Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου 2023

περί φορολογικής δικαιοσύνης (7)

     Συνεχίζοντας με το έβδομο "επεισόδιο" αυτής της "σειράς", πρέπει να αρχίσουμε να μπαίνουμε στο ...προκείμενο, που είναι η "φοροδιαφυγή", η οποία, για κάποιο, δαιμονικό, λόγο έχει συνδεθεί με εμάς, τους ελεύθερους επαγγελματίες, ενώ η Αλήθεια είναι (πολύ) διαφορετική !
  Πριν αρκετά χρόνια, που κατά ...σύμπτωση, "κυβερνούσε" και τότε η εγκληματική οργάνωση της Νέας Δημοκρατίας (ο Καραμάν Αλής και οι 40 κλέφτες), με είχε ρωτήσει ένα τηλεοπτικό συνεργείο, ενώ περπατούσα στο Κολωνάκι, για τη "φοροδιαφυγή" που γίνεται εκεί, από γιατρούς και δικηγόρους, καθώς ήταν και τότε το θέμα "καυτό" (για να πετάμε τη μπάλα στην εξέδρα και να ξεχνιούνται τα γίδια, από τα πραγματικά προβλήματα)...
 Τα καθάρματα της συμμορίαςΝΔ, ενώ είχαν χρεωκοπήσει και υπερχρεώσει τη χώρα, λίγο πριν σκάσει και επίσημα, έψαχναν και τότε να βρουν τη "φοροδιαφυγή", προκειμένου να συνεχίσουν να δίνουν 100 χιλιάρικα το χρόνο, σε αργόμισθους, κρατικοδίαιτους, υπαλλήλους δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης !!
  Αυτό που είπα στη δημοσιογράφο, προφανώς δεν άρεσε και κόπηκε στο μοντάζ (έτσι, δημοκρατικά, όπως πάντα, χαχα), ότι δηλαδή οι Νόμοι είναι φτιαγμένοι έτσι, ώστε να "φοροδιαφεύγουν", να μην πληρώνουν φόρο καλύτερα, οι πολύ πλούσιοι...
  Αυτό συμβαίνει σε όλο τον πλανήτη, οι κυβερνήσεις έχουν επιλέξει οι πολύ πλούσιοι και οι επιχειρηματίες να μην πληρώνουν φόρους, επειδή είναι αυτοί, που (θεωρητικά, αλλά και πρακτικά) δίνουν δουλειά στον κόσμο, φέρνουν την Ανάπτυξη κλπ !
   Το ίδιο γίνεται και εδώ, όπου η συμμορίαΝΔ, οι ...φιλελεύθεροι απτα λιντλ, με σήμα το σφυροδρέπανο, μειώνουν διαρκώς τους φόρους στους πλούσιους και όσους ζουν από τα έτοιμα (εισοδηματίες) και τσακίζουν όσους ...εργάζονται και παράγουν αξία, με τις προσωπικές δυνάμεις και ικανότητες τους.
   Βασικά, επειδή και οι ίδιοι, αυτοί που νομοθετούν, έχουν π.χ πολλά ακίνητα, μειώνουν την φορολόγηση στα ενοίκια και παράλληλα και στις μεταβιβάσεις αυτών, στους συγγενείς τους, ώστε τα ...κλεμμένα να μένουν στην οικογένεια και χωρίς κόστος !
    Τα λεφτά που δήθεν ψάχνει να βρει τώρα η συμμορίαΝΔ, από τη δήθεν "φοροδιαφυγή" των ελεύθερων επαγγελματιών (που είναι οι μόνοι που ΔΕΝ έχουν αφορολόγητο, για να μην ξεχνιόμαστε), θα μπορούσαν να βρεθούν άνετα από τη φορολόγηση του κεφαλαίου και των μεταβιβάσεων των περιουσιακών στοιχείων.
   Το σκάνδαλο π.χ με τις "αντικειμενικές αξίες", που δεν έχουν καμία σχέση με τις πραγματικές-εμπορικές αξίες των ακινήτων, πόσα δις ευρώ κοστίζει ετησίως, στο Κράτος ; Διότι στα συμβόλαια αναγράφεται η (πολύ) μικρότερη αυτή, "αντικειμενική" αξία και επί αυτής, υπολογίζεται ο φόρος ! Φτάνουν σε σημείο, να μας κοροϊδεύουν δημόσια και μες τα μούτρα, όταν η γυναίκα του παπαδημούλη, αναφέρει στην περιουσιακή της δήλωση, ότι αγόρασε σπίτι στο Ψυχικό, με ...400 χιλιάρικα, που με αυτά δεν παίρνεις ούτε στο Μαρούσι, άρα το 1 εκατομμύριο (τουλάχιστον) επιπλέον δόθηκε "μαύρο" και δεν φορολογήθηκε και κατά τα λοιπά, μας φταίει ο φτωχός βιοπαλαιστής, που το ταμείο είναι μονίμως μείον...
  Τεράστια φοροδιαφυγή υπάρχει και στα ενοίκια, ειδικά στα λεγόμενα airbnb, αλλά και στις άλλες μισθώσεις, δηλώνεται ψευδώς μικρότερο ενοίκιο και το υπερβάλλον δίνεται "στο χέρι" και μαύρο !
    Ας μας πουν και πόσα έσοδα χάνει το κράτος, κάθε έτος, από το λαθρεμπόριο σε καύσιμα, τσιγάρα, ποτά κλπ (150 εκατομμύρια ευρώ χάνονται μόνον από τις "πειραγμένες" αντλίες των πρατηρίων, που κλέβουν σε ποσότητα), όμως οι ...λαθρέμποροι είναι φίλοι, συνεργάτες και συνομιλητές της συμμορίαςΝΔ, οπότε αυτούς δεν τους αγγίζουν και προτιμούν να εξοντώσουν τον ελεύθερο επαγγελματία, που αγωνίζεται να επιβιώσει...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.