Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 9 Ιουνίου 2016

καλύτερα να παραιτηθείτε εσείς...από ψηφοφόροι...

     Μαθαίνω ότι, κάποιοι ετοιμάζουν συγκέντρωση-διαδήλωση, στις 15.6, με αίτημα να παραιτηθεί η παρούσα κυβέρνηση και ήδη έχει δημιουργηθεί ένας σχετικός δημόσιος διάλογος.
  Ο Υπουργός Παιδείας, Φίλης, ζήτησε να απαγορευτεί ίσως, επειδή το να ζητάς την παραίτηση μιας νόμιμα και δημοκρατικά εκλεγμένης κυβέρνησης, μετά από ούτε καν έναν χρόνο, θέτει σίγουρα κάποια Συνταγματικά ζητήματα...
  Άσχετα, αν έχει δίκιο ή όχι, επ' αυτού ο Φίλης, η αλήθεια είναι πως στον επικείμενο ανασχηματισμό, πρέπει να φύγει, για πολλούς λόγους και επειδή προΐσταται ενός τέτοιου Υπουργείου, χωρίς ούτε καν ένα πτυχίο της πλάκας, για ξεκάρφωμα και για τις δηλώσεις, που είχε κάνει για του Πόντιους και για τον πόλεμο κατά της Εκκλησίας και επειδή είναι άθεος-άθρησκος και ΚΥΡΙΩΣ (αυτό, που συνοψίζει όλα τα προηγούμενα) ...επειδή είναι Αριστερός !
  Αυτό ίσως προκαλεί ένα γέλιο, εκ πρώτης όψεως, αλλά περισσότερο γέλιο προκαλεί, όποιος πιστεύει ότι η σημερινή κυβέρνηση είναι Αριστερή, ο Φίλης (..και αρκετοί άλλοι ίσως ακόμα) ανήκει στο κόμμα του Λαφαζάνη ή της Κωνσταντοπούλου, σίγουρα όμως όχι στον (νέο) συριζα.
   Έτσι, φτάνουμε σε μία μεγάλη αυταπάτη, που έχουν όχι μόνον στην αντιπολίτευση, αλλά και στον ίδιο τον συριζα : ότι δηλαδή δεν έκλεισε ακόμα η αριστερή παρένθεση, για την οποία μιλούσαν όλοι, σχεδόν, πριν τις εκλογές του Γενάρη του 2015 !
   Η αριστερή παρένθεση έκλεισε τον Ιούλιο του 2015 και έκλεισε με θόρυβο, κράτησε σχεδόν όσο περιμέναμε (6 μήνες) και πλέον έχουμε έναν συριζα, τον οποίο έχουμε αρχίσει να καλοβλέπουμε, εμείς οι κεντροδεξιοί...
   Δεν χρειάζεται πολύ μυαλό, για να αντιληφθείς, ότι από την στιγμή, που ο Τσίπρας,κατάφερε να απομακρύνει τους (περισσότερους, όχι όλους) τρελούς, που τον περιστοίχιζαν, κατά την πρώτη αυτή περίοδο διακυβέρνησης και παραλίγο να μας παρασύρουν όλους στην Κόλαση, μαζί τους, η κυβέρνηση πάει από το καλό στο καλύτερο !
   Κάνει καλύτερα και πιο γρήγορα τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις, από ότι οι προηγούμενοι και γενικά για πρώτη ίσως φορά, έχει αρχίσει να αχνοφαίνεται λίγο φως, στην άκρη του τούνελ.
    Το ερώτημα λοιπόν, που προκύπτει αβίαστα, είναι, ΠΟΙΟΙ και ΓΙΑΤΙ, θέλουν να φύγει η καλύτερη, μέχρι σήμερα, μνημονιακή κυβέρνηση, αυτή, που προέκυψε από τις εκλογές του Σεπτέμβρη του 2015 και σε τι ελπίζουν ;
    Φαντάζομαι-υποθέτω ότι, ανήκουν σε 2 κατηγορίες : η πρώτη και μεγαλύτερη είναι όσοι εμφανίζουν σύνδρομα στέρησης εξουσίας, όπερ σημαίνει στέρησης της καρέκλας και της κουτάλας, όσοι βλέπουν την εξουσία, ως ευκαιρία λεηλάτησης των κρατικών ταμείων, υπέρ των ίδιων και των "υμετέρων" !
    Αν νοιάζονταν πραγματικά, για την πατρίδα, θα είχαν κάνει αυτή την κινητοποίηση έναν χρόνο ακριβώς πριν, όταν τα ναυάγια της Αριστεράς, μας οδηγούσαν στον όλεθρο, χωρίς να το καταλαβαίνουν, εκτός Ευρώπης, εκτός ευρώ, στην πείνα και την δυστυχία, ίσως και στον Εμφύλιο Πόλεμο...
    Αντί λοιπόν, να διαδηλώνουν "ξεκουμπιστείτε" στην προηγούμενη, την χειρότερη, όλων των εποχών, κυβέρνηση, από καταβολής ελληνικού Κράτους, είχαμε μόνον κάποιες χλιαρές συγκεντρώσεις, με ποτάκι στο χέρι, για το "μένουμε Ευρώπη".
     Άρα, όσοι δήθεν, καίγονται τώρα, για την πατρίδα τους και ζητάνε να παραιτηθεί η παρούσα-σημερινή κυβέρνηση, κινούνται εκ του πονηρού, επειδή βλέπουν ότι κάνει σωστά πράγματα και ίσως μακροημερεύσει, οπότε θα πεινάσουν, αν μείνουν και άλλο μακριά από τα κρατικά Ταμεία...
    Εκτός από την πρώτη κατηγορία (κουτοπόνηρους), υπάρχει, υποθέτω και μία άλλη, που θα τους ονομάσουμε "μαλάκες".
    Πως αλλιώς να χαρακτηρίσεις όποιον θεωρεί ότι η κυβέρνηση τον εξαπάτησε, ότι άλλα είπε και άλλα έκανε ; Όλους αυτούς, που έξι και πλέον χρόνια, μετά την επίσημη χρεοκοπία, δίνουν βάση σε συνθήματα τύπου "λεφτά υπάρχουν" ; Όσους πίστεψαν, ότι σε ένα χρεοκοπημένο κράτος, που πληρώνει ακόμα μισθούς και συντάξεις με ανακύκλωση δανεικών, θα μπορούσε κάποιος να μοιράσει 13 δισ. ευρώ ("πρόγραμμα Θεσ/νικης") ;
     Η "μαλακία" τους, γίνεται ακόμα χειρότερη, αν υποψιαστούμε, ότι ψήφισαν συριζα, όχι μόνον τον Γενάρη, αλλά και τον Σεπτέμβρη, ήτοι δύο φορές και ενώ, στο μεταξύ, είχε υπογραφεί το νέο, αριστερό, Μνημόνιο !
     Πολύ φοβάμαι επίσης, ότι μέσα σε αυτούς, είναι και πολλοί, που πριν έναν χρόνο περίπου, πανηγύριζαν, ...έξω από τις κλειστές τράπεζες και χόρευαν, επειδή βγήκε το "όχι" στο δημοψήφισμα, γιατί δεν μπορούσαν να καταλάβουν σε τι πείνα και δυστυχία, θα τους οδηγούσε αυτό το "όχι", αν δεν γινόταν, τελευταία κυριολεκτικά στιγμή, "ναι", από έναν άβουλο και μοιραίο (παραλίγο) Πρωθυπουργό, που πέταξε έρπη, στο χείλος (γιατί το σώμα καταλαβαίνει τον κίνδυνο, έχει την δική του σοφία, δεν μπορείς να το ξεγελάσεις...)
     Ανάμεσα σε αυτές τις δύο, βασικές κατηγορίες, όσων θέλουν να παραιτηθεί η σημερινή κυβέρνηση, σίγουρα πιο επικίνδυνοι είναι οι δεύτεροι, οι "μαλάκες", διότι πάνε όπου φυσάει ο άνεμος, κάθε τους επιλογή, είναι χειρότερη, από την προηγούμενη, κάθε τους πλάνη, μεγαλύτερη, από την προγενέστερη και φοβάμαι ότι θα ενισχύσουν τα ποσοστά μορφωμάτων, όπως η χ.α ή "η πλεύση ελευθερίας" (εξίσου επικίνδυνο) !
     Γι' αυτό, όπως λέει και ο τίτλος, αντί να ζητούν την παραίτηση της σημερινής κυβέρνησης, που τα πάει ολοένα και καλύτερα, θα ήταν προτιμότερο να παραιτηθούν οι ίδιοι, από ψηφοφόροι, να σταματήσουν να ψηφίζουν, μπας και δούμε επιτέλους "άσπρη μέρα", μία χαμένη γενιά Ελλήνων είναι αρκετή, μην χάσουμε και άλλες...


