Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 4 Απριλίου 2016

ο μόνος λόγος, για να βγούμε στους δρόμους !

    Την περασμένη εβδομάδα, κάπου πήρε το μάτι μου, τυχαία, την πρωτοβουλία ενός κυρίου (δυστυχώς, δεν συγκράτησα τα στοιχεία του), να οργανωθεί συγκέντρωση και ειρηνική πορεία, στο ΟΑΚΑ, ως διαμαρτυρία, για την συνεχιζόμενη ΜΗ μείωση των κρατικών δαπανών, που είναι και η αιτία, όλων των δεινών αυτής της χώρας και των (νοικοκυραίων, όχι των τρωκτικών) πολιτών της.
  Δεν ξέρω αν έγινε και τι απήχηση είχε, σίγουρα όχι μεγάλη, αν κρίνουμε και από το γεγονός ότι δεν έλαβε δημοσιότητα, από τα ΜΜΕ, ωστόσο, θεωρώ, ότι είναι ίσως ο μοναδικός λόγος, που θα έβγαζε όλους εμάς, τα αθώα θύματα των Μνημονίων, στο δρόμο.
  Σε όλα αυτά τα χρόνια της χρεοκοπίας, έχουν γίνει ουκ ολίγες πορείες, συγκεντρώσεις, διαμαρτυρίες κλπ, ακόμα και με φασαρίες, μπάχαλα, κάψιμο και καταστροφή περιουσιών, ωστόσο οι περισσότερες, από κρατικοδίαιτα τρωκτικά, συνταξιούχους, "αριστερούς", που ζουν από τα έτοιμα και γενικά από άτομα, που οδήγησαν τη χώρα εδώ και διαμαρτύρονταν για τη μείωση των (σκανδαλωδών) προνομίων τους και όχι για κάποια αδικία, εις βάρος τους (οι διαμαρτυρίες, πραγματικά αδικημένων, όπως οι μικροομολογιούχοι, υπήρξαν συντριπτικά-αναλογικά, ελάχιστες) !
  Μετά από έξι χρόνια επίσημης χρεοκοπίας, οι πραγματικά δοκιμαζόμενοι, χωρίς καμία ευθύνη, πολίτες αυτής της χώρας, από άδικα, παράνομα και αντισυνταγματικά μέτρα και χαράτσια, για να συντηρηθεί το τεράστιο, αντιπαραγωγικό, διεφθαρμένο, διαπλεκόμενο, αναποτελεσματικό, πελατειακό και γραφειοκρατικό αυτό τέρας, που ονομάζεται "ελληνικό Δημόσιο", δεν έχουν ακόμα διαμαρτυρηθεί, υπομένουν στωικά και ίσως πλησιάζει η ώρα, να υπάρξει κάποια αντίδραση.
   Μιλάμε, για επίσημη χρεοκοπία, διότι μετά και τις πρόσφατες δηλώσεις Προβόπουλου, ήδη από το 2008, γνώριζαν ΌΛΟΙ (και αυτός), ότι η χώρα βουλιάζει υπό το βάρος αβάσταχτου και εγκληματικού υπερδανεισμού και οδηγείται στα βράχια της πτώχευσης!
   Είναι απορίας άξιο, πως δεν έχει επέμβει ακόμα η Δικαιοσύνη, αυτεπάγγελτα, μετά από αυτή την ωμή και δημόσια παραδοχή, να καλέσει τον Προβόπουλο, για εξηγήσεις, ενώ και τα κόμματα δεν φαίνεται να έδωσαν τη δέουσα σημασία, στα λεγόμενά του (ειδικά τώρα, που ανοίγουν ζητήματα εξεταστικών επιτροπών της Βουλής)...
    Πέρα από αυτό όμως, ο πολίτης-εργαζόμενος-φορολογούμενος ή ακόμα και ο άνεργος-απολυμένος του ιδιωτικού τομέα, που φορολογείται επί πλασματικών και ανύπαρκτων εισοδημάτων, για να συντηρείται ένα άχρηστο και αντιπαραγωγικό Δημόσιο, το οποίο όχι μόνον δεν ανταποδίδει σε υπηρεσίες, τα χρήματα, που εισπράττει, αλλά εμφανίζεται και ως εμπόδιο, σε κάθε ιδιωτική πρωτοβουλία ανάπτυξης, ακούει καθημερινά, φρικτά πράγματα !
    Ακούει π.χ για "οργανισμούς" του Δημοσίου, που δεν δίνουν καν λογαριασμό στον εργοδότη τους, το Κράτος και κατ' επέκταση στον φορολογούμενο, που τους πληρώνει, για το ποιοι είναι και πόσα χρήματα δαπανούν και που και εντούτοις, συνεχίζουν να παίρνουν κρατική χρηματοδότηση (πολλές φορές, εφαρμόζοντας δικά τους μισθολογικά καθεστώτα, ως "κράτος εν κράτει).
   Ακούει για μισθούς σε ΔΕΚΟ, της τάξης των 4 και 5 χιλιάδων ευρώ μηνιαίως, όταν ο βασικός στον ιδιωτικό τομέα, είναι κάτω από 600 ευρώ και βλέπει την προσπάθεια, που γίνεται, για να μην κλείσει καμία από αυτές, με κάθε κόστος (διευκρινίζω, προς αποφυγήν παρεξήγησης, ότι είμαι κατά του κλεισίματος της ΕΒΖ, διότι ελάχιστα εργοστάσια έχουν απομείνει, ας μην κλείσουμε και τα τελευταία, ωστόσο και εδώ η ιδιωτικοποίηση είναι μονόδρομος).
    Το μεγαλύτερο όμως ΣΚΑΝΔΑΛΟ, της εξαετίας της χρεοκοπίας, προκύπτει από τα επίσημα στοιχεία, αναφορικά με το πόσο μειώθηκε το Δημόσιο, όλα αυτά τα χρόνια : η απάντηση είναι, ΜΌΛΙΣ, κατά 120.000 άτομα, ήτοι 20.000 το χρόνο, ήτοι το 1/10 των απολυμένων του ιδιωτικού τομέα !
     Αν δε μειωθεί το δημόσιο, εν ευρεία έννοια και οι κρατικές δαπάνες, γενικά και επιλεχθεί, ακόμα μία φορά, όπως προκύπτει και από τις διαρροές της εν εξελίξει διαπραγμάτευσης, με τους δανειστές, η αύξηση των φορολογικών επιβαρύνσεων και κυρίως των έμμεσων φόρων, που πλήττουν όλους και κυρίως τους πιο αδύναμους και οδηγούν σε ύφεση, τότε το κακό, θα είναι και πάλι διπλό : αφενός, για την κυβέρνηση, που θα έχει σημαντικό πολιτικό κόστος, από τις νέες φορολογικές επιβαρύνσεις και αφετέρου, για τη χώρα, που δεν θα βγει ποτέ από τα Μνημόνια, ειμή μόνον με Πτώχευση και grexit...




