Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου 2020

μαράν αθά

      Σημαίνει "ο Κύριος είναι κοντά" ή με άλλη ερμηνεία, ως παράκληση-προτροπή "Κύριε, έλα !" και λέγεται, όταν ο Κόσμος έχει πιάσει πάτο, όταν η αμαρτία έχει υπερσυσσωρευθεί και απλά δεν πάει άλλο...
  Η επισήμανση ότι η covid, οι φυσικές καταστροφές και τα λοιπά δεινά, είναι συνέπειες της αμαρτίας των ανθρώπων και δη της επαναλαμβανόμενης, δίχως διάθεση μετάνοιας, άλλους τους σκανδαλίζει, άλλους τους κάνει να γελούν ειρωνικά κλπ.
  Οι περισσότεροι, μάλιστα, από όσους δεν έχουν και πολλή σχέση μαζί Του, λένε ότι ο Θεός είναι καλός, ότι δεν εκδικείται και τα σχετικά, είτε για να παρηγοριούνται, είτε (το πιθανότερο) για να μην αισθάνονται συνυπεύθυνοι, για αυτές τις καταστάσεις.
  Όλοι έχουμε δει σκηνές, από αλλόδοξους (μουσουλμάνους), να ουρλιάζουν "Ο Θεός είναι Μεγάλος" (αλλαχου ακμπαρ), όχι μόνον όταν συμβαίνει κάτι καλό, αλλά κυρίως όταν συμβαίνουν συμφορές, θάνατοι κλπ !
  Με τον τρόπο αυτό, οι αλλόθρησκοι αυτοί, υποτάσσονται στο Θέλημα Του και αναγνωρίζουν την Εξουσία Του, πάνω σε όλους και σε όλα και μας κάνουν να αισθανόμαστε άσχημα, που δεν διαθέτουμε τόσο ισχυρή Πίστη, όσο αυτοί, σε τόσο δύσκολες καταστάσεις, για τους ίδιους.
  Μιλάω σήμερα Θεολογικά, μπαίνοντας σε ξένα χωράφια και με κίνδυνο να παρεξηγηθώ, ωστόσο, εφόσον υπάρχει ελευθερία έκφρασης και γνώμης, μπορώ να πω και τη δική μου...
    Ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά του Θεού, είναι πως είναι ΔΊΚΑΙΟΣ, άρα η ερώτηση "γιατί" να συμβεί αυτό ή εκείνο, είναι από μόνη της, μια αμαρτία απέναντι Του, το να αμφισβητείς δηλαδή ότι όλα γίνονται, σύμφωνα με το δικό Του Σχέδιο !
    Το γεγονός π.χ ότι η covid πλήττει περισσότερο τη ...γενιά του Πάγκαλου, με κάνει να σκέφτομαι ότι πρόκειται για μία τιμωρία όσων "τα έφαγαν μαζί" και κατέστρεψαν την επόμενη (και ίσως και τη μεθεπόμενη) γενιά, ζητώντας τους να πληρώσουν τα δικά τους χρέη.
   Οι γέροι που σήμερα δεν μπορούν, από φόβο, να βλέπουν και να παίζουν με τα εγγονάκια τους, ξεχνούν ότι εξ αιτίας δικών τους επιλογών και του τρόπου που έζησαν, κάποιοι άλλοι ίσως δεν αποκτήσουν ποτέ παιδιά και εγγόνια...
 Μιλώντας για φόβο, που είναι και το βασικό συναίσθημα που προκαλεί στους περισσότερους η covid (υπάρχουν βέβαια και αυτοί, που φοβούνται, επειδή φοβούνται οι άλλοι), βλέπω και εδώ τη "Θεία Δικαιοσύνη", διότι μέχρι τώρα, ηθελημένα ή μη, προκαλούσαν τον φόβο και τον τρόμο, σε άλλους, με κακές και παράνομες πολιτικές και με κατάχρηση εξουσίας !
  Δεν είναι μόνον τα περιστατικά ...δολοφονιών από μπάτσους, είναι το σύνολο των πολιτικών, που άφηναν πάντα κάποιους απ' έξω, με συνέπεια η κατάσταση να φτάσει "στο αμήν", οι (σιωπηλές) κραυγές απόγνωσης των αδικημένων, των ασθενέστερων και των καταπιεσμένων, ήχησαν ως "μαράν αθά".
   Δυστυχώς και οι πολιτικές που εφαρμόζονται, για την αντιμετώπιση της covid, φοβάμαι ότι επιδεινώνουν την κατάσταση, αφού πλήττουν ξανά τους πιο αδύναμους και έτσι μπαίνουμε σε έναν φαύλο κύκλο...
  Προσωπικά και ειλικρινά, δεν είμαι καθόλου αισιόδοξος, ότι μπορεί αυτός ο κόσμος, αυτή η κοινωνία, όπως είναι σήμερα, να σωθεί !
    Και το λέω με βάση όσα βλέπω και βιώνω : για παράδειγμα, όταν βλέπω τις αστείες και κουτοπόνηρες δικαιολογίες, τα χαρτιά και σημειώματα, που αφήνουν κάποιοι, πάνω στο ταμπλό, για να παρκάρουν και να πάνε για καφέ ή ψώνια, δίχως να πληρώσουν ...2 ευρώ στάθμευση και γενικά, για να δικαιολογήσουν την παρανομία τους και να ...ξεγελάσουν τα όργανα της τάξης (δηλαδή τον εαυτό τους).
    Όσο οι άνθρωποι παραμένουν τόσο (κουτο)πόνηροι (θυμίζω ότι Πονηρός = Διάβολος) και αμετανόητοι, δεν μπορώ να είμαι αισιόδοξος, ούτε, κατά διάνοια, να πω ότι έχει άδικο ο Θεός, που στέλνει όλες αυτές τις Μάστιγες !!
     Μιλώντας για Μετάνοια, αυτή θα πρέπει να είναι ειλικρινής και έμπρακτη, να φανεί στα έργα και όχι στα λόγια, θεωρώ ότι ΜΌΝΟΝ έτσι θα σταματήσει το κακό, που επιτρέπει ο Κύριος να συμβεί, ως "καμπανάκι", για να μην έρθουν ...τα χειρότερα.


1 σχόλιο:

  1. Να πούμε και για όσους επιμένουν στην χρήση μάσκας (κυρίως πολιτικοί, αρδ και υπάλληλοι κάθε είδους, που έχουν μάθει στην υποταγή), ότι, ο άνθρωπος κρύβει το πρόσωπο του, σε αυτές -κυρίως- τις περιπτώσεις :
    1. όταν έχει κάνει κάτι, για το οποίο ντρέπεται
    2. όταν είναι παράνομος (π.χ ληστές) και
    3. όταν ρουφιανεύει,
    ενώ ο συμβολισμός της μάσκας ως φίμωτρου που βάζουμε στα ζώα, δείχνει ότι αυτός που την φοράει, είναι επικίνδυνος για τους άλλους ή ...τρώει-έχει φάει πολύ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.