Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2016

Φτώχεια και Αδικία

    Σήμερα, λέει, είναι Παγκόσμια Ημέρα (μία από τις πολλές...) Εξάλειψης της Φτώχειας και οι αριστεροί του συριζα, έβγαλαν ανακοίνωση, που λέει ότι ο κόσμος είναι πλούσιος ("λεφτά υπάρχουν"), αλλά άνισος και άδικος και γι' αυτό υπάρχει και μεγαλώνει η φτώχεια...
 Μιλάμε για μοναδική, στα χρονικά, κρίση ειλικρίνειας και αυτοκριτικής, από τους υπεύθυνους-υπαίτιους, για αυτή την κατάσταση, δηλαδή την Αριστερά (που κυβερνάει διαρκώς τη χώρα, από το 1981 έως και σήμερα) !
 Η μέρα αυτή συμπίπτει με τη δημοσίευση των τραγικών στατιστικών στοιχείων, που δείχνουν ότι 3,8 (από τα 10) εκατομμύρια Έλληνες, ζουν στα όρια της φτώχειας ή κάτω από αυτά, στερούνται βασικά αγαθά, είναι ανασφάλιστοι και στο έλεος του Θεού...
  Οι μόνοι, που δεν έχουν γευτεί φτώχεια και πείνα ακόμα, μετά από έξι και πλέον χρόνια Μνημονίων, είναι οι (περισσότεροι) συνταξιούχοι και οι Δ.Υ και αυτό είναι "κατόρθωμα" της ελληνικής Αριστεράς και μόνον.
  Μπορεί στα πλαίσια των περικοπών, να μιλάμε συνέχεια για συντάξεις, αλλά κανείς δε μιλάει, για το διαρκές ΈΓΚΛΗΜΑ των μισθών στο Δημόσιο, που εξακολουθούν να είναι προκλητικά μεγαλύτεροι, από ότι στον ιδιωτικό τομέα !
   Για αυτό το συνεχιζόμενο έγκλημα, που δεν έχει καμία ηθική ή νομική βάση, το να δίνει δηλαδή το ...χρεοκοπημένο ελληνικό Δημόσιο, μεγαλύτερες αμοιβές, από ότι μία εύρωστη ιδιωτική επιχείρηση, δε μιλάει κανείς και κυρίως δεν κάνει τίποτα.
   Οι Δ.Υ απολαμβάνουν πολύ μεγαλύτερες αμοιβές, μάλιστα, ενώ είναι γνωστό, ότι εργάζονται λιγότερο, έχουν μικρότερη παραγωγικότητα, μεγαλύτερες άδειες και ένα σωρό άλλα προνόμια, που δεν έχουν οι εργαζόμενοι, του ιδιωτικού τομέα και είναι να απορεί κανείς, γιατί αυτή η ΑΔΙΚΊΑ συνεχίζεται, με την ανοχή και των δανειστών μας ;
  Είναι μάλιστα ένας από τους λόγους, που πηγαίνουμε από μνημόνιο σε μνημόνιο, σε αντίθεση με όσους βγήκαν από αυτά και που πιθανόν να πάμε και σε τέταρτο, στο οποίο όμως ...καιγόμαστε.
  Αυτό που γίνεται, δεν είναι απλή αδικία-ανισότητα, μπορεί να παρομοιαστεί με έγκλημα κατά της ανθρωπότητας, με γενοκτονία, καθώς επιβάλλονται χαράτσια και τεκμήρια σε ανύπαρκτα εισοδήματα, ακόμα και σε ανέργους, προκειμένου τα τρωκτικά του Δημοσίου, να απολαμβάνουν μεγάλους μισθούς, σπίτια, αυτοκίνητα και γενικά περιουσίες, δυσανάλογα μεγάλες, με αυτό, που προσφέρουν στην κοινωνία !
