Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 27 Φεβρουαρίου 2024

οι ...απάτες του Ποινικού Κώδικα

      Έχει μαλλιάσει η γλώσσα μας, να λέμε ότι ο ελληνικός ποινικός κώδικας του 1950 ήταν ένα άρτιο, υπέροχο και διαχρονικό νομοθέτημα, το οποίο ως το 2019, είχε υποστεί ελάχιστες τροποποιήσεις, ενώ από τότε μέχρι σήμερα τον έχουν ξεσκίσει, με αλλεπάλληλες αλλαγές, σε σημείο να μην ξέρεις τι τελικά ισχύει (αυτό που νομικά, δηλαδή, ονομάζεται "ανασφάλεια Δικαίου") !
 Υπέπεσε (ή εξέπεσε) σε εργαλείο άσκησης "πολιτικής", από την εκάστοτε συμμορία, που τυχαίνει να κυβερνάει και τον έχουν κάνει λάστιχο ή μάλλον ...σφεντόνα (βλέπε την 3η ερμηνεία της λέξης "σφεντόνα" στο slang.gr).
 Κατά την πρόσφατη ψήφιση (μόνον από συμμορίαΝΔ) των πιο πρόσφατων και εντελώς εκτρωματικών αλλαγών του ΠΚ, "ζήσαμε" και το εξής : ο Φλωρίδης "την είπε" στους βουλευτές της Νέας Αριστεράς, ότι "έκλεψαν" τις έδρες από τον συριζα, ενώ ο ίδιος, μέχρι μία μέρα πριν γίνει υπουργός της συμμορίαςΝΔ, ανήκε στην κλεπτοσυμμορία του πράσινου πασοκ και επειδή πριν τις εκλογές, έγλειφε το μιζοκούλη και το μπλε πασοκ του, τον έκαναν υπουργό, ανταμείφθηκε δηλαδή έτσι για το "γλείψιμο" ! (lol)
 Η "φιλοσοφία" του νέου ποινικού κώδικα, είναι "όλοι φυλακή", ένας δηλαδή τέως αριστερός, έγινε γενίτσαρος, πιο ακροδεξιός-χουντικός και από τους ίδιους τους μπλε πασόκους...
  Παράλληλα, έχει και μία ακόμα, υποκρυπτόμενη "φιλοσοφία" του κερατά (μην ξεχνάτε ότι μιλάμε για την εγκληματική οργάνωση που λέγεται "Νέα Δημοκρατία") : την καθαρά ...εισπρακτική, αφού πλέον οι μικρές και ασήμαντες ποινές, δεν θα αναστέλλονται, αλλά θα μετατρέπονται σε χρήμα ("εξαγορά"), προσπαθεί (μάταια) δηλαδή η συμμορίαΝΔ να γεμίσει τα άδεια και τρύπια κρατικά ταμεία, με αυτόν τον (εκβιαστικό, όπως αρμόζει σε συμμορία του κοινού ποινικού δικαίου) τρόπο !
  Μία ακόμα παρατήρηση-συμπέρασμα, από τις δηλώσεις των μελών της συμμορίαςΝΔ (...ντρέπονται να το πουν ανοιχτά, χαχα), είναι πως θέλουν να "χτυπήσουν" τον Ρουβίκωνα, τα μέλη του οποίου προξενούσαν κάποιες "φθορές ξένης περιουσίας", αλλά λόγω του χαμηλού εγκληματικού αποτυπώματος, ως τώρα, του εν λόγω αδικήματος, αφήνονταν ελεύθερα...
