Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου 2023

περί φορολογικής δικαιοσύνης (8)

       Σήμερα τελειώνει αυτή η σειρά για τα "φορολογικά", διότι φοβάμαι ότι το διαχρονικό παραμυθάκι της "φοροδιαφυγής" δε νανουρίζει πλέον τα παιδιά και επιπλέον βγάζει και Δράκο, στο τέλος !
  Πρέπει να είσαι εντελώς γίδι ή ανεπάγγελτος (ή και τα δύο, όπως τα μέλη της συμμορίαςΝΔ) για να πιστεύεις ότι η Κολομβία των Βαλκανίων χρεοκόπησε και είναι μονίμως χρεοκοπημένη, επειδή ο μικροεπαγγελματίας ή ο αυτοαπασχολούμενος επιστήμονας απέκρυψε 5 ή 10 χιλιάρικα έσοδα, για να μην του πάρει τα μισά το "κράτος" και να μπορεί να επιβιώνει.
 Παράλληλα, οι ανεπάγγελτοι της συμμορίαςΝΔ, επιβεβαιώνουν διαρκώς τον ορισμό της ηλιθιότητας, όπως τον έδωσε ο Αϊνστάιν, δηλαδή νομίζουν ότι, κάνοντας το ΊΔΙΟ πράγμα, θα πετύχουν διαφορετικό αποτέλεσμα !
  Μαζεύουν το γάλα της αγελάδας, σε ένα τρύπιο δοχείο και αντί να κλείσουν τις τρύπες ή να πάρουν ένα άλλο, λένε ότι, για να μην αδειάζει, θα πρέπει να ρίχνουν μέσα περισσότερο γάλα (lol) και έτσι την αρμέγουν ολοένα και περισσότερο, όμως η καημένη έχει συγκεκριμένες δυνατότητες, οπότε (μοιραία) ψοφάει και τότε χάνουν και το γάλα, που έπαιρναν ως τότε...
  Με πρόσχημα την (ανύπαρκτη) φοροδιαφυγή των ελεύθερων επαγγελματιών, ψάχνουν να αρπάξουν λεφτά, με φοροΛΗΣΤΕΊΑ για να τα ρίξουν σε ανύπαρκτη υγεία και ανύπαρκτη παιδεία, δηλαδή να βολέψουν μερικά ακόμα αργόμισθα κρατικοδίαιτα τρωκτικά, προκειμένου να εξαγοράσουν τις (επίσης ανύπαρκτες) συνειδήσεις τους και να τους ψηφίζουν, μέχρι να πεθάνουν, νιώθοντας "υποχρεωμένοι" !
  Δεν θέλω να χρησιμοποιήσω το παράδειγμα του Τράγκα, για να φανεί που υπάρχει αληθινή φοροδιαφυγή, επειδή ο άνθρωπος έχει πεθάνει και δεν μπορεί να υπερασπιστεί τον εαυτό του και να αποδείξει αν η τεράστια περιουσία, που είχε αποκτήσει, ήταν νόμιμη και φορολογημένη.
  Μπορώ όμως, για όσους έχουν μνήμη χρυσόψαρου, να υπενθυμίσω ότι στις διάφορες λίστες με μεγαλοκαταθέτες του εξωτερικού, με μαύρο, γκρίζο ή κατάμαυρο χρήμα, που βγήκαν στη φόρα, στα πρώτα χρόνια των Μνημονίων και θάφτηκαν-καταχωνιάστηκαν, με ...άνωθεν, πολιτική εντολή, δεν υπήρχαν γιατροί και δικηγόροι και γενικά ελεύθεροι επαγγελματίες !
 Αντίθετα, υπήρχαν ...μισθωτοί, συνταξιούχοι, ανεπάγγελτοι και κυρίως επιχειρηματίες και ...πολιτικοί, άρα αλλού πρέπει να ψάξουμε για φοροφυγάδες, λαμόγια, απατεώνες και μιζαδόρους.
  Και για να χρησιμοποιήσω και ένα άλλο, επίκαιρο, παράδειγμα, σχεδόν καθημερινά ακούμε για τηλεφωνικές απάτες, με γέρους ή μεσήλικες να πετάνε από τα μπαλκόνια ή να βγάζουν σε κάδους, πακέτα με δεκάδες ή εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ και ΚΑΝΕΊΣ δεν αναρωτιέται, ΤΙ λεφτά υπάρχουν μες τα σπίτια (ή και σε θυρίδες), που βρέθηκαν και αν είναι νόμιμα και φορολογημένα !
  Το (συντριπτικά) μεγαλύτερο κομμάτι της φοροδιαφυγής και της μαύρης ή γκρίζας παραοικονομίας, γίνεται από μισθωτούς, όπως γιατροί, πολεοδόμοι, εφοριακοί κλπ που παίρνουν "δωράκια" (όχι μόνον για να κάνουν παρανομίες, αλλά και αυτό που οφείλουν και ορίζει ο Νόμος) και συνταξιούχους, που μπορεί να εργάζονται, με αδήλωτη εργασία, για να συμπληρώνουν την σύνταξη (ή και λόγω απληστίας)...
 Και από κοντά, ακολουθούν (κρατικοδίαιτοι κατά βάση) "επιχειρηματίες", που μπορεί να φουσκώνουν τις δαπάνες, για να μην εμφανίζουν κέρδη ή που κλέβουν το κράτος, με το γνωστό κόλπο των εικονικών τιμολογίων.
   Κλείνοντας, να πούμε ότι, αν δεν πέσει το φορολογικό έκτρωμα στο ΣτΕ, τότε δεν έχει λόγο ύπαρξης, θα πρέπει να κλείσει και αυτό...
    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.