Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2015

άμεσες λύσεις για το προσφυγικό

      Το μεγαλύτερο πρόβλημα-ζήτημα, που αντιμετωπίζει η Ευρώπη και όχι μόνον, είναι, αυτή τη στιγμή, ασφαλώς, το προσφυγικό, το οποίο έχει μετατραπεί σε ένα διαρκές έγκλημα, με τις εκατοντάδες νεκρούς ναυαγούς, κάθε ηλικίας, στα θαλάσσια σύνορα της Ελλάδας και κατ' επέκταση της Ε.Ε !
  Πρόσφυγες, κάθε ηλικίας, στοιβάζονται κυριολεκτικά σε βάρκες, που δεν κάνουν, ούτε για παιχνίδι και σε άλλα πλωτά μέσα, αμφιβόλου ικανότητας πλεύσης, τα οποία κυβερνούν άνθρωποι, χωρίς πιθανόν γνώση της θάλασσας, ενώ δε λείπουν και οι καταγγελίες για εσκεμμένη πρόκληση ναυαγίων, από τους (τούρκους) σύγχρονους δουλέμπορους..
  Το πρόβλημα, επομένως, έγκειται, καταρχάς, στην ασφαλή ΜΕΤΑΦΟΡΑ αυτών των ανθρώπων και όχι στην εξασφάλιση κονδυλίων, για την υποδοχή, τη στέγαση, τη σίτιση κλπ.
   Οι φαινομενικά απλές λύσεις, είναι δύο : η μία, την οποία υποστηρίζουν και κυβερνητικά στελέχη, είναι να ανοίξουν τα χερσαία σύνορά μας, στον Έβρο, ώστε να μην θαλασσοπνίγονται οι πρόσφυγες, ειδικά τώρα το χειμώνα, αλλά να έρχονται μέσω ξηράς (εκεί βέβαια, εγκυμονεί ο κίνδυνος ναρκοπεδίων) και η άλλη, να βρεθούν τρόποι ασφαλέστερης μεταφοράς, από τις υπάρχουσες -θαλάσσιες- διόδους !
   Πόσα παιδάκια, πρέπει ακόμα να πνιγούν, δηλαδή, ώστε να υπάρξει ένα οργανωμένο σχέδιο, μεταφοράς αυτών των ανθρώπων, από τα τουρκικά παράλια, στα Ελληνικά, με ΚΑΝΟΝΙΚΑ πλοία και όχι με πλαστικές βάρκες ; Με συνεννόηση επομένως Ε.Ε και Τουρκίας, να οργανωθούν τακτικά δρομολόγια, με επιβατηγά πλοία, ώστε να παταχθούν και τα κυκλώματα δουλεμπορίας, που χρεώνουν τους πρόσφυγες, με 1000 και 2000 ευρώ, τον καθένα, για μία αποστολή αυτοκτονίας...
    Αν δεν μπορεί να γίνει αυτό, θα πρέπει τα πλωτά μέσα του Λιμενικού της Ελλάδας και άλλων ευρωπαϊκών χωρών, να είναι σε επιφυλακή, πιο ανοιχτά στο πέλαγος, ώστε να παραλαμβάνουν έγκαιρα τους πλέοντες ή τυχόν ναυαγούς και όχι να περιμένουν στα 200 μέτρα, από τα νησιά !
     Επειδή έχει ανοίξει και καλώς έχει ανοίξει και η συζήτηση για τυχόν ένταξη της Τουρκίας, στην Ε.Ε, οφείλει η γειτονική χώρα, να αναλάβει τις ευθύνες της, αφού από δικό της έδαφος, ξεκινούν αυτές οι αποστολές αυτοκτονίας, όλοι βλέπουν τι γίνεται, από που ξεκινούν κλπ, αλλά δεν υπάρχει καμία επίβλεψη ή μέριμνα, για την πάταξη των διακινητών-εγκληματιών αυτών...
     Είναι τόσο δύσκολο δηλαδή, αντί να πληρώνουν χιλιάδες ευρώ, οι πρόσφυγες, για να ταξιδέψουν με ..σχεδίες, να εφοδιαστούν με έγγραφα, αν απαιτείται και να μπορούν να ταξιδέψουν με κανονικά πλοία, σαν άνθρωποι, με μικρότερο κόστος ;
      Είναι τόσο απλές οι άμεσες λύσεις, για ένα έγκλημα, που συντελείται, εδώ και μήνες ή είναι η ιδέα μου ; Εννοείται, βέβαια, ότι το πρόβλημα θα λυθεί, μόνον αν χτυπηθεί η ρίζα του κακού, αν δηλαδή σταματήσει ο πόλεμος στη Συρία, που αναγκάζει αυτούς τους ανθρώπους, να φύγουν, για να σωθούν..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.