Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 30 Μαΐου 2018

τι σημαίνει "έξοδος από το Μνημόνιο" ;

   Ενώ κυβέρνηση και αντιπολίτευση, τσακώνονται για το αν η έξοδος, από τα Μνημόνια, για την χώρα μας, θα είναι "καθαρή" ή ...κάτι άλλο, η σκληρή πραγματικότητα δείχνει απλά, ότι δεν θα υπάρξει καν έξοδος...
  Και μη με ρωτήσετε, γιατί οι πολιτικοί μας, δεν μπορούν να δουν την πραγματικότητα, η απάντηση είναι απλή, όταν είσαι ανεπάγγελτος και κρατικοδίαιτος και ζεις σε άλλο σύμπαν (με 7 χιλιάρικα το μήνα "μισθό", μεγάλα αφορολόγητα ποσά και ένα σωρό άλλα "προνόμια"), δεν μπορείς να δεις τι συμβαίνει ...στην αληθινή κοινωνία, την οποία επηρεάζουν-αφορούν τα μέτρα, που  εσύ ...ψηφίζεις, όταν ζεις στην εικονική πραγματικότητα της Βουλής !
 Ο λόγος, που δεν θα υπάρξει έξοδος, όπως υποστηρίζουν οι βλάκες της κυβέρνησης δεν είναι αυτός, που υποστηρίζουν οι ηλίθιοι της αντιπολίτευσης : ότι δηλαδή, υπάρχει "ουρά" ήδη ψηφισμένων μνημονιακών μέτρων, για τα επόμενα 2 χρόνια.
  Αυτό όντως υπάρχει και μάλιστα κάποια από τα μέτρα αυτά,  όπως η μείωση του αφορολόγητου, έπρεπε να είχαν ληφθεί, την επόμενη ημέρα, της διακήρυξης του Καστελλόριζου και αντί αυτού, έχουμε επί 8 χρόνια τώρα, το φαινόμενο, κάποιοι να πληρώνουν απάνθρωπα υψηλούς φόρους, από το πρώτο ευρώ και άλλοι να μην πληρώνουν τίποτα ή να παίρνουν επιστροφές φόρου !
  Για να πεις, λοιπόν, ότι βγήκαμε από τα Μνημόνια, δεν πρέπει να κοιτάς το μέλλον, αλλά το παρελθόν και το παρόν : με απλά λόγια, έξοδος από το Μνημόνιο, σημαίνει ότι παύουν να ισχύουν τα έκτακτα μνημονιακά μέτρα, που επιβλήθηκαν ως τώρα.
 Αν είστε τόσο μάγκες, συριζαίοι και πανηγυρίζετε, που βγάζετε την χώρα, από τα Μνημόνια, καταργήστε αύριο το πρωί ή έστω την επομένη της τυπικής λήξης, τον Αύγουστο, ΌΛΑ τα παράνομα και αντισυνταγματικά χαράτσια, που επιβλήθηκαν από το 2010 έως σήμερα και αν πετύχετε ...πλεονάσματα (έστω αυτά τα "πέτσινα"), ελάτε να μας το πείτε !
  Συνεπώς, τι να την κάνει την "έξοδο", όπως την εννοούν οι ηλίθιοι, εκτός πραγματικότητας, πολιτικοί μας, ο πολίτης, που στωϊκά υπομένει επί τόσα χρόνια, μια άδικη και υπέρμετρη φορολόγηση, που "βάζει πλάτη", αδιαμαρτύρητα και δεν βλέπει καμία βελτίωση στην ζωή του ή σε εθνικό επίπεδο (όταν το δημόσιο χρέος π.χ δε μειώνεται, μένει σταθερό ή ...αυξάνεται ;)
 Άρα, ουσιαστικά, η "καθαρή έξοδος" είναι η ...μεγαλύτερη βρωμιά, που υπάρχει, η μεγαλύτερη πολιτική αλητεία, εφόσον ουσιαστικά ισοδυναμεί με ...νομιμοποίηση και διαιώνιση του δήθεν έκτακτου καθεστώτος της χρεοκοπίας του 2010 και των παράνομων και αντισυνταγματικών μέτρων, που την συνόδευσαν !
  Το "ουδέν μονιμότερον του προσωρινού" θα επικρατήσει και πάλι, επειδή ...έτσι βολεύει την εκάστοτε κυβέρνηση, για να ταΐζει αργόμισθα, κρατικοδίαιτα, τρωκτικά και γενικά να αρπάζει, κυριολεκτικά, τα χρήματα, από τους ανθρώπους του μόχθου και της εργασίας και να τα μοιράζει, εν συνεχεία, σε "ημετέρους" και σε πάσης φύσεως σπατάλες (μισθούς και συντάξεις Δ.Υ κυρίως).
   Θα αναφέρω (ξανά) μόνον ένα παράδειγμα : το χαράτσι των 10 ευρώ μηνιαίως, που πληρώνουμε εμείς οι επαγγελματίες, κάθε μήνα, υπέρ του ΟΑΕΔ.
   Όταν επιβλήθηκε και παρότι τότε, η κατάσταση ήταν πολύ πιο δύσκολη για μας, δεν είχαμε αντίρρηση να το πληρώνουμε, διότι μιλούσαμε για 1.000.000 ανέργους σε έναν χρόνο, περίπου.
   Ωστόσο, όχι μόνον λόγω μείωσης της ανεργίας, αλλά και επειδή, ως γνωστόν, το επίδομα δίνεται για έναν μόνον χρόνο, όσοι παίρνουν επίδομα ανεργίας πλέον (και εδώ και αρκετά χρόνια, όχι τώρα) είναι λίγοι, επομένως θα έπρεπε να έχει καταργηθεί το σχετικό χαράτσι, προ πολλού, ωστόσο, η ...χαρά της εξόδου, από τα Μνημόνια (λολ) δεν αφήνει τους πολιτικούς μας, να δουν ότι πρέπει να καταργηθούν ΠΡΏΤΑ αυτό και πολλά άλλα, χαράτσια, για να επανέλθουμε σε μια σχετική κανονικότητα !
  Το συμπέρασμα είναι ένα : όσο τα δήθεν πλεονάσματα και η δήθεν "ανάπτυξη", βασίζονται σε άδικη και παράνομη υπερφορολόγηση (κάθε είδους και μορφής) και όχι σε πραγματική ΑΝΆΠΤΥΞΗ του ΑΕΠ και πιο δίκαιη κατανομή των βαρών, δεν θα υπάρξει έξοδος από μνημόνια, ούτε "εις τους αιώνας των αιώνων"...



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.