγελμα" του Έλληνα βουλευτή, είναι ένα από τα καλύτερα στον κόσμο, με πολύ πλούσιες αποδοχές και ελάχιστο κόπο !
   Λογικά επομένως, κανένας δεν θέλει να χαθεί πρόωρα, διότι οι πολιτικοί συσχετισμοί, όπως φάνηκε και στις Ευρωεκλογές, είναι τέτοιοι, που ένα μικρό ποσοστό βουλευτών, είναι σίγουροι ότι θα επανεκλεγούν...
    Εκτός από τη ΔΗΜΑΡ και τους βουλευτές της, που μένουν εκτός Βουλής, οι ΑΝΕΛ έχουν χάσει δύναμη και κανένας εχέφρων άνθρωπος, δεν πιστεύει ότι θα επανεκλεγούν, οι 20 και βάλε, ανεξάρτητοι βουλευτές, εκτός αν προλάβουν και τρυπώσουν ΓΡΗΓΟΡΑ, σε κάποιο, από τα μεγάλα, κόμμα !
   Αλλά και από τα μεγάλα κόμματα, λόγω φθοράς και αγανάκτησης του κόσμου, λίγοι είναι σίγουροι, για επανεκλογή και κυρίως, ως συνήθως, αυτοί, που εμφανίζονται συχνότερα, στα τηλεοπτικά παράθυρα και γίνονται ευρύτερα γνωστοί (άσχετα αν λένε πίπες)...
   Οι μόνοι, που φαίνεται να ζητάνε και να θέλουν εκλογές, είναι οι του συριζα και λέω "φαίνεται", γιατί και οι ίδιοι ξέρουν, πως ούτε έτοιμοι, είναι, για να ηγηθούν ενός νέου κυβερνητικού σχήματος, ούτε θέλουν, γιατί γνωρίζουν, ότι θα αναγκαστούν, να εφαρμόσουν την ίδια ή και πιο βάναυση, μνημονιακή πολιτική και θα τους πάρουν με τις πέτρες, οι εξαπατημένοι ψηφοφόροι !
   Με αυτό το σκεπτικό, θεωρώ, εύχομαι και ελπίζω, να εκλεγεί νέος Πρόεδρος, από την παρούσα Βουλή, για το καλό όλων...(με την προϋπόθεση βέβαια, ότι θα προταθεί πρόσωπο, ενωτικό, με κύρος, αγαπητό σε όλους, άφθαρτο κλπ)

1 σχόλιο:

  1. Μόνο και μόνο, ότι ο Τατσόπουλος άρχισε να ξαναφλερτάρει με το συριζα (!!), δείχνει ότι κανείς δεν θέλει να χάσει το βουλευτιλίκι...Έχει στερέψει από έμπνευση, ως συγγραφέας, ενώ ως βουλευτής, μπορεί να χρυσοπληρώνεται, για να γράφει "εξυπνάδες" στα αντισόσιαλ μίντια !

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.