  Το ερώτημα, που φυσικά κανείς δεν μπορεί να απαντήσει, από τους "εγκεφάλους" που εμπνεύστηκαν τις νέες, εκτρωματικές, αλλαγές του ΠΚ, είναι το εξής : τι θα ωφελήσει την κοινωνία, αν πάει φυλακή ο φουκαράς, βιοπαλαιστής, μεροκαματιάρης, που έκανε το ...έγκλημα, να βγάλει ένα παραπάνω τραπέζι και δύο καρέκλες στο πεζοδρόμιο, μπροστά από το μαγαζάκι του ;
   Θα γίνει καλύτερη η κοινωνία και αυτός θα ...σωφρονιστεί, μέσα στη φυλακή ; Μάλλον, το αντίθετο, όπως ξέρουμε, από τη φυλακή, κατά κανόνα, βγαίνεις πολύ πιο "σκληρός" από πριν, ειδικά όλοι αυτοί που θα έχουν μπει μέσα άδικα, για ήσσονος σημασίας πλημμελήματα, θα τρέφουν αισθήματα μίσους (και δικαιολογημένα) εναντίον του "συστήματος" και όταν αποφυλακιστούν, ίσως διαπράξουν ...κακουργήματα !
   Εξάλλου και η "εισπρακτική λογική" των νέων ρυθμίσεων, είναι "άκυρη", θα γυρίσει σαν "μπούμερανγκ", αφού, αν μας βάλουν όλους στη φυλακή, εμείς μεν θα τρώμε και θα κοιμόμαστε τζάμπα, το δε κράτος θα απωλέσει τεράστια έσοδα, αφού θα έχουμε κάνει διακοπή επαγγέλματος και δεν θα πληρώνουμε, ούτε ασφαλιστικές εισφορές, ούτε τίποτα...
  Για να δικαιολογήσω τώρα και τον τίτλο, η μεγάλη Απάτη, πίσω από όλα αυτά, είναι πως ενώ οι κλεπτοσυμμορίες που κυβερνούν, από το 2010 ως σήμερα, θέλουν να χτυπήσουν τη μικροεγκληματικότητα, την ίδια στιγμή, χαϊδεύουν τα μέλη τους !
   Πρώτα ο τζέφρι μινέϊκο τσαντ, ανέβασε το όριο κακουργήματος  στα οικονομικά εγκλήματα στα 120.000 ευρώ, ώστε να μην πάνε φυλακή τα μέλη της κλεπτοσυμμορίας του (πράσινου) πασοκ και μετά ο συριζα, κατήργησε το Νόμο περί καταχραστών δημόσιου χρήματος...
   Πόσο απάτη, αλήθεια, είναι να μπεις φυλακή (και πάλι δύσκολα) αν το όφελος από τις ...απάτες σου, είναι 120.000 και να μην μπεις, αν είναι, 119.999 ; Εκτός αυτού, αν "φας", με διαδοχικές (βλέπε "κατ' επάγγελμα") απάτες, για παράδειγμα, 130.000 ευρώ, επιστρέφοντας στα θύματα σου, 10 χιλιάρικα και ...ένα ευρώ, πάλι βγαίνεις από το κακούργημα και τη φυλακή !
   Το είδαμε πρόσφατα αυτό και στη Θεσ/νικη, όπου ένας, κατά συρροή, απατεώνας, που "πούλαγε έρωτα" σε "ανυποψίαστες" γυναίκες (που ...έψαχναν για "έρωτα"), αποφυλακίστηκε, επειδή επέστρεψε ένα μέρος του συνολικού ποσού (και μάλιστα, αν δεν κάνω λάθος, όχι ο ίδιος, αλλά μία γυναίκα, που μάλλον είναι ...ερωτευμένη μαζί του, lol).
     Κλείνοντας, εύχομαι και ελπίζω, οι δικαστές μας, να αρθούν στο ύψος των περιστάσεων και να καταστήσουν, στην πράξη, ανεφάρμοστες, τις νέες, εκτρωματικές και αντισυνταγματικές αλλαγές στον ΠΚ !
 Οι δικαστές είναι πλέον το ΤΕΛΕΥΤΑΊΟ ανάχωμα στη βαναυσότητα της χούντας της συμμορίαςΝΔ, ελπίζω να αποδειχθούν αρκετά ώριμοι και υπεύθυνοι και να προστατεύσουν τα ανθρώπινα δικαιώματα, που κινδυνεύουν και μάλιστα βίαια, από τσαρλατάνους πολιτικούς, όπως ο φλωρίδης : για να παραφράσω και το Σύνταγμα, το να μην πάμε όλοι φυλακή, πλέον, επαφίεται, αποκλειστικά, στον πατριωτισμό των Ελλήνων Δικαστών.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.