Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 4 Ιανουαρίου 2019

οι Πρέσπες δεν έλυσαν το σκοπιανό

    Σε αντίθεση με ό,τι έγραφα στην αμέσως προηγούμενη ανάρτηση, υπάρχουν και διαφορές, που δεν μπορούν να λυθούν με διάλογο και διαπραγμάτευση.
   Άλλωστε, αν δεν ίσχυε αυτό, δεν θα είχαν λόγο ύπαρξης ούτε τα Δικαστήρια, ούτε εμείς οι δικηγόροι !
 Μία τέτοια περίπτωση είναι και το "σκοπιανό πρόβλημα" (ή ζήτημα), όπου όσες ώρες και αν καθίσουν τα δύο μέρη στο ίδιο τραπέζι, όσοι αμερικανοεβραίοι "μεσολαβητές", τύπου Νίμιτς και όσοι "καλοθελητές" συμμετάσχουν, ΔΊΚΑΙΗ λύση δεν θα βρεθεί...
 Τονίζω το "δίκαιη", διότι αν θέλουμε μια ό,τι να ναι και εθνικά επιζήμια συμφωνία, έχουμε τις "πρέσπες" (λολ) !
 Ο λόγος, που δεν μπορεί να λυθεί, το σκοπιανό, με διαπραγμάτευση, είναι απλός και κατανοητός : όσες ώρες και αν καθίσεις στο ίδιο τραπέζι, όσα επιχειρήματα, νομικά και ιστορικά και αν παραθέσεις, δεν πρόκειται ποτέ ο γυφτοβούλγαρος συνομιλητής σου, να δεχτεί πως ΔΕΝ είναι "μακεδόνας", διότι απλά αυτό έμαθε από τον πατέρα του και ίσως και από τον παππού του.
 Είναι σαν να λες σε κάποιον, ότι το επίθετο σου, που χρησιμοποιείς εσύ, ο πατέρας σου και ο παππούς σου, δεν είναι αυτό, αλλά κάποιο άλλο, ότι έγινε λάθος στο ληξιαρχείο : η δύναμη της συνήθειας και της μακρόχρονης χρήσης του λάθος επιθέτου, θα τον κάνει να αντιδράσει και να μην το δεχτεί !
  Η μόνη λύση, είναι να ΕΠΙΒΆΛΛΕΙΣ την αλλαγή του ονόματος, με νομικά μέσα, τα οποία υπάρχουν και προβλέπονται από το διεθνές Δίκαιο (Διαιτησίες, Δικαστήρια κλπ).
  Σίγουρα, είναι κακό, ότι δεν αντιδράσαμε, όταν έπρεπε, ήτοι αμέσως όταν το γειτονικό αυτό μόρφωμα, "βαφτίστηκε" εντελώς αυθαίρετα και παράνομα, ως "μακεδονία", από τόσες χιλιάδες ονόματα, διάλεξε, δηλαδή έκλεψε, ένα 100% ελληνικό όνομα, που δημιουργεί σύγχυση, ψευδείς αλυτρωτισμούς και ένα σωρό άλλα προβλήματα.
  Μπορεί να έχουμε καθυστερήσει, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να υποχωρήσουμε, όπως κάνουμε με την άρον-άρον υπογραφείσα συμφωνία των Πρεσπών, που ωφελεί ΜΌΝΟΝ την άλλη πλευρά, ανοίγοντας το δρόμο για νατο και ε.ε και ΟΥΔΈΝ όφελος παρέχει στη δική μας πλευρά !
  Ουσιαστικά, στις Πρέσπες τα δώσαμε ΌΛΑ στους σκοπιανούς, όλα όσα επιδίωκαν και δεν πήραμε τίποτα...
  Η μόνη, ασήμαντη, παραχώρηση είναι ότι θα προσθέσουν το "βόρεια", στο ψευδώνυμο τους, ένα επίθετο που είναι 100% αλυτρωτικό και επικίνδυνο και χίλιες φορές χειρότερο, από το μέχρι τώρα επίσημα ισχύον, το FYROM !
   Αν με το FYROM, που παραπέμπει και στην σλάβικη καταγωγή τους, όλος ο κόσμος τους αποκαλούσε "μακεδονία", τι θα γίνει τώρα που θα έχουν ένα μόνον και όχι τέσσερα επίθετα μπροστά ;
  Επειδή τυχαίνει να διάβασα ολόκληρη την συμφωνία, για να προλάβω και όσους τυχόν μπορεί να σκέφτονται πως δεν, η μοναδική παραχώρηση που κάνουν οι σκοπιανοί, είναι πως δέχτηκαν να αλλάξουν την σημαία τους, με τον Ήλιο της Βεργίνας.