2 σχόλια:

  1. Οι κυβερνώντες-πολιτικοί, έχουν "κατορθώσει", αυτή τη στιγμή, κάθε φορά, που πεθαίνει ή σκοτώνεται ένας συνταξιούχος ή Δ.Υ, πολλοί να αισθάνονται μία μικρή ανακούφιση, ότι έφυγε ένα ακόμα βάρος, από τον κρατικό προϋπολογισμό ! Βέβαια, μιλάμε για απειροελάχιστη ελάφρυνση, για σταγόνα στον ωκεανό της κρατικής σπατάλης, ωστόσο έτσι το βλέπει πολύς κόσμος (έτσι τον έχουν κάνει, να το βλέπει, καλύτερα)...Η φρικώδης αποκάλυψη, ότι, την τελευταία εξαετία, έχει μειωθεί το Δημόσιο, μόνον κατά 120.000 τρωκτικά, αποδεικνύει ότι γίνονται αθρόες προσλήψεις (κατά παράβαση κάθε συμφωνίας, με τους δανειστές), ΔΕΝ εξηγείται αλλιώς, αν υπολογίσει μάλιστα κανείς και τις μαζικές συνταξιοδοτήσεις Δ.Υ, μετά την χρεοκοπία (μπορεί να είναι και 300.000), που έσπευδαν να εγκαταλείψουν το πλοίο, που βουλιάζει, σαν τα ποντίκια (εκμεταλλευόμενοι βέβαια και τις σκανδαλώδεις διατάξεις, που ισχύουν μόνον για αυτούς, σε αντίθεση με τους άλλους, τους πολίτες δήθεν Β' κατηγορίας) !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αύριο, Σάββατο του Λαζάρου, 23.4.2016, διοργανώνεται επίσης συγκέντρωση, στις αρχές της Οδού Ερμού, στις 14:30 μμ. Παράλληλα συγκεντρώνονται υπογραφές και είναι ανάγκη να υπογράψουμε όλοι, στον εξής σύνδεσμο : https://secure.avaaz.org/el/petition/Proedroys_Ellinikis_DimokratiasKyvernisisEyrokoinovoylioyEyr_Epitropis_Zitoyme_dimopsifisma_gia_to_dimosionomiko/?sgzpafb

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.