Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 8 Ιανουαρίου 2019

σκέψεις για το "σκάνδαλο" novartis

    Στην αρχή και πολύ βιαστικά, ένας υπουργός, τέως εισαγγελέας, που χαρακτηρίστηκε ως "ρασπούτιν" από συνάδελφο του, έσπευσε να μας ενημερώσει, ότι το "σκάνδαλο" novartis, είναι το μεγαλύτερο της Ιστορίας !
 Το ότι το βάζω σε εισαγωγικά, δεν σημαίνει πως δεν είναι, αλλά δεν μπορώ να ξέρω και το αντίθετο, απλά σέβομαι το "τεκμήριο της αθωότητας", αυτό που δεν σεβάστηκε ...ο τέως εισαγγελέας, βασιζόμενος σε καταθέσεις "κουκουλοφόρων" μαρτύρων.
  Ήδη δύο από αυτούς, έχουν "ξεκουκουλιαστεί", μάθαμε ποιοι είναι, ο ένας μάλιστα μετατράπηκε σε κατηγορούμενο, με συνέπεια να πάει στράφι και η όποια, προηγούμενη, κατάθεση του, με βάση την Αρχή ότι "ένοχος ένοχον ου ποιεί" !
  Πάντως, τόσο αυτός, όσο και ο άλλος, που "αποκαλύφθηκε", είπαν δημόσια ότι ΟΥΔΈΝ στοιχείο εις βάρος πολιτικού προσώπου κατέθεσαν, ως σήμερα...
   Το μόνο σίγουρο είναι πως αν υπάρχει σκάνδαλο, δεν είναι το μεγαλύτερο, είναι σταγόνα στον ωκεανό των σκανδάλων, που συμβαίνουν καθημερινά (όσο υπερβολικό και αν ακούγεται) στην βενεζουέλα των βαλκανίων !
    Λέω αν υπάρχει, γιατί ακόμα και αν δεχτούμε ή αποδειχτεί (όχι με καταθέσεις "κουκουλοφόρων", προφανώς) ότι κάποια πολιτικά πρόσωπα "τα πήραν", πρέπει να δούμε, εν συνεχεία, ΓΙΑΤΊ δωροδοκήθηκαν...
  Αν π.χ δωροδοκήθηκαν, προκειμένου να εξοφλήσουν τις κρατικές υποχρεώσεις, προς τη novartis, από αγορασμένα φάρμακα, τότε ΔΕΝ υπάρχει αδίκημα, διότι μιλάμε για συμμόρφωση προς αυτονόητη (σε "κανονικές" χώρες, τουλάχιστον) υποχρέωση του Κράτους και τα χρήματα, που δόθηκαν (στην εταιρία), καλώς δόθηκαν και έπρεπε να δοθούν !
   Από την άποψη αυτή, εξάλλου, είναι 100 φορές μεγαλύτερο σκάνδαλο, κύριε "ρασπούτιν", αυτό που έγινε με την εξόφληση των φαρμακευτικών εταιριών, από την χρεοκοπημένη (επίσημα, μετά το 2010) ψωροκώσταινα : τους δόθηκαν (με το "έτσι θέλω"), αντί για χρήματα, ομόλογα του Δημοσίου, τα οποία "κουρεύτηκαν" με το επίσης εγκληματικό PSI, με συνέπεια εταιρίες να κλείσουν και χιλιάδες άνθρωποι να μείνουν άνεργοι...
   Αν μιλάμε για δωροδοκία, με σκοπό την υπερτιμολόγηση, το πράγμα περιπλέκεται αρκετά, διότι πρέπει να απαντηθούν ερωτήματα, όπως  : ποιος καθορίζει τις τιμές των φαρμάκων, ο υπουργός ή κάποιος άλλος ; ποια τιμή θεωρείται δίκαιη ή εύλογη και με ποια κριτήρια ; και ένα σωρό άλλα !
  Μιλώντας εξάλλου, για υπερτιμολόγηση, μιλάμε για τον ΚΑΝΌΝΑ και όχι για την εξαίρεση στο ελληνικό Δημόσιο, το οποίο αγοράζει προϊόντα και υπηρεσίες, σε τιμές πολλαπλάσιες, από τις τρέχουσες τιμές της Αγοράς.
