Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 6 Ιουλίου 2015

Το βράδυ νικητές, το πρωί χαμένοι

    Κάπως έτσι φαντάζομαι θα νιώθουν, όσοι "γενναίοι", χθες ψήφισαν "όχι" στο δημοψήφισμα, δε νομίζω να υπάρχει στην Ιστορία, άλλη εκλογική αναμέτρηση, όπου οι ..νικητές, να κατάλαβαν το λάθος τους, τόσο γρήγορα, ότι έπεσαν δηλαδή θύματα πολιτικής απάτης !
  Μιλάω σε αόριστο χρόνο (κατάλαβαν) αν και είμαι σίγουρος, ότι οι περισσότεροι δεν το έχουν καταλάβει ακόμα, δεν έχουν όλοι τους ίδιους βαθμούς αντίληψης, κάποιοι-αρκετοί ίσως διατηρούν την ψευδαίσθηση της νίκης και για αυτούς, θα είναι πιο επώδυνη η αποκάλυψη της αλήθειας.
   Στην περίπτωση του δημοψηφίσματος, ηχούν πιο επίκαιρα από ποτέ, τα γνωστά πλέον λόγια του εθνικού μας ποιητή : "Δυστυχισμένε μου λαέ, καλέ και αγαπημένε, πάντα ευκολόπιστε και πάντα προδομένε" !
   Αφού λοιπόν, "κατάφεραν" οι συριζοψεκασμένοι, να κλείσουν τις τράπεζες και να νεκρώσουν κάθε δραστηριότητα, αφού δίχασαν ακόμα και οικογένειες, τώρα ζητάνε "συναίνεση" (χαχα), τώρα βλέπουν το γκρεμό να έρχεται και θέλουν να έχουν συνενόχους, να μην πάρουν εκείνοι, όπως θα έπρεπε, την ευθύνη για την πτώση, σε αυτόν (κλασική αριστερά, δεν περιμέναμε κάτι διαφορετικό).
   Ξέρουν ότι δεν έχουν λεφτά, για μισθούς και συντάξεις, τον επόμενο μήνα και προκειμένου να μην τους λιντσάρουν, αυτοί, που έως τώρα, τους αποθέωναν, θα υπογράψουν μία συμφωνία, όπως-όπως, αντιγράφοντας όσους κατηγορούσαν, για να ανέβουν στην εξουσία, θα υπογράψουν ο,τιδήποτε, κυριολεκτικά, προκειμένου τα κεφάλια τους, να παραμείνουν στις θέσεις τους, από τις ορδές των εξαγριωμένων, που θα έχουν χάσει τις καταθέσεις τους, το μισθό ή τη σύνταξη !
   Βλέπετε, το δημοψήφισμα, γέμισε κάποιους, από ψωρο-υπερηφάνεια, όμως δε γέμισε τα άδεια κρατικά ταμεία, κανένα πρόβλημα δεν έλυσε, μάλλον το αντίθετο, τα προβλήματα είναι εδώ και πιο έντονα, μάλιστα, μακάρι να εξαφανίζονταν δια μαγείας.
   Το ψέμα έχει κοντά ποδάρια και είναι πάντα κακό, να δίνεις ψευδείς υποσχέσεις, όπως ο συριζα, γιατί θα το βρεις μπροστά σου, γιατί αυτοπαγιδεύεσαι στο δικό σου ψέμα και άντε μετά να εξηγήσεις, σε αυτόν, που σε πίστεψε, γιατί το έκανες, όσο "καλή" και αν ήταν η πρόθεσή σου, θα σε μισήσει, θα στραφεί εναντίον σου, θα νιώσει προδομένος, ακόμα και αυτός, που θα έπρεπε να ξέρει, ότι λες ψέματα !
    Η αποπομπή Βαρουφάκη, που ορισμένοι τον είχαν για ήρωα (οι ίδιοι που αποθέωναν το 2009 τον Τζέφρι, τυχαίο ;), είναι σίγουρα θετική και δείχνει πρόθεση να υπάρξει συμφωνία, ένας παλιάτσος λιγότερος, από το θίασο, δε βλάπτει, ωστόσο, μένει να φανεί και στην πράξη, αν οι συριζοψεκασμένοι, έχουν καταλάβει, πόσο έχουν στενέψει τα χρονικά περιθώρια, για την επίτευξη συμφωνίας και τη συνέχιση της χρηματοδότησης...
     Η διαπραγματευτική θέση της χώρας, είναι στο χαμηλότερο δυνατό σημείο, ακόμα και μετά το "περήφανο" ΟΧΙ του δημοψηφίσματος, είμαστε με την πλάτη στον τοίχο και σε λίγο, θα παρακαλούμε να υπογράψουμε, ΟΠΟΙΟ κείμενο, μας δώσουν οι άλλοι !
      Η κλασική, σάπια, αριστερά, που όλοι γνωρίζουμε, αφού έκανε τις ψευτομαγκιές της, αφού πούλησε παραμύθι και σανό, στο λαό, αφού προσπάθησε με κουτοπονηριά, να πάρει κάτι, που δε δικαιούται, τώρα έρχεται αντιμέτωπη, με το ρεαλισμό και την ευθύνη.
      Αν τώρα, υπάρχουν ακόμα, ανάμεσά τους, παλιάτσοι και κλόουν, που θέλουν να το κάνουν Κούγκι, αν παραμείνουν αμετανόητοι, ακόμα και τώρα και δεν συνέλθουν, παρασύροντας στην τρέλα τους, έναν ολόκληρο λαό και προξενώντας εθνική καταστροφή, είναι βέβαιο, ότι δε ρισκάρουν μόνον την πολιτική τους ύπαρξη και την καρέκλα, αλλά και αυτό, που ..θα καθόταν πάνω στην καρέκλα !
     

 

1 σχόλιο:

  1. Μιας και αναφέρθηκα στο πάντα επίκαιρο δίστιχο του Ποιητή μας, που γράφτηκε πριν από ΠΟΛΛΑ χρόνια, υπάρχει και μία φράση, από την Ιστορία του Θουκυδίδη, που γράφτηκε πριν από πολλούς ..αιώνες και είναι ανατριχιαστικά επίκαιρη, σαν να γράφτηκε σήμερα, για τη Χούντα των συριζοψεκασμένων : "και άλλαζαν την καθιερωμένη σημασία των λέξεων, ώστε να ταιριάζει με τις πράξεις τους" ! Απόδειξη για το πόσο αναλλοίωτη παραμένει η ανθρώπινη φύση, ανά τους αιώνες...(κάτι σαν το "όλα τριγύρω αλλάζουνε και όλα τα ίδια μένουν")

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.