Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 2 Νοεμβρίου 2015

όλα τριγύρω αλλάζουνε και όλα τα ίδια μένουν

    Και ο πλέον δύσπιστος "οπαδός" του συριζα, πρέπει να έχει καταλάβει ήδη, ότι η ψήφος του, ούτε την ελπίδα έφερε, ούτε έδιωξε το "παλιό" : ό,τι γινόταν και ό,τι ακούγαμε, επί 5 χρόνια, τα ίδια γίνονται και τα ίδια ακούμε !
 "Ανακεφαλαιοποίηση", "ισοδύναμα", "προαπαιτούμενα", "αξιολόγηση", "τρόϊκα (ή θεσμοί)", τα ίδια λέμε και τα ίδια κάνουν : ό,τι δηλαδή κατηγορούσαν, τους προηγούμενους, αυτούς, που έριξαν, προκειμένου "να σκίσουν τα Μνημόνια" (όπως ο Σαμαράς)...
  Ψηφίζουν Νόμους, με τη διαδικασία του κατεπείγοντος (οι άλλοι ήταν ..αντιδημοκράτες, όταν το έκαναν), για ποιο λόγο ; Για να εξασφαλίσουν και αυτοί τη "δόση" τους, τρέχουν κάθε φορά, τελευταία στιγμή, όπως και οι προηγούμενοι, για να εφαρμόσουν με ειδικότερα μέτρα, συμφωνίες, που έχουν ΉΔΗ ψηφίσει και συμφωνήσει !
    Όπως ο τοξικομανής, έχει ανάγκη τη δόση του, έτσι και το ελληνικό μόρφωμα, χρειάζεται τη δικιά του, κάθε τόσο, προκειμένου να συνεχίσει να συντηρεί, μέσω του ΓΛΚ, τους μισούς περίπου πολίτες του...
    Το μόνο που άλλαξε, με τις εκλογές, είναι τα πρόσωπα, που διαχειρίζονται τα Μνημόνια, τίποτε άλλο, ούτε το μείγμα της πολιτικής, ούτε τίποτα (ακόμα, τουλάχιστον), παρά τις υποσχέσεις, ότι θα γίνουν περικοπές, ότι θα πέσουν τα βάρη, στους πιο ισχυρούς κλπ.
    Συνεχίζεται η ίδια συνταγή αυτοκαταστροφής : αντί για περιορισμό του αδηφάγου και αντιπαραγωγικού δημόσιου τομέα, αντί για περικοπή της κρατικής σπατάλης, ψάχνουν για νέα έσοδα, από τους ίδιους και τους ίδιους, θέλουν να βάλουν νέα βάρη, σε μία χειμαζόμενη και υφεσιακή Οικονομία (χωρίς αυτό να σημαίνει, ότι δεν υπάρχει ακόμα "λίπος", που δεν έχει πληρώσει το λογαριασμό).
    Μπορεί ο Τσίπρας, να απαλλάχθηκε, από κλόουν, όπως ο Βαρουφάκης (με μεγάλη καθυστέρηση, βέβαια) και από τον καρκίνο της αριστερής πλατφόρμας (γιατί, είπαμε, είμαστε ..αριστεροί, αλλά όχι και τόσο), με χειρουργική ακρίβεια (ίσως η μεγαλύτερη επιτυχία της καριέρας του), ωστόσο ο συριζα και η κυβέρνηση ειδικότερα, έχουν ακόμα πολλά βαρίδια !
    Μιλάμε για στελέχη, κυρίως, που προέρχονται από τη μεγάλη δεξαμενή των πρώην πασόκων, αλλά και όσους, ήταν (απλά) κομμουνιστές, αλλά δεν ήθελαν να ενταχθούν στο ΚΚΕ.
     Για να μιλάμε συγκεκριμένα και με ονόματα, αλλά ενδεικτικά, σε αυτήν την κυβέρνηση, δεν έχουν (καμία) θέση : Κατρούγκαλος, Κουρουπλής, Βίτσας, Σκουρλέτης, Φίλης κ.α.
     Αν ο Τσίπρας, θέλει να μακροημερεύσει και να μην πέσει, χωρίς να το καταλάβει, πρέπει να απαλλαγεί, από τα "βαρίδια", που τον συμπαρασύρουν προς τα κάτω, αν δεν ξανά αποκτήσει, ως οφείλει, τον έλεγχο της κυβέρνησης και αφήσει τους Υπουργούς του, να κάνουν κηδείες, με ξένα κόλλυβα, θα έχει σίγουρα πρόβλημα !
     Κάποιος, ο οποίος στέκεται στις μύτες των ποδιών, για να φαίνεται ψηλότερος, σε αναμνηστική φωτογραφία, πέρα από το ότι είναι προφανώς κομπλεξικός, δεν κάνει όχι για Υπουργός, αλλά ούτε για κλητήρας...