  Από ...τα μελομακάρονα, που αγοράζουν οι Δήμοι και τις εορταστικές εκδηλώσεις-φιέστες, που κάνουν, από τα "οδοιπορικά" που χρεώνουν οι Δήμαρχοι στον πολίτη (θυμίζω τα 100 ευρώ του Πατούλη, από Ακαδημία μέχρι Σύνταγμα...), από τα 1300 ευρώ, που μας χρέωσε η Κουντουρά για νέο iphone, λες και δεν μπορεί να το πάρει με δικά της χρήματα και ενώ άλλοι κάνουν το σκατό παξιμάδι, για να το πάρουν με 100 δόσεις, από τα 18 χιλιάρικα για ένα site δημόσιου φορέα, που θα φτιάχνονταν με λιγότερα από 1000 ευρώ και πάει λέγοντας !
   Η ΣΠΑΤΆΛΗ στον δημόσιο τομέα της βενεζουέλας των βαλκανίων, είναι ο κανόνας, γιατί αφενός άλλος πληρώνει (ο μακάκας φορολογούμενος) και αφετέρου, επειδή συνήθως ο ...αντισυμβαλλόμενος είναι γνωστός, συγγενής, φίλος, γκόμενος κ.ο.κ.
   Η υπερτιμολόγηση, όχι μόνον στα φάρμακα, αλλά και στα εξοπλιστικά, στα δημόσια έργα και σε όλες τις προμήθειες, εν γένει, είναι η μία από τις δύο βασικές (αν όχι αποκλειστικές) αιτίες της χρεοκοπίας του 2010 (η άλλη είναι οι υπέρογκοι μισθοί και αμοιβές στο δημόσιο και το τεράστιο και δυσανάλογο με τις εισφορές ύψος των συντάξεων).
    Όσον αφορά τη novartis και όπως έδειξε και η περίπτωση της siemens, οι μεγάλες ξένες, πολυεθνικές, εταιρίες, έχουν ειδικά κονδύλια για να δίνουν μίζες, σε τριτοκοσμικές χώρες, όπως η ψωροκώσταινα, όπου ξέρουν ότι οι ραγιάδες κάτοικοι της, θέλουν "λάδωμα", ακόμα και για να κάνουν ...τα νόμιμα, αυτά που θα όφειλαν να κάνουν !
    Μιλάμε για τη novartis και τα λαδώματα, όταν έχουν βρεθεί εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ, σε λογαριασμούς κρατικών υπαλλήλων (εφορίας, τελωνείων, πολεοδομίας κλπ), όταν στις περιβόητες λίστες με καταθέσεις εξωτερικού, φιγουράρουν αυτοί, αλλά και "άνεργοι" ή "άεργοι", "οικοκυρές" και πάει λέγοντας και δεν έχει ανοίξει ρουθούνι.
   Εκεί και σε χιλιάδες άλλες περιπτώσεις, δεν βλέπει κανένα σκάνδαλο ο "ρασπούτιν" (χαχα), μόνον εδώ επειδή τυχαίνει να εμπλέκονται πολιτικοί αντίπαλοι !
   Σε τελική ανάλυση, περισσότερο σκανδαλίζεται ο μέσος πολίτης, ο άγρια φορολογούμενος και χειμαζόμενος από 8 έτη σκληρών και αντισυνταγματικών Μνημονίων, όταν μαθαίνει για τον τέως προστατευόμενο μάρτυρα και νυν κατηγορούμενο.
    Όταν μαθαίνει ότι ένας καθηγητάκος, δηλαδή Δ.Υ, που μέχρι χθες δεν τον ήξερε η μάνα του, έχει βίλα στα Β.Π, πανάκριβο αυτοκίνητο, γυναίκα τραγουδίστρια κλπ.
    Ακόμα και αν μπορεί ή μπορέσει να δικαιολογήσει πόθεν έσχε όλα αυτά, πέραν από το νομικό σκέλος, δηλαδή, υπάρχει και το ηθικό, κατά πόσον μπορεί ένας Δ.Υ να είναι παράλληλα και "σύμβουλος", να κάνει "μελέτες" κατά παραγγελία ιδιωτών, να έχει εταιρίες σε άλλα ονόματα (προφανώς) και γενικά, γιατί διατηρεί την αργομισθία του και δεν παραιτείται, εφόσον κονομάει χοντρά από αλλού (ή γιατί δεν τον παραίτησαν, αν και εφόσον υπήρχε ασυμβίβαστο).

1 σχόλιο:

  1. Χθες έγινε γνωστό, ότι Παπακώστα και Γεροβασίλη χρέωσαν τους φορολογούμενους με 500 ευρώ, για να πάρουν ...4 ομπρέλες ! LOL Και μετά ψάχνουμε τις αιτίες της χρεοκοπίας στις υπερτιμολογήσεις των φαρμάκων...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.