Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 4 Μαρτίου 2019

η τελική Δίκη

      Ο παμπόνηρος Σατανάς, έχει διαστρέψει τόσο πολύ το νου και τις καρδιές των ανθρώπων, ώστε να ταυτίζουν την πιο κατανυκτική περίοδο του χρόνου, με ...τα καρναβάλια, χορούς και φαγοπότια !
 Το Τριώδιο, είναι το 1/10 του έτους, είναι αυτό, το ελάχιστο, που ζητάει ο Θεός, από εμάς, να Του αφιερώσουμε, ώστε να μας βρει προετοιμασμένους το Άγιο Πάσχα.
 Είναι περίοδος περισυλλογής, νηστείας και προσευχής, δηλαδή συγκέντρωσης και όχι διασκέδασης, δηλαδή ...σκορπίσματος.
 Τόσο χθες, όσο και την επόμενη Κυριακή, όπου οι άνθρωποι ...ξεχνιούνται με μάσκες, χορούς και καρναβάλια, διαβάζονται δύο από τα σημαντικότερα Ευαγγέλια !
   Η επόμενη Κυριακή ("Τυρινής"), ουσιαστικά, όπου οι άνθρωποι ξεφαντώνουν με τα καρναβάλια, είναι ημέρα βαθύτατου ΠΈΝΘΟΥΣ, διότι η Εκκλησία μας μιλάει για την πτώση του Ανθρώπου και την "έξωση" από τον Παράδεισο...
   Μόνον αυτός που έγινε αιτία της πτώσης και όλων των δυσμενών συνεπειών αυτής (θανάτου, ασθενειών, εγκλημάτων κλπ), δηλαδή ο μισόκαλος διάβολος, θα μπορούσε να οδηγεί τους ανθρώπους, αυτή την τόσο πένθιμη ημέρα, να ...ξεχνιούνται με χορούς και καρναβάλια, ώστε να μην αναπολούν τον Παράδεισο, αλλά να συνεχίζουν να ζουν στην κόλαση τους !
  Η χθεσινή τώρα Κυριακή (της "Απόκρεω"), όπου απλά σταματάμε να τρώμε κρέας, αυτό σημαίνει "αποκριά" και όχι ...καρναβάλι, μιλούσε για τη Δευτέρα Παρουσία και την τελική Κρίση.
     Έγραψα "Δίκη" και όχι "Κρίση", στον τίτλο, γιατί όντως θα μοιάζει με Δίκη : θα έχει κατηγορητήριο, μάρτυρες κατηγορίας (δαίμονες), μάρτυρες υπεράσπισης (αγγέλους) και απολογίες !
     Το κατηγορητήριο, όπως το παρουσιάζει ο ίδιος ο Χριστός, θα είναι απλό, όπερ σημαίνει ότι είναι και σχετικά εύκολο, να το αποφύγει κάποιος και να μην καταδικαστεί...
     Τι θα λέει, λοιπόν ; "Ήμουν γυμνός και δεν μου δώσατε ρούχα, πεινούσα και δε μου δώσατε κάτι να φάω, διψούσα και δε μου δώσατε νερό να πιω, δεν είχα σπίτι και δεν με φιλοξενήσατε, ήμουν στο Νοσοκομείο ή στην φυλακή και δεν ήρθατε να με επισκεφθείτε" !
     Οι άνθρωποι, φυσικά, απολογούμενοι, θα πουν ...με έκπληξη "πότε σε είδαμε να πεινάς ή να διψάς ή σε Νοσοκομείο κλπ ;" και την απάντηση δίνει πάλι ο ίδιος ο Χριστός : "εφόσον δεν τα κάνατε αυτά, για τον συνάνθρωπο-αδερφό σας, είναι σαν να μην τα κάνατε, ούτε σε εμένα"...
     Αναδεικνύονται έτσι ως μέγιστες οι αρετές της φιλανθρωπίας, της ελεημοσύνης και της αλληλεγγύης και ότι ο Χριστός μπορεί να μας επισκέπτεται με πολλά και διαφορετικά πρόσωπα : του ζητιάνου, που πεινάει, του άστεγου, που κρυώνει, του συγγενή, που μπήκε στο Νοσοκομείο ή στην φυλακή και θέλει υποστήριξη κ.ο.κ.
  Λέγοντας αυτά, ο νους πηγαίνει αυτόματα στον πρόσφατα κοιμηθέντα φούρναρη της Κω, που τάιζε τους πρόσφυγες και μετανάστες και σκέφτεσαι ότι Άνθρωποι σαν αυτόν, την ημέρα της Κρίσης, δεν μπορεί παρά να πάνε δεξιά, με τα πρόβατα και όχι αριστερά με τα ερίφια, δηλαδή τους οπαδούς του σατανά, που κοιτάνε μόνον "την πάρτη τους" και αδιαφορούν για τους άλλους !

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.