Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 12 Μαρτίου 2019

τι πολίτευμα έχουμε ;

     Αν μπει ένα ...γκαζάκι, σε κάποιο κρατικό φορέα ή σε εφημερίδα, ΌΛΑ τα κόμματα (μέχρι και η Χ.Α) μιλούν για "τρομοκρατία", που θέλει να πλήξει τη "δημοκρατία" (τους) και αυτό σε κάνει να αναρωτιέσαι τελικά, τι είναι το ένα και τι το άλλο και ποιο από τα δύο τελικά κυβερνά ! 
   Εφόσον το δει κάποιος ψύχραιμα και καθαρά, θα καταλάβει ότι η μόνη τρομοκρατία, είναι αυτή ...που κυβερνά, αυτό δηλαδή που ονομάζουμε "δημοκρατία".
  Δημοκρατία ονομάζονταν κάποτε το πολίτευμα, όπου ΌΛΟΙ οι κάτοικοι (έστω οι άρρενες), συμμετείχαν άμεσα και προσωπικά, σε αυτό που αποκαλούμε "κοινά" και στη λήψη των αποφάσεων, έχοντας ...αφήσει τους δούλους να εργάζονται, για λογαριασμό τους...
  Σήμερα, όπου το πολίτευμα αυτό δεν είναι εφικτό πρακτικά και επειδή ...οι πολίτες πρέπει να εργαστούν για να ζήσουν, υπάρχει, υποτίθεται, μια "δημοκρατία", που είναι έμμεση, αντιπροσωπευτική, κοινοβουλευτική, δηλαδή ψηφίζουν κάποιους άλλους, που δεν εργάζονται, αλλά είναι "επαγγελματίες πολιτικοί" (μόνιμα ή πρόσκαιρα), για να ασχολούνται με τις "κοινές υποθέσεις" !
  Υποτίθεται λοιπόν, ότι σήμερα, δεν κυβερνούν όλοι, αλλά μια, υποτίθεται πάλι, αντιπροσωπευτική πλειοψηφία...
  Λέω "υποτίθεται", διότι αν δούμε και τις τελευταίες εκλογές, ούτε ο συριζα μόνος του, ούτε μαζί με τους ανελ, είχαν πάνω από 50%, σε ένα σύστημα απλής αναλογικής και χωρίς τα ...μπόνους του πρώτου κόμματος (που μπορεί να είναι πρώτο και με 25%, που λέει ο λόγος), δεν θα μπορούσαν να κάνουν κυβέρνηση !
 Άρα, για να μιλήσουμε για το τώρα, δεν κυβερνά καν η πλειοψηφία, ενώ αν συνυπολογίσουμε και την τεράστια αποχή, αναδεικνύεται ακόμα περισσότερο το γεγονός ότι κυβερνά μια μειοψηφία τελικά και ουσιαστικά...
  Δεν υπάρχει επομένως μεγαλύτερη τρομοκρατία, από το να είσαι υποχρεωμένος να ανέχεσαι μια μειοψηφική κυβέρνηση, από ένα κόμμα του 3%, το οποίο, ελέω εκλογικού Νόμου και συγκυριών, κατέλαβε την εξουσία και εφαρμόζει τις αριστερές ιδεοληψίες του, σε βάρος των πολλών.
  Τρομοκρατία ωστόσο βίωσαν και βιώνουν και όσα ντουγάνια, ευκαιριακά και με γνώμονα το ατομικό και μόνον συμφέρον τους, ψήφισαν συριζα, με βάση τις ψευδείς υποσχέσεις του, για το λόγο δηλαδή ότι άλλα έταξε και άλλα έκανε και κάνει !
    Τρομοκρατία βιώνουμε επομένως και όλοι εμείς, που είχαμε την πνευματική διαύγεια να διακρίνουμε το ψεύδος ή που απλά δεν περιμένουμε τίποτα, από την εκάστοτε κυβέρνηση, διότι δεν ανήκουμε στους κρατικοδίαιτους, που ανεβοκατεβάζουν τις κυβερνήσεις και επομένως είμαστε έρμαια των δικών τους επιλογών...
   Τρομοκρατία είναι επίσης οι ...προληπτικές συλλήψεις, το να σε χαρακτηρίζουν "φασίστα ή ακροδεξιό", αν συμμετάσχεις σε κάποιο συλλαλητήριο και το να δίνουν το όνομα "Μακεδονία", σε Αλβανούς και Σλαβοβούλγαρους, χωρίς να σε ρωτήσουν !
  Τρομοκρατία του αισχίστου είδους, είναι ακόμα το να παίρνουν τόσα πολλά λεφτά οι βουλευτές και λοιποί κρατικοδίαιτοι αργόμισθοι, όταν ο κόσμος πεινάει ή επιβιώνει με δυσκολία...
  Τρομοκρατία είναι να σου επιβάλλουν -συνεχώς- φόρους και εισφορές, χωρίς να σε ρωτούν αν έχεις να πληρώσεις, με ...Νόμο, να σου δημεύουν την περιουσία, είτε με νομοσχέδια, είτε με δικαστικές αποφάσεις (οι δικαστές είναι ...το δεξί χέρι, οι συνεργοί στην τρομοκράτηση και την εμπέδωση του κλίματος τρομοκρατίας) !
    Από όποια πλευρά και να το δεις, βλέπεις ότι αφενός η μοναδική τρομοκρατία, που υπάρχει είναι εκείνη του υπάρχοντος καθεστώτος (πάνω και πέρα από κόμματα), σε βάρος των πολιτών, που αγωνίζονται να επιβιώσουν και δεν περιμένουν τίποτα από καμία κυβέρνηση και αφετέρου ότι "δημοκρατία" δεν υπάρχει, ούτε κατά διάνοια, παρά μόνον μια "δημοκρατικού τύπου" νομιμοποίηση της κρατούσας τρομοκρατίας, που είναι και το ισχύον, τελικά και όπως αποδεικνύεται, πολίτευμα...




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.