Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 15 Οκτωβρίου 2015

Ο Παύλος Φύσσας ΔΕΝ είναι "θανών"

      Όλα τα δίκια του κόσμου, είχε η μητέρα του δολοφονημένου Παύλου Φύσσα, όταν διαμαρτυρήθηκε, γιατί οι συνήγοροι υπεράσπισης, προσφωνούν το νεκρό υιό της, ως "θανόντα", είτε επίτηδες, είτε από αμέλεια !
  "Θανών" μπορεί να είναι και αυτός, που τον πάτησε αυτοκίνητο, εκείνος, που αυτοκτόνησε, αυτός, που απεβίωσε από φυσιολογικά-παθολογικά αίτια, όμως δεν μπορεί να λέγεται έτσι, ειδικά στα πλαίσια μίας ποινικής Δίκης, το θύμα μιας στυγερής και βίαιης δολοφονίας, με μαχαίρι..
   Ο Παύλος Φύσσας, δολοφονήθηκε, έφερε τρία χτυπήματα, από μαχαίρι, σε καίρια-ζωτικά σημεία του σώματός του, στην καρδιά και στο μηρό, ο δολοφόνος του, ο Ρουπακιάς (απλά θυμίζω ότι έχει ομολογήσει το ίδιο βράδυ, στην Αστυνομία), είναι προφανές, από αυτό και μόνον, ότι ήθελε να σκοτώσει !
   Τα πράγματα είναι απλά και ξεκάθαρα, ως προς αυτό το σκέλος, ο Ρουπακιάς σκότωσε τον Παύλο Φύσσα, με μαχαίρι, δρώντας φυσικά, όχι αυτοτελώς, αλλά σε μία οργανωμένη, από τους φασίστες της χ.α, επίθεση, εναντίον του Φύσσα και της παρέας του και ΤΟ ΜΟΝΟ αναμενόμενο αποτέλεσμα, για αυτόν, είναι η ισόβια κάθειρξη, τίποτα λιγότερο και ό,τι προβλέπει δηλαδή η διάταξη περί ανθρωποκτονίας, από πρόθεση.
    Δεν μπορώ να γνωρίζω σε τι αναλώνεται η Δίκη και ποιοι είναι οι υπερασπιστικοί ισχυρισμοί (αν και ολόκληρη η δικογραφία για την εγκληματική οργάνωση "χρυσή αυγή", υπάρχει στο διαδίκτυο, δεν έτυχε, έως τώρα, να τη διαβάσω), το μόνο, για το οποίο υπάρχει αμφιβολία είναι, το κατά πόσον υπάρχει εδώ ηθική αυτουργία ή όχι και από ποιους (για τις άλλες μορφές συμμετοχής, τα πράγματα είναι πιο ξεκάθαρα).
       Η αλήθεια είναι, πως, νομικά, είναι σχετικά δύσκολο να στοιχειοθετηθεί η ηθική αυτουργία της ηγετικής ομάδας της εγκληματικής οργάνωσης αυτής, στη συγκεκριμένη πράξη-δολοφονία (εν συνόλω, τουλάχιστον), χωρίς αυτό να σημαίνει ότι ο Ρουπακιάς, μέλος της οργάνωσης και αμειβόμενος από αυτήν, κάθε μήνα, έδρασε αυτοτελώς και ανεξάρτητα !
     Ωστόσο, η ίδια η σύσταση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, είναι κακούργημα, ενώ υπάρχουν και ένα σωρό άλλα αδικήματα, που έχουν διαπραχθεί, τα μισά σχεδόν, από τα τρία πρώτα κεφάλαια του Ποινικού μας Κώδικα, με τίτλους "επιβουλή δημόσιας τάξης", "προσβολή πολιτεύματος" και "προδοσία της χώρας", ακόμα, από τρελούς, νοσταλγούς του Χίτλερ, οι οποίοι δημόσια, καλούσαν σε πράξεις βίας και οργάνωναν τέτοιες ενέργειες (εναντίον αλλοδαπών και όχι μόνον).
    Ο Παύλος Φύσσας, λοιπόν, δεν είναι απλά "θανών", όχι μόνον επειδή έπεσε θύμα δολοφονικής ενέργειας, από μία φασιστική-εγκληματική οργάνωση, αλλά και μεταφορικά, επειδή, χάρη σε εκείνον και το χυμένο αίμα του, άρχισε να ξηλώνεται το αρρωστημένο πουλόβερ αυτής της συμμορίας και να βλέπουν τα πλανημένα πρόβατα, τι ψήφιζαν έως τότε ! (αν και τα ποσοστά της χ.α στις εκλογές, δείχνουν ότι υπάρχουν πολλοί αμετανόητοι, που για να πειστούν, θα πρέπει το κακό, να χτυπήσει και τη δική τους πόρτα)
    Παρά τα δολοφονικά χτυπήματα, που δέχτηκε, από το μαχαιροβγάλτη Ρουπακιά, έμεινε όρθιος και υπέδειξε το δολοφόνο του, στους αστυνομικούς, που καθυστέρησαν χαρακτηριστικά, να επέμβουν, ειδάλλως, αν δηλαδή ο δολοφόνος κατόρθωνε να διαφύγει, κανείς δεν ξέρει, πως θα είχαν εξελιχθεί τα πράγματα και πόσα θύματα ακόμα, θα μετρούσαμε !




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.