Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου 2019

οι ανεπάγγελτοι φίλοι του Κέυνς

  Η μεγάλη τραγωδία της σύγχρονης αντιπροσωπευτικής "δημοκρατίας" στην χώρα μας (και όχι μόνον), είναι πως αυτοί, που υποτίθεται πως μας αντιπροσωπεύουν και αποφασίζουν για εμάς (χωρίς εμάς), είναι "επαγγελματίες πολιτικοί", προϊόντα του κομματικού σωλήνα, χωρίς πραγματικά ένσημα, ανεπάγγελτοι και μια ζωή κρατικοδίαιτοι.
 Άτομα, που δεν έχουν διαχειριστεί στην ζωή τους, ούτε περίπτερο, που δεν ξέρουν τι σημαίνει "έσοδα-έξοδα" και άλλες βασικές έννοιες, βρίσκονται ξαφνικά σε θέσεις, όπου διαχειρίζονται δις ευρώ, με τα γνωστά, από το 2010, αποτελέσματα...(δηλαδή χρεοκοπία).
   Βέβαια, αν ο περιπτεράς αφήσει κάποιο χρέος σε δημόσιο ταμείο, θα τον ξεσκίσουν με Δικαστήρια, απειλές φυλάκισης, κατασχέσεις κλπ, ενώ αυτοί που χρεοκόπησαν μιαν ολόκληρη χώρα και οδήγησαν εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους, στην δυστυχία, την ανεργία, την ανέχεια, τα χρέη και την αυτοκτονία, όχι μόνον κυκλοφορούν ακόμα ελεύθεροι (!), αλλά διεκδικούν και την ψήφο, εκ νέου...
 Ανεπάγγελτα, κρατικοδίαιτα, ντουγάνια, που μια ζωή συντηρούνται από κρατικές αργομοσθίες, που έχουν μάθει να πληρώνονται μία ή δύο φορές το μήνα, χωρίς να ξέρουν, ούτε να τους απασχολεί ποιος τους πληρώνει και από που, βρίσκονται σε υπουργικές καρέκλες και ...μοιράζουν χρήμα και σε άλλους, με το επιχείρημα ότι αυτά τα χρήματα θα πέσουν στην αγορά, δηλαδή στην κατανάλωση και έτσι ...θα έρθει ανάπτυξη (χαχα) !
 Το παραδέχτηκε δημόσια πρόσφατα, μία από αυτούς, η Αχτσιόγλου, θέλοντας να δικαιολογήσει την αύξηση του κατώτατου μισθού, με Νόμο.
  Τα κρατικοδίαιτα αριστερά ντουγάνια, θεωρούν ότι τα χρήματα προέρχονται από αυτοφυή δέντρα ή φυτρώνουν, όπως τα αγριόχορτα μετά τις βροχές και ότι μπορούν να μοιράζουν χρήμα, με ...Νόμους ή δικαστικές αποφάσεις, δηλαδή με νομικά μέσα !
   Αν επιβάλλεις αύξηση 10% στους μισθούς μιας επιχείρησης, με δέκα εργαζόμενους, με Νόμο, το πιθανότερο αποτέλεσμα, εφόσον δεν υπάρχει αύξηση των εργασιών και των εσόδων, θα είναι η απόλυση ενός από τους δέκα εργαζόμενους...(για να ισοφαριστεί η επιβληθείσα με Νόμο ...ζημιά).
  Η αύξηση του κατώτατου μισθού, έχει βέβαια και άλλες παρενέργειες, δηλαδή αυξάνει έτι περαιτέρω τις επιβαρύνσεις, για ασφαλιστικές εισφορές, όχι μόνον στους εργοδότες, τους οποίους αφορά, αλλά και σε άσχετους-τρίτους (ελεύθερους επαγγελματίες, που δεν απασχολούν καν εργαζόμενους) !
   Σε μια χώρα, όπως η βενεζουέλα των βαλκανίων, ο μοναδικός τρόπος, να αυξηθούν οι μισθοί του ιδιωτικού τομέα, είναι μέσω της μείωσης των υπέρογκων φόρων και εισφορών, που πληρώνει, για να συντηρείται ο τεράστιος, αδηφάγος, διεφθαρμένος, αντιπαραγωγικός και παρασιτικός δημόσιος τομέας...
   Σύμφωνα με έκθεση της ΓΣΕΕ, που δημοσιεύεται σήμερα, το 51,6% των ιδιωτικών υπαλλήλων, αμοίβεται με έως 799 ευρώ το μήνα, όταν το αντίστοιχο ποσοστό, στο Δημόσιο, ανέρχεται σε μόλις 6,6 % (το 54,4 % των Δ.Υ παίρνει πάνω από 1000 ευρώ) !
   Αυτά φυσικά, δεν απασχολούν τα άλλα κρατικοδίαιτα ντουγάνια, που λέγονται διχ(κ)αστές και με τις αποφάσεις τους, ευνοούν, μόνον και μονίμως, τους ίδιους και τους λοιπούς κρατικοδίαιτους.
    Έτσι π.χ θυμούνται το Σύνταγμα, για να μας πουν ότι κακώς δεν παίρνουν 14 μισθούς οι Δ.Υ, όπως οι ιδιωτικοί, ωστόσο δεν μας λένε ΠΟΙΟ Σύνταγμα (άλλο ;) επιτρέπει τις ως άνω ανισότητες στις αμοιβές, ειδικά όταν μιλάμε για έναν χρεοκοπημένο και υπερχρεωμένο εργοδότη, όπως το Δημόσιο της βενεζουέλας των βαλκανίων !
     

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.