  Την ίδια στιγμή, που συζητείται να πέσει ο βασικός μισθός, σε επίπεδα Βουλγαρίας, διαβάζουμε ότι οι συριζοψεκασμένοι, έχοντας μάθει πλέον "τα κόλπα των προηγούμενων, διορίζουν στρατιές συμβούλων και λοιπών τρωκτικών, με μισθούς πάνω από 1500 ευρώ, με άλλα λόγια, μεγαλώνουν τη βδέλλα του Δημοσίου, που πίνει το αίμα των φτωχών, αντί να τη μικραίνουν...
   Για τις αδικίες, αναφορικά με τις αμοιβές στο Δημόσιο, πολλά μπορούν να ειπωθούν ακόμα, δεν είναι μόνον το ύψος τους, αλλά και οι αδικίες, ανάμεσα σε ίδιες περιπτώσεις, το πως αντιμετωπίζονται οι συμβασιούχοι-"μπλοκάκια" και ένα σωρό άλλες, ιστορίες τρέλας και παραλογισμού !
   Μέσα στα πλαίσια της χρεοκοπίας και του οικονομικού πολέμου, που βιώνουμε, θα έπρεπε όχι μόνον να εξισωθούν οι αμοιβές στον ιδιωτικό και δημόσιο Τομέα (ή και πιο κάτω στο Δημόσιο, εφόσον έχει χρεοκοπήσει, προ πολλού), δηλαδή τα ΑΥΤΟΝΌΗΤΑ, σε ένα πολιτισμένο Κράτος (ή και σκέτο "Κράτος"), αλλά να ληφθούν και πιθανά έκτακτα μέτρα.
  Σε ένα τέτοιο "καθεστώς ψωροκώσταινας", που ζούμε, θα έπρεπε να εξεταστούν και άλλα μέτρα, όπως η πλήρης ή μερική αναστολή μισθού ή σύνταξης, όταν ο άλλος έχει εισοδήματα, από άλλες πηγές, με τα οποία μπορεί να ζήσει, το χρεοκοπημένο ελληνικό Κράτος, πρέπει να πάψει να είναι γενναιόδωρο, εκεί που δεν πρέπει, για να γίνει εκεί που πρέπει...
   Ποιους βολεύει τελικά η διαιώνιση της ανισότητας, της αδικίας και εντεύθεν της φτώχειας ; Μήπως αυτούς, που βγάζουν ανακοινώσεις, όπως η σημερινή ; Επειδή είναι στην πλευρά των ευνοημένων, δηλαδή των αδικούντων και όχι των αδικουμένων ;
  Κάπου εδώ, έρχεται και κολλάει το διαχρονικό Παραμύθι, των τελειωμένων "αριστερών" αυτής της χώρας, ότι δηλαδή, αν μειωθούν οι αμοιβές στο Δημόσιο, "θα στεγνώσει" η Αγορά, δεν θα κυκλοφορεί το χρήμα...
   Αυτή η ευφάνταστη μαλακία των αριστερών, που δεν κάνει τίποτα άλλο, από το να διαιωνίζει μία κατάσταση Άδικη, Παράνομη και Αδιέξοδη, με εμπνέει, ώστε αν έχω κάποιον πελάτη, που έχει διαπράξει ληστείες ή κλοπές, θα τον συμβουλεύσω στην απολογία του, να πει τα εξής : Όλα τα λεφτά, όλα τα κλοπιμαία, τα έριξα στην αγορά, πήρα μερσεντέ, πήγα στα μπουζούκια, πήρα ακριβά ρούχα κ.ο.κ, χάρη σε μένα, κινήθηκε η Αγορά και έφαγαν και άλλοι !
   Και ποιος ξέρει, μπορεί οι δικαστές, ως Δ.Υ και οι ίδιοι, να δείξουν κατανόηση, άλλωστε έχουν μάθει και αυτοί, να ληστεύουν την κοινωνία, ακόμα και μέσα στα Μνημόνια, διεκδικώντας φοροαπαλλαγές και αναδρομικά (για ...να τα ρίξουν στην Αγορά, ασφαλώς ασφαλώς) και να τον απαλλάξουν...
   Είναι ακριβώς ίδια η περίπτωση, όσο περίεργο και αν φαίνεται, με τον ίδιο τρόπο ληστεύει και το Κράτος, τους (φτωχούς) πολίτες, με φόρους, χαράτσια κλπ, ώστε να μπορεί να δίνει (δυσανάλογα-εγκληματικά) μεγάλες αμοιβές στο Δημόσιο.
    