   Ωστόσο και αυτό, μπορεί πολύ εύκολα, να αποδειχτεί "δώρον άδωρον", αν η νέα σημαία τους, είναι πολύ "χειρότερη", π.χ περιλαμβάνει τον χάρτη της "μακεδονίας του Αιγαίου" !!
    Η ουσία είναι ΜΊΑ : οι σκοπιανοί ΔΕΝ είναι "μακεδόνες" και δεν μιλούν "μακεδονική" γλώσσα, το κράτος τους, είναι ένα ιστορικό και νομικό έκτρωμα και εμείς πάμε τώρα, να το νομιμοποιήσουμε ;
     Λύση δεν μπορεί να δοθεί με "συμφωνίες", το μόνον που μπορεί να γίνει και έπρεπε να έχει γίνει, προ πολλού, είναι να ζητήσει η χώρα μας, την σύσταση, είτε ουδέτερης διεθνούς Διαιτησίας, είτε να προσφύγει σε διεθνές Δικαστήριο, ώστε να αναγνωριστεί -επίσημα και δικαστικά- ότι το γειτονικό κράτος ΔΕΝ μπορεί να χρησιμοποιεί "κλεμμένο" και ιστορικά και νομικά απαράδεκτο όνομα !
  Μόνον άλλωστε με αυτόν τον τρόπο, θα μπορούσαν να αποδεχτούν και εκείνοι, ότι κακώς "βαφτίστηκαν" έτσι, πριν από 70 χρόνια, όταν αυτό θα είχε την επίσημη βούλα, ανεξάρτητης Αρχής, όταν θα είχε περιβληθεί με νομικό τύπο, που θα προέβλεπε και κυρώσεις, σε περίπτωση μη συμμόρφωσης.
     Είναι ακριβώς το ίδιο, με ό,τι θα έκαναν οι δικηγόροι της coca cola, αν εμφανιζόταν σε κάποια χώρα του κόσμου, αναψυκτικό με αυτό το όνομα : σε λίγες μόνον μέρες, θα έκαναν ασφαλιστικά μέτρα και άλλα νομικά μέσα, ώστε να πάψει η χρήση του ονόματος, εφόσον αυτό είναι ήδη κατοχυρωμένο, από την εταιρία τους !
  Κάποιοι "έξυπνοι" θα πουν, ότι η αρχαία ΕΛΛΗΝΙΚΉ Μακεδονία, εκτείνονταν βόρεια, ως το σημερινό γειτονικό κρατίδιο...
   Αυτό έχει δόση αλήθειας, ωστόσο τι σημαίνει ; τι αλλάζει ; Με αυτή τη "λογική", από την στιγμή που ο Μ.Αλέξανδρος έφτασε μέχρι την Ινδία και τα όρια της (ελληνικής) Μακεδονίας, για αρκετά χρόνια, έφταναν ως εκεί, άρα θα μπορούσε λοιπόν και η Τουρκία και ένα σωρό άλλες χώρες της Μέσης Ανατολής, να κάνουν χρήση αυτού του ονόματος  ; (!)
  Δεν είναι σοβαρά αυτά τα πράγματα, είναι αστεία, η μία και μοναδική και ελληνική Μακεδονία, το κέντρο της οποίας βρισκόταν σε ελλαδικό χώρο, είχε υποτάξει άλλα, γειτονικά, κράτη, αλλά εκεί δεν κατοικούσαν Έλληνες, δηλαδή Μακεδόνες !
    Ας ελπίσουμε ότι τα "ανθρωπάκια", εκτός συριζα, που θέλουν να ψηφίσουν μια προδοτική και εθνικά επιζήμια "συμφωνία", για να μην χάσουν το εφταχίλιαρο, να το ξανά σκεφτούν και να λογικευτούν, έστω και την τελευταία στιγμή.
    

1 σχόλιο:

  1. Αν ισχύει ότι η Μακεδονία ξεπουλήθηκε για να ...μην κοπούν οι συντάξεις (!), μιλάμε για ΔΙΠΛΌ έγκλημα, για διπλή εθνική προδοσία, αφού πέρα από το ξεπούλημα των εθνικών Δικαίων μας, η μη περικοπή θα επιδεινώσει έτι περαιτέρω, το Νο1 πρόβλημα της Βενεζουέλας των Βαλκανίων, που είναι το ΔΗΜΟΓΡΑΦΙΚΌ, η μείωση των γεννήσεων και του πληθυσμού, αφού όλες οι μνημονιακές κυβερνήσεις, επιλέγουν ...να διασώσουν το σάπιο και ένοχο παρελθόν και όχι το μέλλον της πατρίδας, ρίχνουν τα βάρη και τα χρέη των προηγούμενων στους επόμενους !

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.