Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2019

καμαρώστε "συναδέλφους"

     Τις προάλλες, επιχείρησα, μετά από καιρό, να μπω στην τράπεζα νομικών πληροφοριών του Δικηγορικού Συλλόγου, αλλά διαπίστωσα ότι μου έχει απαγορευτεί η είσοδος !
 Υπήρχε μήνυμα, που έλεγε ότι το Δ.Σ έλαβε απόφαση, να απαγορευτεί η είσοδος, σε όσους ...δεν έχουν πληρώσει ετήσια συνδρομή, ώστε να ανανεώσουν την ταυτότητα τους.
 Η μη πληρωμή συνδρομής, που ανέρχεται σε 150 ευρώ, είναι προφανώς μια συνειδητή απόφαση, ενώ ακατανόητη είναι και η ανάγκη ...ετήσιας ανανέωσης της ταυτότητας, γεγονός που δημιουργεί περισσότερα προβλήματα.
 Είχα γράψει παλιότερα, για την "πόρτα" που ρίχνουν, στις φυλακές Κορυδαλλού, σε όσους δικηγόρους, δεν έχουν "φρέσκιες" ταυτότητες, με συνέπεια να μην μπορούν να δουν κρατουμένους-πελάτες τους, να κάνουν δηλαδή τη δουλειά τους !
 Με αυτή την -πως να την χαρακτηρίσεις ;- απόφαση, ο Σύλλογος, δυσκολεύει έτι περαιτέρω την δουλειά μας, με επίσης εκβιαστική λογική, για να εξαναγκάσει την πληρωμή "συνδρομής".
 Δεν υπάρχει κανένας λόγος, να ανανεώνονται οι ταυτότητες, κάθε χρόνο, θα έπρεπε, όπως όλες οι ταυτότητες να εκδίδονται άπαξ, όταν γίνεται κάποιος μέλος του Συλλόγου και να παραδίδονται, όταν φεύγει (λόγω σύνταξης π.χ).
 Από εκεί και μετά, δεν μπορεί να γίνει κατανοητό και δεκτό, να πληρωθεί ετήσια συνδρομή, για πολλούς λόγους !
  Πρώτον και κυριότερο, εμείς οι μάχιμοι δικηγόροι, κάθε φορά, που κάνουμε παράσταση σε Δικαστήρια και όχι μόνον, κόβουμε το περιβόητο "γραμμάτιο προείσπραξης", από το Σύλλογο.
   Στα 45 ευρώ, που πληρώνουμε, σχηματικά, 20 ευρώ είναι φόρος, 20 ευρώ πάνε στον ΕΦΚΑ και 5 ευρώ, παίρνει ο ...Σύλλογος.
     Άρα, στην διάρκεια ενός χρόνου, ένας μάχιμος δικηγόρος, έχει πληρώσει πιθανόν ΠΟΛΎ περισσότερα από 150 ευρώ, που είναι η ζητούμενη συνδρομή, στον Σύλλογο, με άλλα λόγια, του ζητάνε να πληρώσει ...2 ΦΟΡΈΣ !
   Ο φόρος πάντοτε εκπίπτονταν, ο εφκα τα τελευταία χρόνια (!), γιατί να μην συμβαίνει το ίδιο και με τον Σύλλογο ;
     Και αυτή η περίπτωση, δείχνει ότι τα πραγματικά οφειλόμενα ποσά των πολιτών, προς το Δημόσιο, είναι μικρότερα από όσα λέγονται ή ζητούνται, γιατί ένα μέρος, τουλάχιστον, από αυτά, αν όχι όλο, έχει ...ξανά πληρωθεί νωρίτερα !
   Η συνδρομή θα είχε νόημα, μόνον για όσους δεν κάνουν καθόλου παραστάσεις και δεν κόβουν γραμμάτια προείσπραξης, δηλαδή για τους έμμισθους δικηγόρους ή για ...οικοκυρές και λοιπούς, που περιμένουν μόνον τις εκλογές, για εισόδημα...
   Παλιά βέβαια, μέχρι το 2011 περίπου, ο Σύλλογος έδινε και μέρισμα, τώρα δε δίνει, οπότε ούτε αυτοί, οι ανενεργοί, δικηγόροι, έχουν ...κίνητρο να πληρώσουν συνδρομή !
    Μέσα σε όλα, βέβαια, υπάρχει και το αιώνιο ερώτημα, ΠΟΥ πάνε τα λεφτά που εισπράττει ο Σύλλογος, πως τα διαχειρίζεται : υποτίθεται, ότι έγινε έλεγχος, αν δεν κάνω λάθος, στα οικονομικά του, ωστόσο δεν μάθαμε αν βρέθηκαν "μαύρες τρύπες" και αν τιμωρήθηκε κανείς ή το ζήτημα "κουκουλώθηκε"...
   Φοβάμαι (sic) ότι ΚΑΙ αυτός, ο ύστατος, εκβιασμός, με την τράπεζα νομικών πληροφοριών, θα πέσει στο κενό, διότι υπάρχουν και αλλού ...πορτοκαλιές, προτιμώ να πληρώσω συνδρομή σε ιδιωτική τράπεζα και να ξέρω τι και γιατί πληρώνω, παρά να μου παίρνει χρήματα ο Σύλλογος, κάθε φορά που κόβω γραμμάτιο και να μου ζητάει επιπλέον και ...συνδρομή, για τις (όποιες) υπηρεσίες του !

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.