1 σχόλιο:

  1. Εδώ ταιριάζει γάντι η γελοιογραφία, που υπάρχει στην 5η σελίδα του τελευταίου τεύχους της "Σχεδίας" και την οποία υπογράφει ο Τάσος Αναστασίου, με τον εξής διάλογο : "Πριν από τις εκλογές, ήμουν κατά των Μνημονίων"-"Και τώρα ;"-"Είμαι κατά των εκλογών !". Ο μέσος Έλληνας ψηφοφόρος, θέλει και την πίτα ολόκληρη και τον σκύλο χορτάτο, κάτι που όμως δεν γίνεται...Αυτό, που λέγεται, ότι τα προηγούμενα χρόνια ΠΟΛΎΣ κόσμος, ζούσε ΠΆΝΩ από τις δυνατότητές του, δεν είναι σχήμα λόγου, είναι 100% αληθινό και σε πολλές περιπτώσεις, ισχύει και σήμερα, μετά από έξι χρόνια Μνημονίων ! Το κακό ξεκινάει, από την άγνοια όσων, βρίζουν τα μνημόνια, το ευρώ, την Ε.Ε, την Γερμανία κλπ, πως χωρίς αυτά, η ζωή τους θα ήταν πραγματική Κόλαση ή ...δεν θα είχαν ζωή καν, αυτά είναι που τους συντηρούν, σαν τον ασθενή, που υποστηρίζεται μηχανικά και μόνον όποιος, θέλει να αυτοκτονήσει, θα έλεγε "αποσυνδέστε με, από τα μηχανήματα"

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.