Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2019

τι είναι "ο ρουβίκωνας" ;

  Με κίνδυνο να παρεξηγηθώ ή και να ...στοχοποιηθώ (!), αποφάσισα να ασχοληθώ με το ζήτημα αυτό, διότι είναι κατεξοχήν και νομικό, πέρα από πολιτικό και επειδή θεωρώ ότι δεν αντιμετωπίζεται με τη δέουσα σοβαρότητα και επειδή όταν κάτι είναι κακό, πρέπει να το "σκοτώνεις" νωρίς !
 Μιλάω καθαρά ως νομικός, χωρίς πολιτικά κίνητρα ή ελατήρια και ως τρίτος, όσο πιο αντικειμενικά μπορώ.
 Η (αναρχική, αν δεν κάνω λάθος) αυτή οργάνωση, "δραστηριοποιείται" αρκετό καιρό ανενόχλητη και αντιμετωπίζεται από την οργανωμένη Πολιτεία (υπουργεία, Δικαστήρια κλπ) εντελώς "επιδερμικά", σε επίπεδο κουτσομπολιού-καλαμπουριού.
 Αιτία για να ασχοληθώ, είναι πως, ως νομοταγή πολίτη, με ενοχλεί το θέαμα κάποιοι να διαπράττουν ποινικά αδικήματα, να τα καταγράφουν και ...να υπερηφανεύονται για αυτά, χωρίς ποτέ να συλλαμβάνονται ή να τιμωρούνται !
  Η αφορμή ήταν πρόσφατα, όταν σε καφέ, ένας ξάδερφος μιλούσε για τα εργασιακά του προβλήματα, εξ αιτίας ενός βλάκα προϊστάμενου και πετάχτηκε ένας φίλος του και του είπε : "να η λύση", δείχνοντας την ...είδηση, από μια πρόσφατη "δράση" του Ρουβίκωνα.
  Ξεκινώντας αντίστροφα, να πούμε τι ΔΕΝ είναι : πρώτον, δεν είναι αυτό που περιγράφει το καταστατικό του, όπως ...εγκρίθηκε από το Πρωτοδικείο (και μιλάει για ...δημοτικούς χορούς κλπ) και δεύτερον, δεν είναι (ακόμα, τουλάχιστον) "εγκληματική οργάνωση", με την έννοια του Π.Κ, επειδή τα μέλη του, προς το παρόν, διαπράττουν μόνον πλημμελήματα και όχι κακουργήματα !
  Αν κάνουν πράξη τις απειλές τους (τύπου "θα σου σπάσουμε το κεφάλι") και αρχίσουν κακουργηματικές πράξεις, εναντίον προσώπων (ως τώρα χτυπάνε τζαμαρίες και άλλα υλικά αγαθά) τότε θα μιλάμε πλέον και για εγκληματική οργάνωση, με τη βούλα του Νόμου.
  Μπορεί λοιπόν, ως τώρα, να μην έχουν κάνει πράξη τις απειλές τους και να μην έχουν σπάσει το κεφάλι π.χ κάποιου γιατρού, που παίρνει "φακελάκια", ωστόσο αυτό δεν σημαίνει ότι και η απειλή δεν είναι ποινικό αδίκημα...
   Οι δύο κυριούλες, που παριστάνουν τις υπουργούς προ-πο και μας χρέωσαν με 500 ευρώ, για να πάρουν 4 ομπρέλες πρόσφατα και μάλιστα όχι μόνον η αριστερή, αλλά και αυτή, που προέρχεται από τη δεξιά, στα διαλείμματα των μπότοξς και των λοιπών περιποιήσεων, λένε για τον ρουβίκωνα, ατάκες του στυλ "έλα μωρέ, τα παιδιά, μερικά τρικάκια πετούν" !
    Ωστόσο, όλοι ξέρουμε και ΒΛΈΠΟΥΜΕ ότι δεν περιορίζονται σε αυτό, αλλά διαπράττουν σωρεία παράνομων-εγκληματικών πράξεων, όπως ενδεικτικά : φθορά ξένης ιδιοκτησίας, παράνομη βία, διατάραξη οικιακής ειρήνης και απειλή...
    Το κοινό στοιχείο ΌΛΩΝ αυτών των εγκληματικών πράξεων (και δεν ξέρω αν είναι τυχαίο...), είναι πως όλες διώκονται κατόπιν έγκλησης και όχι αυτεπάγγελτα !
    Προφανώς, αν έμπαιναν στο γραφείο της Γεροβασίλη ή έσπαγαν δικά της περιουσιακά στοιχεία, ίσως έμπαινε στη θέση των άλλων θυμάτων του ρουβίκωνα και άλλαζε στάση...
  Είναι ένα ζητούμενο, λοιπόν, μήπως χρειάζεται κάποια ...συμπλήρωση ο ποινικός μας Κώδικας, ώστε σε περιπτώσεις ομαδικών-οργανωμένων επιθέσεων και φθορών, να μην απαιτείται έγκληση του θύματος, αλλά να διώκονται οι δράστες αυτεπαγγέλτως.
       Για την φθορά από περισσότερους του ενός δράστες, βέβαια, προβλέπεται ήδη το αυτεπάγγελτο (και μάλιστα με πλαίσιο ποινής 6 μήνες έως 5 έτη φυλάκισης), αλλά μόνον εφόσον αυτή χαρακτηριστεί ως "απρόκλητη" (άλλο μεγάλο κεφάλαιο αυτό) ή στρέφεται κατά δημόσιας περιουσίας ή είναι μεγάλης αξίας, οπότε καλό είναι να θεσπιστεί νέα διάταξη, που να περιλαμβάνει τις "παρεμβάσεις" τύπου ρουβίκωνα...
        Ένα συμπέρασμα που βγαίνει (από εμένα, τουλάχιστον), είναι πως οι ρουβίκωνες είναι ή τουλάχιστον έτσι δείχνουν "διαβασμένοι" (ή "δασκαλεμένοι") νομικά !
   Βέβαια, δεν αυτός ο λόγος, που ο ρουβίκωνας δρα -κυριολεκτικά- ανεξέλεγκτα, είναι προφανές ότι δεν υπάρχει πολιτική βούληση να χτυπηθεί και τελειώσει το "παραμύθι" κάποιων, που το παίζουν "ρομπέν των δασών" ή "δικαστές ντρεντ" και παίρνουν το Νόμο στα χέρια τους, αποδίδοντας "δικαιοσύνη" με βαριοπούλες και άλλες παράνομες ενέργειες (ούτε δικαστική βούληση φαίνεται να υπάρχει, εκτός αν θεωρήσουμε ότι η πολιτική βούληση πρέπει να προηγείται της ..."ανεξάρτητης" δικαιοσύνης, χαχα)
      Το πιο σημαντικό όμως, που πρέπει να διευκρινιστεί και να τονιστεί, σε αυτή την περίπτωση, είναι το εξής : αν συμφωνούν όλοι (πολιτικοί και μη) ότι οι έκνομες-εγκληματικές πράξεις του ρουβίκωνα, πρέπει να μένουν ατιμώρητες, επειδή στρέφονται εναντίον "κακών" ανθρώπων ή εταιριών, που πιθανώς να έχουν κάνει, προηγουμένως, κάτι παράνομο, να μας το πουν, ώστε να πάρουμε ΌΛΟΙ βαριοπούλες κλπ, γιατί όλοι αισθανόμαστε αδικημένοι, από κάποιους και όλοι ξέρουμε άτομα, που ίσως αδικούνται από άλλους ! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.