Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 3 Ιουνίου 2016

Δράκοι, παντού "δράκοι"

      Το τελευταίο διάστημα, απασχολούν την επικαιρότητα 3 περιπτώσεις "δράκων", όπως αποκαλούν ενίοτε οι δημοσιογράφοι, τους δράστες επιθέσεων, με σεξουαλικά κίνητρα.
  Η μία περίπτωση, αφορά την χθεσινή απόφαση του Μ.Ο.Δ, για το "δράκο του Περιστερίου", που τελικά καταδικάστηκε σε μία τεράστια συνολική ποινή, 26 ετών κάθειρξης, για βιασμούς ανηλίκων, ενώ όλα τα ΜΜΕ, τον αποκαλούν ..."παιδόφιλο" ή "παιδεραστή" και όχι βιαστή και αυτό, θα συμφωνήσετε, είναι λιγάκι παράξενο-ανακόλουθο.
   Ένα άλλο δημοσιογραφικό κλισέ, είναι η λέξη "καταπέλτης", που αναφέρεται, είτε σε δικαστική απόφαση, είτε σε εισαγγελική πρόταση και όποτε ακούγεται, σίγουρα δεν είναι για καλό, δεν προμηνύει συνήθως ορθή κρίση.
   Το ότι θα χτυπούσε μεγάλη "καμπάνα", για τον εν λόγω "δράκο" φαινόταν από προχθές, διότι επέλεξε να πει, αυτό, που πιστεύει και όχι να παίξει θέατρο, να κλαφτεί, να ζητήσει έλεος κλπ και το Δικαστήριο, θεώρησε ότι είναι ...προκλητικός και αμετανόητος και τον ...τιμώρησε, για αυτό !
   Δεν κρίνω την υπερασπιστική του γραμμή, καλά έκανε και υποστήριξε αυτό που πίστευε, ότι δηλαδή τα ανήλικα θύματά του, πήγαν μαζί του, με την θέλησή τους (έστω και σε εισαγωγικά το "θέληση", λόγω της τρυφερής τους ηλικίας).
   Αυτό που θέλω να πω και ίσως σκανδαλίσει αρκετούς, είναι πως έχω σοβαρές αμφιβολίες, για την ορθότητα της χθεσινής απόφασης, καθαρά νομικά μιλώντας, διότι φοβάμαι ότι και η ίδια η απόφαση, ήταν "δράκος" και ίσως μεγαλύτερος...
    Ο συγκεκριμένος κατηγορούμενος, σίγουρα, είναι παιδόφιλος, είναι ανώμαλος, είναι ένα ναυάγιο, που όλη μέρα ίσως, ψάρευε ανήλικα (κυρίως αγόρια) μέσω των αντισόσιαλ μίντια και είχε διαμορφώσει ολόκληρη υποδομή, με το βανάκι της ανωμαλίας κλπ.
    Είναι βέβαιο επομένως, ότι είναι ένοχος για αποπλάνηση ανηλίκων και για παρά φύση ασέλγεια, μεταξύ αρρένων, ωστόσο, με τα όσα στοιχεία της δικογραφίας, διέρρευσαν, απορώ ειλικρινά, πως στοιχειοθετήθηκε το έγκλημα του βιασμού, για το οποίο τελικά και καταδικάστηκε !
    Ο βιασμός, προϋποθέτει την επίτευξη συνουσίας ή ασέλγειας, με την χρήση σωματικής βίας ή με σοβαρή απειλή κατά του θύματος, ενώ εδώ ακούσαμε ότι ο δράστης, ψάρευε τα ανήλικα θύματά του, από το διαδίκτυο, αλλά κατόπιν σύντομης (!) συνομιλίας, είτε πήγαιναν στο σπίτι του, είτε έμπαιναν στο βανάκι (χωρίς την χρήση βίας, δεν τα απήγαγε εξ όσων γνωρίζουμε)...
    Πάντα, σύμφωνα, με όσα διέρρευσαν στα ΜΜΕ, το μεν αγόρι, το γνώρισε σε φόρουμ για gays, όπου το ίδιο παραδέχτηκε ότι είχε ήδη κάποιες ομοφυλοφιλικές εμπειρίες, το δε κορίτσι επίσης, κάπου στο διαδίκτυο, όπου μάλιστα εμφανιζόταν ως αγόρι !
    Ειλικρινά, επαναλαμβάνω, δεν ξέρω που βασίστηκε το Δικαστήριο, για να στοιχειοθετήσει εγκλήματα βιασμού, εύχομαι και ελπίζω να υπήρξαν αυτές οι αποδείξεις και να μην πρόκειται για απόφαση-"δράκο", μία απόφαση σκοπιμότητας, για "παραδειγματισμό", για "ικανοποίηση της κοινής γνώμης" και άλλα τέτοια τραγελαφικά.
    Μία Δίκη, είναι σοβαρή υπόθεση και πρέπει να επικρατεί η ψύχραιμη και νομική αντιμετώπιση των ζητημάτων και όχι να καταδικάζεται κάποιος, για πράξεις, που δεν τέλεσε, επειδή αυτές, που τέλεσε, ίσως δεν θα τον οδηγούσαν καν στην φυλακή...
    Διότι, με βάση και τις ηλικίες των θυμάτων, θεωρώ ότι, το πιθανότερο, να μην ήταν καν μέσα στα κακουργηματικά όρια (κάτω των 14), δεν ξέρω αν ο δράστης το γνώριζε και το έκανε επίτηδες, πάντως, εφόσον δεν αποδείχτηκε η χρήση βίας, εκ μέρους του, το "ταβάνι" θα ήταν τα 5 ή λίγο παραπάνω χρόνια (φυλάκισης, όχι κάθειρξης).
     Χωρίς να θέλω να κρίνω κανέναν και χωρίς να πιστεύω φυσικά, ότι φταίει το θύμα της αποπλάνησης και όχι ο δράστης, δεν το βρίσκω φυσιολογικό και στο "μέσο όρο" ένα 14χρονο αγόρι να μπαίνει σε φόρουμ για gays, να έχει ήδη δοκιμάσει ομοφυλοφιλικές σεξουαλικές εμπειρίες και να συναντιέται με έναν άγνωστο, μετά από δέκα λεπτά συνομιλίας, σε αντισόσιαλ μίντια...
     Εδώ φυσικά, προκύπτουν ίσως και οι όποιες ευθύνες εποπτείας των γονιών, αυτών των παιδιών, χωρίς πάλι, το τονίζω, να απαλλάσσουν τον δράστη της αποπλάνησης, οι δηλώσεις των οποίων, μετά τη Δίκη, μόνον ως "ατυχείς" μπορούν να χαρακτηριστούν.
     Ανακεφαλαιώνοντας, θεωρώ ότι, ναι, η παιδοφιλία και η αποπλάνηση ανηλίκων, είναι μία αθλιότητα, ωστόσο το να καταδικάζεσαι σε πολυετή κάθειρξη, για έγκλημα, που δεν διέπραξες (βιασμό), είναι εξίσου άσχημο και επικίνδυνο, για την ασφάλεια του Δικαίου, την ελευθερία και τη δημοκρατία.
     
     




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.