Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 15 Μαΐου 2019

η πιο "άκυρη" υπόσχεση των μαυρογιαλούρων

    Όσοι διεκδικούν την ψήφο μας, στις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές, υπόσχονται, ως είθισται, διάφορα και λένε ψέματα, είτε εν γνώσει τους, είτε από άγνοια της πραγματικότητας.
   Το πιο αστείο "αφήγημα τους", πάντως, επειδή οι υποσχέσεις συμβαδίζουν με τις ανάγκες της εκάστοτε εποχής, είναι ότι θα ...μειώσουν την ανεργία, στους Δήμους και τις Περιφέρειες τους !
    Μιλώντας για δουλειές και μείωση της ανεργίας, προφανώς, οι ανεπάγγελτοι και μια ζωή κρατικοδίαιτοι υποψήφιοι αυτοί, εννοούν, όπως φαίνεται τα τελευταία χρόνια, τα γνωστά ...οκτάμηνα, τη δημιουργία νέων στρατιών από αργόμισθους συμβασιούχους...
    Η κάλυψη πραγματικών ή πλασματικών αναγκών, σε υπηρεσίες, μέσω μαζικών προσλήψεων αργόμισθων, που θα πληρώνονται είτε από τον Έλληνα, είτε από τον ευρωπαίο φορολογούμενο (βλέπε ΕΣΠΑ κλπ), δεν έλυσε ποτέ και πουθενά το ζήτημα της ανεργίας (μπορεί μόνον να το χειροτερεύσει) !
     Και φυσικά, επειδή το έργο έχει παιχτεί ήδη πολλές φορές, όταν λήξουν οι συμβάσεις, όλοι αυτοί θα επιδοθούν στις γνωστές γραφικότητες, θα στήσουν αντίσκηνα, έξω από υπουργεία και θα ανέβουν σε ταράτσες, απειλώντας ότι θα φουντάρουν (δεμένοι συνήθως με σκοινιά, για να μην γίνει κανένα ατύχημα χαχα), εκβιάζοντας έτσι την παράταση των συμβάσεων ή τη μονιμοποίηση...
     Για να λυθεί το ζήτημα της ανεργίας, τα εθνικά και κοινοτικά κονδύλια, πρέπει να χρησιμοποιούνται, για τη δημιουργία υποδομών, για την ανάπτυξη επιχειρήσεων και την επαγγελματική μόρφωση των πολιτών, για να μπορέσουν να ασκήσουν το δικό τους επάγγελμα και να μην αναγκάζονται να παρακαλάνε τους μαυρογιαλούρους, για ελεημοσύνη !
     Τα παραδείγματα, υπάρχουν και είναι εκεί, για όποιον νυν ή μελλοντικό Δήμαρχο ή Περιφερειάρχη, θέλει να τα δει και να παραδειγματιστεί, Δήμοι και κοινότητες με μηδενική ανεργία, με πιο γνωστές, αλλά όχι σίγουρα μοναδικές, την Ανάβρα Μαγνησίας και τη Μηλιά Μετσόβου.
    Οι κάτοικοι, αλλά και οι "άρχοντες" αυτών και άλλων, απομονωμένων σχετικά μάλιστα, περιοχών, δεν έλυσαν το ζήτημα της ανεργίας, με κάποιο "μαγικό" τρόπο, αλλά εκμεταλεύτηκαν απλά, τις δυνατότητες τους, είτε μέσω γεωργίας, είτε κτηνοτροφίας, είτε με χειροτεχνία-βιοτεχνία, με μια λέξη : ΠΑΡΆΓΟΝΤΑΣ προϊόντα και δεν περίμεναν να "βολευτούν" σε κάποια κρατική αργομισθία !
    Η σημασία της τοπικής παραγωγής και εκμετάλλευσης τοπικών προϊόντων και πλουτοπαραγωγικών πηγών, ειδικά μέσω συνεταιρισμών, αποδεικνύεται και από το ισπανικό υπόδειγμα της Marinaleda.
     Εκτός από τα ελληνικά χωριά με μηδενική ανεργία, ειδική μνεία πρέπει να γίνει και για εκείνα τα χωριά, που έχουν πολύτεκνες οικογένειες, όπως η Κέλλη Φλώρινας, η Βερδικούσα και η Χρυσομηλιά Ελασσόνας !
     Διότι το σημαντικότερο πρόβλημα της χώρας (το οποίο συνέχεται βέβαια με την ανεργία και τα χαμηλά εισοδήματα), σήμερα, είναι το ΔΗΜΟΓΡΑΦΙΚΌ : η βενεζουέλα των βαλκανίων, είναι μια χώρα "παρά φύση", μία από τις ελάχιστες, όπου ο πληθυσμός είναι υπέργηρος και μειώνεται, δεν αυξάνεται...
      Λέγοντας "παρά φύση", δεν εννοώ τόσο την αύξηση των ομοφυλόφιλων και του "αγώνα" που κάνουν οι αριστεροί, για τα δικαιώματα τους, όσο την αντιστροφή της φυσικής πορείας των πραγμάτων, με την έννοια ότι οι σημερινοί 50ρηδες και 60ρηδες, με τις συνταξάρες, ζουν την ζωή, που θα έπρεπε να ζουν οι 20ρηδες και την οποία δεν μπορούν να ζήσουν, λόγω φτώχιας-ανέχειας !
      Η σημερινή ΤΡΑΓΙΚΉ εικόνα της βενεζουέλας των βαλκανίων, είναι φυσικά "κατόρθωμα" των ανεπάγγελτων πολιτικών μας (της κεντρικής πολιτικής σκηνής κυρίως, όχι της αυτοδιοίκησης και των ηλίθιων (δημόσιων) υπαλλήλων των δανειστών μας.
      Δεν φταίνε τα ίδια τα μνημόνια, που απέτρεψαν το αιματοκύλισμα μιας άτακτης χρεοκοπίας, αλλά ο τρόπος, με τον οποίον τα βάρη και τα χρέη των προηγούμενων, πέφτουν διαρκώς στους επόμενους και σε όσους δεν συμμετείχαν καν στο φαγοπότι των, πριν την χρεοκοπία, ετών !
      Η μόνιμη αυτή αδικία, που έγινε και γίνεται, για την προστασία-ασυλία των κρατικοδίαιτων πελατών-ψηφοφόρων, έχει οδυνηρές συνέπειες για την χώρα, που είναι ήδη εμφανείς και αναμένεται να ενταθούν, τα επόμενα χρόνια, εφόσον οι ...πλούσιοι ανεπάγγελτοι υπουργοί και πρωθυπουργοί μας, συνεχίσουν τις ΊΔΙΕΣ μαλακίες, π.χ δεν κόβουν (υψηλές) συντάξεις και αφορολόγητο.
           Συνεπώς, αν κάποιος μαυρογιαλούρος πιστεύει ότι θα λυθεί το πρόβλημα της ανεργίας με προσλήψεις συμβασιούχων, καλύτερα να υπόσχεται στους ψηφοφόρους κάτι άλλο, εξίσου αστείο, αλλά τουλάχιστον πιο πικάντικο, ότι δηλαδή θα τους παντρέψει, θα τους βρει άντρα/γυναίκα !
      

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.