Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 28 Μαΐου 2015

Μπορεί η Ε.Ε να λύσει τα προβλήματά της ;

    Νομίζω ότι αυτό είναι το βασικό ερώτημα, από τη στιγμή, που το ελληνικό πρόβλημα, είναι -αναπόφευκτα- και Ευρωπαϊκό και μέχρι τώρα, η απάντηση είναι μάλλον αρνητική : πως αλλιώς να εξηγήσει κανείς την εμμονή, ιδίως των Γερμανών, να συνεχίσει το ΔΝΤ, να παίζει ρόλο, στα ελληνικά θέματα ;
  Ακόμα και το ίδιο το ΔΝΤ, εξέφρασε την επιθυμία να φύγει και στο παρελθόν είχα γράψει ότι θα έπρεπε να αποχωρήσει, με την έννοια, ότι είναι καλύτερο να χρωστάς σε έναν, παρά σε πολλούς : όπως κάνουν δηλαδή οι ιδιώτες και οι εταιρίες, που συγκεντρώνουν τις οφειλές, που έχουν, σε πολλές τράπεζες, σε μία !
   Θα ήταν μηδενιστικό να πούμε, ότι το ΔΝΤ, δεν έχει την απαιτούμενη τεχνογνωσία, αφού έχει συμμετάσχει σε πάρα πολλές διασώσεις, χρεοκοπημένων χωρών, ανά τον πλανήτη, εδώ και πολλά χρόνια και οι περισσότερες προτάσεις μεταρρυθμίσεων, που κάνει, είναι σωστές, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν προβάλλει συχνά, υπερβολικές έως παρανοϊκές απαιτήσεις, που προκαλούν καθυστερήσεις (όπως το βέτο στη δυνατότητα των πολιτών να εξοφλούν τις υποχρεώσεις τους, προς Δ.Ο.Υ και ασφαλιστικά ταμεία, με πολλές δόσεις και άλλες διευκολύνσεις).
   Η επιμονή των Γερμανών, ωστόσο, να παραμένει το ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα, δεν είναι παρά έμμεση παραδοχή ανικανότητας (ή απροθυμίας), στο να βρεθεί Ευρωπαϊκή λύση και δημιουργεί τις προϋποθέσεις, για ένα πιθανό πιστωτικό γεγονός, σε περίπτωση, που η κυβέρνηση -όπως έχει υποσχεθεί- προτιμήσει να πληρώσει μισθούς Δ.Υ και συντάξεις, αντί για κάποια δόση προς το ΔΝΤ !
   Ίσως λοιπόν, να χρησιμοποιείται και σαν μοχλός πίεσης, από τους Ευρωπαίους "εταίρους", η παρουσία του ΔΝΤ και η ανάγκη αποπληρωμής του, κάθε τόσο, όμως δεν ξέρω πόσο χρήσιμη, είναι μια τέτοια τακτική...
   Ο Σόϊμπλε επαναλαμβάνει διαρκώς, ότι για τα προβλήματα της χώρας μας, ευθύνονται οι ελληνικές "ηγεσίες" (σε εισαγωγικά, γιατί μιλάμε για εγκληματίες ανεπάγγελτους λαϊκιστές) και έχει, εν πολλοίς, δίκιο, ωστόσο ξεχνάει πως πίσω από κάθε σκάνδαλο με μίζες, κρύβεται και μια Γερμανική εταιρία, που εκμεταλλευόταν το ραγιαδισμό κάποιων, εδώ μέσα, για να παίρνει προμήθειες δισ. ευρώ, νοθεύοντας έτσι τη βασική Αρχή της Ε.Ε, που είναι ο ελεύθερος ανταγωνισμός προϊόντων και υπηρεσιών !
   Λέγοντας, ότι πρέπει να φύγει το ΔΝΤ, από την Ελλάδα, δεν εννοούμε φυσικά, ότι δεν πρέπει να γίνουν οι αναγκαίες μεταρρυθμίσεις, ώστε να γίνει ένα σύγχρονο και υγιές Κράτος και όχι Μπανανία, όπως τώρα...Οι πληγές της ελληνικής (κοινωνίας πρώτα και μετά) οικονομίας, είναι πλέον γνωστές και στις πέτρες : Ασφαλιστικό, σπάταλο, μεγάλο και αντιπαραγωγικό Δημόσιο, αποβιομηχάνιση, κρατισμός παντού, μη προσέλκυση επενδύσεων, κατάρρευση πρωτογενούς τομέα, μη εκμετάλλευση πλουτοπαραγωγικών πηγών κ.ο.κ.
    Το ερώτημα είναι, για να επανέλθουμε στον τίτλο, υπάρχουν ή όχι, μέσα στην Ε.Ε, τεχνοκράτες και πολιτικοί, οι οποίοι να υποδείξουν τι πρέπει να γίνει, για να ορθοποδήσει η χώρα και να έχει μέλλον, διότι εδώ μιλάμε πλέον για ζήτημα επιβίωσης, όταν οι νέοι μεταναστεύουν, οι γεννήσεις είναι λιγότερες, από τους θανάτους και ο πληθυσμός είναι γερασμένος, με 3 στους 10, να είναι συνταξιούχοι !
    Το να νίπτει τα χείρας του, ως άλλος Πόντιος Πιλάτος, ο Σόϊμπλε και ο κάθε Σόϊμπλε της Ε.Ε και να παραπέμπει το ελληνικό ζήτημα, για λύση, κάθε φορά, στους "Θεσμούς", δείχνει τελικά, ότι ο καθένας κοιτάει μόνον το συμφέρον του, το συμφέρον της δικής του χώρας-μέλους, στην Ε.Ε και όχι το κοινό-κοινοτικό καλό...
    Η αλληλεγγύη προς εμάς, την οποία διαφημίζουν κάθε τόσο, οι Γερμανοί κυρίως, δεν είναι μόνον το να δίνεις χρήματα, με χαμηλό επιτόκιο, υπάρχουν και άλλοι τρόποι να βοηθήσεις, ώστε να φανεί, ότι η Ε.Ε είναι όντως κοινότητα Κρατών, πραγματική Ένωση και όχι απλά ένας έξυπνος τρόπος, για να πουλάμε, στους άλλους, τα προϊόντα μας, με κοινό νόμισμα !

