Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2019

λαμόγια αριστεροί

     Το μοναδικό καλό που έκαναν, πριν 4 χρόνια, τα χάπατα που ανεβοκατεβάζουν τις κυβερνήσεις στη βενεζουέλα των βαλκανίων, πηγαίνοντας μετά από 40 χρόνια αριστερής διακυβέρνησης, στην ...πρώτη φορά (lol) αριστερά, δηλαδή σε ένα ακόμα πιο αριστερό κόμμα, είναι πως βοηθούν κάποιους να ανοίξουν τα μάτια τους και να καταλάβουν επιτέλους τι σημαίνει "αριστερά" και "αριστερός" !
  Διότι, κατά τ' άλλα, ο συριζα, σε αυτά τα 4 χρόνια, έχει κυβερνήσει μερικούς μόνον μήνες, ΌΛΟ το υπόλοιπο διάστημα ασχολείται με βόλεμα και ρουσφέτια ημετέρων, με εσωκομματικές εκκαθαρίσεις και κυρίως με το πως θα διαχειριστεί την διαφαινόμενη ήττα, θα μειώσει τις συνέπειες και θα μπορέσει να ανακαταλάβει την εξουσία, μετά από ένα διάλειμμα-παρένθεση, στην αντιπολίτευση.
   Για να το πετύχει αυτό και να παραμείνει λιγάκι ακόμα στην εξουσία, μετέρχεται κυριολεκτικά κάθε θεμιτό ή και αθέμιτο μέσο : κλέβει στελέχη και βουλευτές άλλων κομμάτων και χρησιμοποιεί το Σύνταγμα και την αναθεώρηση του, για αυτό τον σκοπό, αλλά και για να μπορεί να νομοθετεί, χωρίς τον κίνδυνο "αντισυνταγματικότητας", τις αριστερές ιδεοληψίες του !
   Αρπάζει αριστερά στελέχη (όλων των κομμάτων, lol), διότι ξέρει ακριβώς το ποιόν και την ψυχολογία του μέσου αριστερού, ο οποίος για μια καλή κρατική αργομισθία, αρχίζει και γλύφει εκεί που έφτυνε, ξεχνάει ιδεολογίες, παρελθόν, ΤΑ ΠΆΝΤΑ...
   Το πρώτο και κύριο χαρακτηριστικό των αριστερών λαμόγιων, λοιπόν, είναι ακριβώς η επιδίωξη του ατομικού οφέλους, οι αριστεροί, που υποτίθεται ότι διαφέρουν από τους σκληρούς και ανάλγητους "νεοφιλελεύθερους", για το χρήμα πουλάνε και τη μάνα τους (μιλάμε για τεράστια υποκρισία, διότι κατηγορούν άλλους, τους "δεξιούς" για αυτό) !
   Έτσι ακριβώς, όπως πούλησε ο συριζα τη Μακεδονία και χιλιάδες χρόνια Ιστορίας, για να μην κοπούν οι συντάξεις ζωντανών (κάθε ηλικίας), νεκρών (σίγουρα θα υπάρχουν και αυτές, αφού δεν γίνεται απογραφή συνέχεια) και ζωντανών-νεκρών, επειδή ευελπιστούν σε ψήφους...
    Το δεύτερο, κυρίαρχο, χαρακτηριστικό των αριστερών, είναι η κουτοπονηριά : αυτό φαίνεται παντού και για να μιλήσουμε με ένα πολύ πρόσφατο παράδειγμα, με το ζήτημα της ίδρυσης ή μη ιδιωτικών Πανεπιστημίων, στην χώρα μας.
    Την ώρα, που οι περισσότεροι από αυτούς, έχουν πάρει πτυχία (δε λέω "έχουν σπουδάσει"...) από ξένα, ιδιωτικά, Πανεπιστήμια (άλλη τεράστια υποκρισία αυτή) και η χώρα αιμορραγεί σε δις ευρώ συνάλλαγμα, κάθε χρόνο, με τους νέους, που αναγκάζονται να πάνε στο εξωτερικό, για σπουδές, τα αριστερά ντουγάνια φοβούνται, όπως ο διάολος το λιβάνι, τα ιδιωτικά Πανεπιστήμια εδώ !
   Για να δικαιολογήσουν την άρνηση τους, μετέρχονται γελοία "επιχειρήματα", επιπέδου νηπιαγωγείου, προκειμένου να κρύψουν ακριβώς την ιδιοτέλεια και την κουτοπονηριά τους...
    Για μένα, ο μόνος λόγος, που δεν θέλουν ιδιωτικά Πανεπιστήμια εδώ, είναι επειδή έτσι θα αυξηθεί ο αριθμός των αποφοίτων, επειδή θα μπορούν ...περισσότεροι να σπουδάσουν, ενώ εκείνοι θέλουν να μπορούν μόνον αυτοί (πόσο αριστερό, ε ; lol), επειδή αυτοί ...έχουν το χρήμα (κατά 99% κρατικό), να στέλνουν αυτοί τα (ντουγάνια) παιδιά τους, στο εξωτερικό.
      Επίσης, ο μοναδικός σκοπός, που θέλουν να σπουδάζουν έξω τα παιδιά τους, είναι για να παίρνουν "χαρτιά", που θα τους βοηθήσουν να γυρίσουν εδώ και να καταλάβουν μια κρατική αργομισθία, στην οποία ούτε τα ταλέντα και τις ικανότητες τους θα μπορούν να αναπτύξουν (ακόμα και αν υποθέσουμε ότι έχουν) και την οποία θα μπορούσε να καταλάβει ακόμα και ένας απόφοιτος Λυκείου !
      Υπενθυμίζω ότι με τον όρο "αριστερός" δεν εννοώ μόνον τους συριζαίους ή το πασοκ, πρακτικά-ουσιαστικά αυτή την στιγμή, ΔΕΝ υπάρχει στη Βουλή "δεξιό" κόμμα (όπως είναι π.χ η "Δημιουργία Ξανά").
   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.