Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου 2018

πολιτική και δικαστική αλητεία, δίχως τέλος

    Από άποψη φυσικής ομορφιάς, η χώρα μας, είναι από τις ωραιότερες, αν όχι η ωραιότερη, του κόσμου, από άποψη πολιτικών, οικονομικών και κοινωνικών συνθηκών, ωστόσο, συγκαταλέγεται στις χειρότερες.
 Στη Βενεζουέλα των Βαλκανίων, επιβιώνεις πλέον, μόνον αν συμπεριλαμβάνεται το όνομα σου, στη λίστα της ενιαίας αρχής πληρωμών !
 Μια χώρα, που έμαθε τους πολίτες της, να ζουν από επιδόματα και άλλα "δωρεάν", για αυτούς, αλλά πανάκριβα για άλλους (όσους τα πληρώνουν) χρήματα και που ...πανηγυρίζει, επειδή πήραν πολλοί το "κοινωνικό μέρισμα".
 Πάνω από 1,5 εκατομμύριο νοικοκυριά, δηλαδή τουλάχιστον 3 εκατομμύρια, ζουν κάτω από τα όρια της φτώχειας και όμως, αυτό προβάλλεται ως "επιτυχία" (μην ξεχνάμε βέβαια, ότι κάτι λιγότερο από τους μισούς, είναι λαμόγια και απατεώνες, που το παίρνουν, χωρίς να το δικαιούνται πραγματικά) !
 Η προσπάθεια του Πάγκαλου, να μετακυλήσει τις ευθύνες και στους πολίτες, με τον αφορισμό "μαζί τα φάγαμε", είναι ατελέσφορη, η ευθύνη βαρύνει 100% τους πολιτικούς και κανέναν άλλον...
  Όταν με καλείς να φάω και λες ότι θα πληρώσεις εσύ, ότι όλα είναι κερασμένα, δεν μπορείς να με κατηγορείς μετά ...επειδή ήρθα, ούτε είμαι υποχρεωμένος να ξέρω ...πως δεν είχες λεφτά και δανείστηκες, για να πληρώσεις το λογαριασμό !
   Η πολιτική και δικαστική αλητεία, έχει να κάνει με μία και μόνον λέξη, που είναι η ΑΔΙΚΊΑ, οι Νόμοι, οι πολιτικές και δικαστικές αποφάσεις είναι άδικες και αυτό είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα της Βενεζουέλας των Βαλκανίων.
 Στο θέμα των συντάξεων π.χ βλέπουμε ότι διαρκώς προστατεύονται οι "παλιοί" συνταξιούχοι, όσοι δηλαδή πήραν μεγάλες συντάξεις, με μικρές ή και καθόλου εισφορές και εμμέσως χρεοκόπησαν την ψωροκώσταινα, ενώ οι μελλοντικοί, θα πάρουν μικρές συντάξεις, έχοντας πληρώσει μεγαλύτερες εισφορές και έχοντας εργαστεί περισσότερα χρόνια !
   Αφού αναίρεσε την υπογραφή της η κυβέρνηση και πήρε πίσω το κόψιμο των παράλογων και παράνομων "προσωπικών διαφορών", τώρα ετοιμάζει νέο έγκλημα, με τη μη μείωση του αφορολόγητου...
   Το γεγονός ότι η χρεοκοπημένη ψωροκώσταινα, έχει μεγαλύτερα αφορολόγητα όρια, από τη Γερμανία π.χ και ότι το 20% των φορολογούμενων πληρώνει το 80% των φόρων, δεν αποτελούν ...επαρκείς λόγους, για να μειωθεί το αφορολόγητο και να διευρυνθεί η φορολογική βάση ;
   Και φυσικά, ξεχνούν οι ανεπάγγελτοι, κρατικοδίαιτοι, πολιτικοί μας, ότι κάποιοι δεν έχουν καν αφορολόγητο, πληρώνουν από το πρώτο ευρώ και μαζί πληρώνουν προκαταβολές φόρων και χαράτσια !
   Θα πει κάποιος ότι όλα αυτά αποφασίζονται, με την σύμφωνη γνώμη των δανειστών, αλλά αυτό δε λέει κάτι, διότι οι δανειστές ...δε ζουν εδώ, δεν τους ενδιαφέρει, αν η Βενεζουέλα των Βαλκανίων είναι μια άδικη χώρα, όπου καταπατώνται βασικά ανθρώπινα δικαιώματα.
   Υποτίθεται πως τους νοιάζει μόνον να πάρουν πίσω τα λεφτά τους, όμως και αυτό είναι αμφίβολο, όσο αρμέγονται συνέχεια οι ίδιοι, όσο δεν υπάρχει πραγματική ανάπτυξη και διεύρυνση των φορολογικών εσόδων...
   Κοντά ή μάλλον πίσω, από την πολιτική αλητεία, έρχεται η δικαστική, για να ανατρέψει μνημονιακές υποχρεώσεις, εκ των υστέρων, να ανατρέψει δημοσιονομικές πολιτικές και να επιβάλλει τελικά μεγαλύτερες επιβαρύνσεις, στους ήδη στενάζοντες φορολογούμενους (όσους πληρώνουν, είπαμε) !
   Η λέξη "αλητεία" ίσως είναι και επιεικής μάλιστα, όταν οι δημόσιοι υπάλληλοι, που λέγονται δικαστές, ....θυμούνται το Σύνταγμα, μόνον όταν θίγεται η δική τους τσέπη, συμπαρασύροντας βέβαια και τα λοιπά τρωκτικά, κυρίως των "ειδικών"μισθολογίων !
    Το να λες π.χ ότι θέλω δώρα, επειδή δίνονται δώρα στον ιδιωτικό τομέα, είναι ανέκδοτο, για να συμβεί αυτό, θα πρέπει πρώτα να εξομοιωθούν και ΌΛΟΙ οι υπόλοιποι όροι εργασίας σου, με τον ιδιωτικό τομέα, ως προς αμοιβές, ωράρια εργασίας κλπ
  Καταπίνουν την κάμηλον, όταν θίγονται τα συνταγματικά δικαίωματα των άλλων και διυλίζουν τον κώνωπα, όταν θίγονται οι Δ.Υ και μάλιστα οικονομικά και μόνον...
     

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.