1 σχόλιο:

  1. Μιας και μιλάμε, μεταξύ άλλων, για μία από τις μεγάλες "πληγές" της ελληνικής κοινωνίας και οικονομίας, που είναι το θέμα των συντάξεων, θέλω να αναφέρω κάτι που μου είπε, ένας παππούς 90 ετών, τις προάλλες, γιατί η καλύτερη πηγή γνώσης, είναι όσα ακούς και βλέπεις, η παρατήρηση της πραγματικότητας, που ζεις ! Μόλις του είπα ότι είμαι δικηγόρος, θυμήθηκε ότι έχει πάει στα Δικαστήρια και συγκεκριμένα στο ΣτΕ, δύο φορές στη ζωή του, για το ζήτημα της σύνταξής του (σημ.: είναι συνταξιούχος της ΔΕΗ, με περίπου ..10 χρόνια ένσημα !) και αποκάλυψε ότι για να κερδίσει τη Δίκη, πήγε, κατόπιν συμβουλής του δικηγόρου του και γράφτηκε, για πρώτη φορά, σε ένα σωματείο αντιστασιακών-πολεμιστών του 1940 ! Τόσο εύκολο είναι να ξεγελάσεις (κρατάω μια μικρή επιφύλαξη, μήπως ήταν όντως αντιστασιακός) τα Δικαστήρια και το Κράτος, το οποίο έχει θεσπίσει Νόμους, μεγάλης γενναιοδωρίας, με τα λεφτά όμως των άλλων, όπου ορισμένοι παίρνουν για ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ σύνταξη, έχοντας ελάχιστα ή και καθόλου ένσημα...Απέναντι σε τέτοιες καταστάσεις, ο πρώην συνδικαλιστής και νυν Υπουργός Στρατούλης, συνεχίζοντας την καραμέλα των προκατόχων του, θεωρεί τις συντάξεις "ιερές" και ισχυρίζεται, κάθε τρεις και λίγο, ότι δεν πρέπει να τις πειράξει κανείς !

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.