Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 13 Οκτωβρίου 2023

κάτω η μητριαρχία !

      Ο τίτλος είναι κάπως χιουμοριστικός ή μάλλον μεταξύ σοβαρού και αστείου, διότι είναι γνωστό, ειδικά από όσους άντρες πέρασαν από τη διαδικασία του διαζυγίου και έφτασαν στα Δικαστήρια, ότι στο οικογενειακό Δίκαιο, όπως αυτό εφαρμόζεται από τα ελληνικά Δικαστήρια επί δεκαετίες, οι γυναίκες έχουν ευνοϊκή και άνιση (υπέρ τους) μεταχειρίση και αυτό ...μόνον αστείο δεν είναι !
  Το κακό στην Ελλάδα είναι ότι κάποια πράγματα που είναι στραβά εξαρχής, με τον καιρό και την πιθηκίζουσα επανάληψη, αρχίζουμε, δηλαδή συνηθίζουμε να τα βλέπουμε ως ίσια...
  Για παράδειγμα, η παγιωμένη, όλα αυτά τα χρόνια, αντίληψη σε όλους τους συμμετέχοντες στο "κύκλωμα" (δικαστές, δικηγόρους κλπ), ότι μετά το διαζύγιο, η γυναίκα παίρνει τα παιδιά και ο άντρας πληρώνει διατροφή, μόλις τελευταία αρχίζει να αλλάζει και θέλω να πιστεύω ότι έχω βάλει και ο ίδιος ένα λιθαράκι για αυτό.
   Σίγουρα, δεν είναι το μοναδικό που κάνουν λάθος τα Δικαστήρια όλα αυτά τα χρόνια, δηλαδή να εφαρμόζουν τους Νόμους, όπως έχουν συνηθίσει ή όπως βολεύει (είτε τα ίδια, είτε τα αφεντικά, πολιτική και οικονομική εξουσία) και όχι όπως πρέπει και όπως είναι !
   Έχουμε ξαναπεί ότι οι δικαστικές διαφορές των διαζυγίων είναι ενίοτε ίσως οι πιο σκληρές και οι πιο τοξικές και είναι πραγματικά δυσάρεστο να τις παρακολουθείς, ακόμα και ως απλός ακροατής, ειδικά επειδή υπάρχουν παιδιά στη μέση, που χρησιμοποιούνται ως σάκος του μποξ...
  Τις τελευταίες μέρες, διέρρευσαν δύο αποφάσεις οικογενειακού Δικαίου : η πρώτη, Πρωτοδικείου, παρουσιάστηκε ως μεγάλη "επιτυχία" των δικηγόρων του πατέρα, δηλαδή για διαφημιστικούς σκοπούς μάλλον, επειδή ανατέθηκε η επιμέλεια των παιδιών σε αυτόν και όχι στην τοξική μητέρα τους, που μιλούσε συνεχώς άσχημα για εκείνον.
   Ωστόσο, ο "θησαυρός" είναι μάλλον μικρής αξίας, από τη στιγμή που τα παιδιά ήταν σε τέτοια ηλικία και ωριμότητα, ώστε να καταθέσουν τα ίδια ότι θέλουν να μείνουν με τον πατέρα τους, οπότε σε αυτή την περίπτωση, όλα τα υπόλοιπα απλά περιττεύουν, είναι δίχως πολύ νόημα, αφού το Δικαστήριο δεν θα μπορούσε να κάνει αλλιώς...
  Η άλλη απόφαση, του Αρείου Πάγου αυτή, δικαιώνει το "καμπανάκι" που είχα χτυπήσει στις 12.5.2023 με την ανάρτηση, που είχε τίτλο "κερατάς ίσως, δαρμένος σίγουρα", με τη διαφορά ότι εδώ είναι σίγουρο και ...το πρώτο σκέλος, όπως αναφέρεται στην τελευταία παράγραφο της παρούσας (χαχα) !
     Το πρόβλημα ξεκινάει από το γεγονός ότι οι ισχύουσες διατάξεις, επιτρέπουν ή και ...ωθούν τις συζύγους, να διακόψουν την έγγαμη συμβίωση, για "εύλογη αιτία" και μετά, τον επόμενο μήνα δηλαδή, να ζητήσουν διατροφή από τον εν διαστάσει σύζυγο (για τον εαυτό τους, όχι για παιδιά, που μπορεί να μην υπάρχουν καν, όπως εδώ).
   Η διατροφή ή ακόμα και η αποκλειστική χρήση του σπιτιού-οικογενειακής στέγης, δίνονται για "λόγους επιείκειας", επειδή η γυναίκα δεν έχει εισοδήματα, όπως ο άντρας.
   Στην προκειμένη περίπτωση, η σύζυγος επικαλέστηκε, για να φύγει, ότι ο άντρας της δεν ήθελε παιδιά, όπως εκείνη και της μίλησε πολύ άσχημα, όταν τσακώθηκαν !
   Εδώ ανοίγει παρένθεση, για να σκεφτούμε λιγάκι ότι κάθε γυναίκα θα μπορούσε με την άθλια συμπεριφορά της, εσκεμμένα, να φέρει τον άντρα στα όρια του, ώστε να τη βρίσει ή να την χαστουκίσει, για να έχει άλλοθι να φύγει και μετά να κάθεται (μόνη ή με τον εραστή) και να πληρώνεται από τον ...κακό τέως σύζυγο.
     Η σχολιαζόμενη απόφαση έχει πολλά άλλα "κενά", διότι είπε ότι ο σύζυγος φταίει που δεν πήγαινε να κάνει ...εξετάσεις υπογονιμότητας (χαχα) : αφού λες ότι δεν ήθελε παιδιά, τι νόημα έχει αν ήταν γόνιμος ή όχι ; (!)
     Ένα άλλο αναπάντητο (για πάντα μάλλον) ερώτημα, είναι ΠΏΣ αποδεικνύεται η αρχική (πριν το Γάμο) "συμφωνία" ή όχι των συζύγων, για το αν θα αποκτήσουν παιδιά ή όχι ;
     Σε κάθε περίπτωση, ακόμα και από Θεολογική άποψη, σκοπός του Γάμου ΔΕΝ είναι η απόκτηση τέκνων, εξάλλου μπορεί να μην υπάρχει βιολογικά αυτή η δυνατότητα, οπότε ψάχνεσαι είτε για υποβοηθούμενη αναπαραγωγή είτε για υιοθεσία, πάντως αυτός δεν μπορεί να είναι σοβαρός και νόμιμος λόγος διακοπής της έγγαμης συμβίωσης !
   Το κερασάκι σε αυτή την άνοστη, νομικά, τούρτα είναι πως σύμφωνα με το σχετικό ρεπορτάζ, η "κυρία" αυτή, ένα μόλις μήνα μετά (έτσι κατατέθηκε, αλλά οι κακεντρεχείς θα πουν ότι τον είχε έτοιμο από πριν) τη διάσταση βρήκε γκόμενο (μέσω φβ, τράτζικ), αλλά δεν μας διαφώτισε αναφορικά με το ...πόσα παιδιά τελικά απέκτησε αυτή, που χώρισε γιατί ο σύζυγος δεν ήθελε τέκνα (αν είχε αποκτήσει, τουλάχιστον, θα ένιωθαν καλύτερα και οι δικαστες για τις ό,τι να ναι αποφάσεις τους).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.