2 σχόλια:

  1. Χθες, κατά σύμπτωση, έγινε γνωστό, ότι οι χρεοκοπημένες αστικές συγκοινωνίες της Αθήνας, με συσσωρευμένα χρέη, όσο ο μισός ετήσιος ΕΝΦΙΑ, προσέλαβαν μία συριζαία, ως "μουσική επιμελήτρια", με σύμβαση και αμοιβή 3.900 ευρώ ! Οι "κακές γλώσσες" έλεγαν ότι τα λεωφορεία και τα τρόλλεϋ, δεν έχουν καν εγκατάσταση για μουσική, ωστόσο το πιο ενδιαφέρον, ήταν τα σχόλια κάποιων άλλων τρωκτικών του Δημοσίου, που έβγαλαν κομπιουτεράκια και υπολόγισαν ότι θα παίρνει 900 ευρώ το μήνα, καθαρά και ότι αυτό δεν είναι ένα μεγάλο ποσόν...Προφανώς, τα άτομα αυτά, που ζουν στο παράλληλο Σύμπαν, στην εικονική πραγματικότητα, του Δημοσίου, δεν έχουν καταλάβει ακόμα, ότι ο βασικός μισθός, στον ιδιωτικό τομέα, πλέον, είναι 586 ευρώ ΜΕΙΚΤΆ και γι' αυτό τα 900 ευρώ, καθαρά, τους φαίνονται και λίγα, αφού τα συγκρίνουν με τις δικές τους ή άλλων, αμοιβές των κρατικοδίαιτων ! Αυτό είναι και το πλέον απαισιόδοξο συμπέρασμα, ότι τα τρωκτικά του Δημόσιου χρήματος, έχουν χάσει ΚΆΘΕ επαφή με την πραγματικότητα, συμπεριφέρονται ακόμα, σαν να μην έχει χρεοκοπήσει το ελληνικό Κράτος και έτσι φαίνεται ότι δεν θα βγούμε ποτέ, από τα Μνημόνια (όχι ...με ομαλό τρόπο, τουλάχιστον)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Επίσης, επειδή πολύς λόγος, γίνεται για τα περιβόητα "ειδικά μισθολόγια", που δεν πρέπει, τάχα μου, να τα πειράξει κανείς και να βρίσκει ισοδύναμα, κάθε φορά, που δεν υπάρχουν λεφτά, για να πληρωθούν, να πω το εξής : είναι αυτονόητο, ότι δεν γίνεται να πληρώνονται όλοι το ίδιο, αλλά ο μισθός να είναι ανάλογος, με τα τυπικά προσόντα, την ευθύνη κάθε θέσης και τι προσφέρεις. Από εκεί και μετά, Ο ΜΌΝΟΣ τρόπος, να συνεχίσουν οι των ειδικών μισθολογίων να αισθάνονται προνομιούχοι και πιο ίσοι από τους ίσους, σε ένα χρεοκοπημένο Κράτος, όπως το δικό μας, είναι να ΜΕΙΩΘΟΎΝ οι απολαβές των μη ειδικών μισθολογίων και όχι να αυξηθούν οι των ειδικών, η ψαλίδα μπορεί να ανοίξει ή να διατηρηθεί, μόνον με μειώσεις, όχι με αυξήσεις (είπαμε, έχουμε χρεοκοπήσει, κάποια στιγμή, πρέπει και τα ειδικά μισθολόγια, να το καταλάβουν, σε άλλο πλανήτη ζουν αυτοί ;) !

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.