     Το ασφαλιστικό σύστημα, το οποίο, όπως είχε δομηθεί και οργανωθεί τα προηγούμενα χρόνια, οδήγησε σε μία χαμένη γενιά Ελλήνων, πρέπει να αλλάξει ριζικά και όμως, ακούμε για αστείες μειώσεις συντάξεων, μονοψήφιες (μάλλον θέλουν να χαθεί άλλη μία γενιά, δεν εξηγείται αλλιώς).
      Οι πάνω από 1000 ευρώ συντάξεις, πρέπει να κοπούν σε διψήφια ποσοστά και αναλογικά με το πόσα χρόνια δούλεψε κάποιος και πλήρωσε εισφορές και φυσικά να υπάρχει μία, ενιαία, σύνταξη, για τη συντήρηση του "απόμαχου", όχι να ζει ο τελευταίος, στην πλάτη των υπόλοιπων, ως μίασμα-παράσιτο.
     Από όσους είναι σήμερα συνταξιούχοι, η συντριπτική πλειοψηφία, έχει ήδη πάρει πίσω και με το παραπάνω, τις όποιες εισφορές είχε καταβάλει (οπότε το παραμύθι "τόσα χρόνια πλήρωνα" έχει πάει περίπατο).
     Σε κάποιες περιπτώσεις, μάλιστα, μιλάμε για (γνήσια) σκάνδαλα : όπως αποκάλυψαν, πρόσφατα, εργαζόμενοι τράπεζας, ταμείο της εν λόγω επιχείρησης, έχει χορηγήσει συντάξεις ακόμα και 200.000 ευρώ (συνολικά) έναντι εισφορών (συνολικά, πάλι), ακόμα και κάτω από ..1000 ευρώ !
    Φυσικά κανενός Εισαγγελέα το αυτί δεν ίδρωσε και αντί αυτοί που έδωσαν τις συντάξεις (όχι τόσο αυτοί, που τις πήραν) να σαπίζουν τώρα στις φυλακές, ακούμε για αστείες μειώσεις 3% και 5% ή το γνωστό παραμύθι, από γνήσιους νεοπασόκους-συριζαίους, ότι δεν πρέπει να μειωθούν οι συντάξεις, για να πέσει χρήμα στην αγορά...
     Να δουλεύει δηλαδή ο νέος, για να έχει άνεση ο "παππούς" (από ..50 και πάνω) να ξοδεύει και ο ίδιος ο εργαζόμενος, να φυτοζωεί, έτσι αντιλαμβάνονται την Οικονομία και τη Δικαιοσύνη οι αριστεροί, με τις δεξιές τσέπες !
     Και φυσικά, δεν είναι μόνον οι υψηλές συντάξεις, που πρέπει να περικοπούν γενναία, αλλά και οι μισθοί των τρωκτικών στο Δημόσιο, ώστε να είναι πιο κοντά στη σύγχρονη πραγματικότητα και πιο κοντά, στους μισθούς του ιδιωτικού τομέα..
     Αν ο Τσίπρας, δεν τολμήσει και δεν κάνει κάτι διαφορετικό, από ό,τι γινόταν μέχρι τώρα, αν δεν απομακρύνει στελέχη, που δεν έχουν, ούτε μπορούν να προσφέρουν σε αυτό, που ευαγγελιζόταν προεκλογικά, ήτοι το "νέο", τότε κακό του κεφαλιού του !
     

1 σχόλιο:

  1. Ο Φίλης π.χ μετά και τις προχθεσινές δηλώσεις του, για το Ποντιακό, αποδεικνύεται σε "χοντρό" βαρίδι, για την κυβέρνηση, δεν μπορείς να έχεις τόσο ανιστόρητες θέσεις και να παραμένεις Υπουργός Παιδείας ! Δηλαδή, αυτά τα "γράμματα" θα μαθαίνουν τα παιδιά, στα σχολεία ; Οποιοσδήποτε άλλος Πρωθυπουργός, που σέβεται τον εαυτό του, την κυβέρνησή του και τους ψηφοφόρους του, θα είχε ζητήσει την παραίτησή του, ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΜΕΡΑ !! Το κόστος της αδράνειας, είναι μεγάλο, ενώ ο Τσίπρας χάνει και τα οφέλη, από μία κίνηση δύναμης και παραδειγματισμού, για τυχόν άλλα βαρίδια, που δεν ξέρουν που πατούν και που βρίσκονται...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.