Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 27 Ιουνίου 2023

η κυριολεκτικά "χαμένη ψήφος"

     Υπάρχει η (βασική) ψήφος από συμφέρον ή από ...υποχρέωση, υπάρχει ψήφος διαμαρτυρίας, υπάρχει η "αντισυστημική" και άλλες πολλές ίσως, υπάρχει όμως και μία, που δεν έχει ΚΑΜΊΑ λογική και όμως την έριξαν 400.000 "άνθρωποι" (το έβαλα σε εισαγωγικά, επειδή ο άνθρωπος που δεν κάνει χρήση Λογικής, δεν είναι Άνθρωπος).
  Αναφέρομαι φυσικά στο ΚΚΕ, για το οποίο δε μιλάει κανείς, απλά "υπάρχει" επί τόσες δεκαετίες, λαμβάνει ένα σχετικό υψηλό μονοψήφιο ποσοστό και πραγματικά, έχω πολλές απορίες, ειδικά επειδή στις τελευταίες εκλογές, αύξησε τα ποσοστά του !
  Καταρχήν, θα πρέπει να συμφωνήσω με τον Τζήμερο, ότι ο Άρειος Πάγος όφειλε να "κόψει" αυτό το κόμμα, από τις εκλογές, επειδή στο καταστατικό του μιλάει για "δικτατορίες" του προλεταριάτου και γενικά δεν έχει καμία σχέση, ο κομμουνισμός με το ισχύον Σύνταγμα και την μορφή της δημοκρατίας και του πολιτεύματος, που έχουμε...
  Επιπλέον, ο κομμουνισμός δοκιμάστηκε και απέτυχε παντού, πόσα κομμουνιστικά καθεστώτα υπάρχουν στον πλανήτη (ίσως μόνον η Κούβα και η Βενεζουέλα) ; Βασικά, δεν πρέπει να υπάρχουν και πολλά κομμουνιστικά κόμματα-απολιθώματα, όπως εδώ, που να υποστηρίζουν μια ιδεολογία, που εφαρμόστηκε στο παρελθόν και τώρα, αποτελεί μουσειακό είδος !
 Και ρωτάω : αν αύριο κάνει κόμμα ο Παύλος ή δημιουργηθεί φιλοβασιλικό κόμμα, από άλλους, υπάρχει έστω και μία στο εκατομμύριο πιθανότητα ο Άρειος Πάγος να το εγκρίνει ; ΌΧΙ φυσικά, θα τους πει ότι "κύριοι, το ζήτημα αυτό έκλεισε οριστικά, με το δημοψήφισμα στις 8.12.1974"...
  Επομένως, ΓΙΑΤΊ το κκε δεν έχει βγει εκτός Νόμου, από την στιγμή που και το κεφάλαιο "κομμουνισμός" έχει κλείσει οριστικά και παγκοσμίως ; Ενώ το Σύνταγμα της χώρας μας, κατοχυρώνει την ατομική ιδιοκτησία π.χ, πως είναι δυνατόν να λαμβάνει άδεια συμμετοχής στις εκλογές, ένα κόμμα, που μιλάει για κατάργηση της και ότι όλα θα είναι "κοινά" ; (!)
  Ορισμένοι ψηφίζουν ΚΚΕ (και πείθουν και τα παιδιά τους), επειδή ...ο παππούς ψήφιζε το ίδιο κόμμα, με τη διαφορά, πως όταν ζούσε ο παππούς υπήρχε ΕΣΣΔ, μπορεί να είχε ζήσει τον Εμφύλιο, την Αντίσταση κλπ, είχε κάποιο νόημα να λες τότε ότι "είμαι κομμουνιστής".
  Σήμερα, τι νόημα και τι λόγο ύπαρξης έχει ένα "κομμουνιστικό" κόμμα, ειδικά σε μια χώρα-μέλος της Ε.Ε ; Αναγνωρίζω, για να μην θεωρηθεί ότι έχω κάποια εμπάθεια προς το ΚΚΕ, ότι είναι ένα φιλεργατικό κόμμα, που πρωτοστατεί στους εργατικούς αγώνες και στα δικαιώματα των εργαζομένων και φαντάζομαι ότι αυτοί (οι εργαζόμενοι με σύμβαση εξαρτημένης εργασίας) αποτελούν τη βασική μάζα ψηφοφόρων του.
   Θα μπορούσε όμως (ή θα έπρεπε, καλύτερα) να αλλάξει όνομα, π.χ σε Εργατικό Κόμμα Ελλάδας, αλλά και αυτό δεν φτάνει για να θεωρηθεί "εντός Νόμου και Συντάγματος", διότι το καταστατικό του και η ιδεολογία, στην οποία βασίστηκε, έχουν πλέον καταρρεύσει παντού και είναι ανεφάρμοστα (όχι θεωρητικά, εφαρμόστηκαν και απέτυχαν) !
 Εξάλλου και το κατά πόσον νοιάζονται πραγματικά για τον προλετάριο, οι βουλευτές ΚΚΕ της Εκάλης, με 100.000 ευρώ ετήσιο εισόδημα και οι εργατοπατέρες συνδικαλιστές, είναι υπό συζήτηση...
  Το πιο "κουλό", το πιο παράλογο της υπόθεσης όμως, είναι αυτό : ότι ακούω να ψηφίζουν ΚΚΕ πολλοί, οι οποίοι είναι ...εργοδότες-επιχειρηματίες (!), άρα αυτοί ...ψηφίζουν ένα κόμμα, που είναι εναντίον τους και που τους θεωρεί (ταξικούς) εχθρούς και παράλληλα έχουν και στη δούλεψη τους εργαζομένους, που τους "εκμεταλλεύονται", για να βγάλουν κέρδος, σύμφωνα με την ιδεολογία του ΚΚΕ !


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.