Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2022

"γύφτικη" δικαιοσύνη εναντίον δικαιοσύνης "της γυφτιάς"

    Μου είναι πολύ δυσάρεστο ότι πρέπει να πάρω θέση σε εκκρεμή υπόθεση και μάλιστα υπέρ της προφυλάκισης ενός ανθρώπου και δη αστυνομικού !
  Η απόφαση αυτή πηγάζει και οφείλει να πηγάζει καθαρά και μόνον από τη νομική λογική και το Νόμο, δεν υπαγορεύεται από το γεγονός πως αν αφεθεί ελεύθερος, οι "γύφτοι" θα τα κάψουν όλα ή μπορεί και να σκοτώσουν, ούτε για να γίνει ο συγκεκριμένος παράδειγμα προς αποφυγήν, από τους συναδέλφους του και να προσέχουν περισσότερο στο μέλλον.
 Διότι έτσι μετατρέπεται ο κατηγορούμενος από υποκείμενο της ποινικής διαδικασίας σε αντικείμενο, πράγμα ανεπίτρεπτο, το μόνο "μήνυμα" που θα πρέπει να περάσει, είναι ότι η Πολιτεία δε δίνει τα όπλα στους αστυνομικούς, για να ...πυροβολούν κατά βούληση, αλλά μόνον όταν και όπου είναι απολύτως αναγκαίο !
 Ένα χρόνο και κάτι, μετά το "γάζωμα" του Νικόλαου Σαμπάνη, επίσης πατέρα 2 παιδιών, στο Πέραμα, από δεκάδες σφαίρες (!), όπου όλοι οι αστυνομικοί, αφέθηκαν ελεύθεροι, συνέβη αυτό στη Θεσ/νικη, που σημαίνει ότι ακόμα δεν έχουν μάθει πότε χρησιμοποιείται το όπλο ή/και ότι η ατιμωρησία "θρέφει" αυτά τα φαινόμενα.
  Γιατί δεν είναι μόνον "ρομά" τα θύματα της άλογης και άσκοπης αστυνομικής βίας, υπάρχουν και υποθέσεις που περνάνε στα "ψιλά", θύματα που δεν έχουν ίσως συγγενείς καν ή που δεν έχουν τα μέσα και τη διάθεση να "εξεγερθούν", όπως οι ρομά και επειδή μπορεί να τύχει να είναι και "σεσημασμένοι", οι Εισαγγελείς χτυπάνε φιλικά στην πλάτη τους αστυνομικούς, που τους αφαίρεσαν τη ζωή και τους στέλνουν πίσω, στην "υπηρεσία" !
  Διέρρευσε σήμερα ότι η εισαγγελική πρόταση προς το Δικαστικό Συμβούλιο είναι υπέρ της προσωρινής κράτησης του αστυνομικού, ωστόσο με μία "περίεργη" αιτιολογία, ότι δηλαδή ο αστυνομικός δεν έπρεπε να ενεργήσει έτσι, επειδή ήταν "έμπειρος", δηλαδή ...αν ήταν "άπειρος" θα τον δικαιολογούσαμε ; (!) Ή θα ζητούσαμε ευθύνες, από τον Προϊστάμενο του, που βάζει "άπειρους" σε τέτοιες υπηρεσίες ;
   Προσωπικά, τα περί μέλους της "χρυσής αυγής" τα ακούω βερεσέ, όπως όμως και όσα έγραψε στην απολογία του, ο Κούγιας, που τον παρουσιάζει σαν "νίκο ξανθόπουλο", σίγουρα όμως ΥΠΆΡΧΕΙ αρνητική προκατάληψη, στην κοινωνία, άρα και στους αστυνομικούς, κατά των ρομά !
  Καθαρά νομικά, κρίνοντας την υπόθεση, ο αστυνομικός έβαλε δύο φορές με το όπλο, εναντίον δράστη κλοπής ευτελούς αξίας, ο οποίος ήταν άοπλος και οδηγούσε, ο ισχυρισμός ότι έριξε πρώτα στον αέρα αποδεικνύεται ψευδής, αφού φαίνεται που κατέληξε η πρώτη σφαίρα (χαμηλά και έχοντας βληθεί σε ευθεία, προφανώς), ενώ τα περί ...λακκούβας, δε νομίζω να χρήζουν καν σχολιασμού.
  Ο έτερος ισχυρισμός περί άμυνας, ότι δηλαδή προσπάθησε το θύμα να εμβολίσει κάποια μηχανή αστυνομικών, είναι ένα θέμα απόδειξης, το οποίο όμως θα βασιστεί αποκλειστικά στις μαρτυρίες συναδέλφων, με ό,τι αυτό σημαίνει...
  Ακόμα όμως και αν αποδειχθεί αληθής, τίθεται ζήτημα παραβίασης των ορίων της άμυνας, αφού επαναλαμβάνω μιλάμε για κλοπή ευτελούς αξίας, από άοπλο δράστη !
  Οι "γύφτοι", όπως όλοι μας, έχουν αυτό που αποκαλούμε "κοινό περί δικαίου αίσθημα", αυτό που όλοι λέμε ενίοτε ότι "με πνίγει το δίκιο", αλλά εκφράζονται αυθόρμητα και κάπως πρωτόγονα, με βάση το "οφθαλμός αντί οφθαλμού", έχουν αλληλεγγύη και ενότητα, άσχετα αν εκφράζονται "άγαρμπα" και ενίοτε παράνομα.
  Απέναντι σε αυτή την κάπως πρωτόγονη, "γύφτικη" δικαιοσύνη, υπάρχει και η δικαιοσύνη "η επίσημη", που εκφράζεται με ακριβά κουστούμια, οι αποφάσεις της οποίας όμως, ενίοτε αναδύουν μία "γυφτιά" άσχημη, διότι περιφρονούν και περιγελούν ακριβώς το θεμελιώδες σε όλους μας, "κοινό περί Δικαίου αίσθημα" !
  Αν ήθελα να γίνω "κακός" και καχύποπτος, θα μπορούσα να ισχυριστώ, ότι η διαφωνία ανακριτή και εισαγγελέα ήταν "τρικ" για να εκτονωθούν οι αντιδράσεις των ρομά ή ότι το θύμα παραμένει στη ζωή, με τεχνητά μέσα, για τον ίδιο ακριβώς λόγο (και για να μην αναβαθμιστεί η κατηγορία από απόπειρα ανθρωποκτονίας, σε τετελεσμένη ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο), κατόπιν πολιτικών πιέσεων, για να αποφευχθεί το "πολιτικό κόστος"...
  Σε κάθε περίπτωση, οι εκπρόσωποι της καθιερωμένης δικαιοσύνης, ας αναλογιστούν, πόσο "γύφτους" τους θεωρούν, πολιτικοί και βουλευτές, όταν λένε δημόσια, ότι η Καϊλή είναι ...άτυχη, επειδή θα δικαστεί από ξένους δικαστές και με ξένους Νόμους, διότι εδώ θα την έβγαζε καθαρή και για αυτή την κατάντια τους, φταίνε μόνον οι ίδιοι και οι αποφάσεις που εκδίδουν διαχρονικά, όταν υπηρετούν ξένες, πλην απόδοσης δικαιοσύνης δηλαδή, σκοπιμότητες !
    



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.