Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2011

ισόβια σε ταμία για υπεξαίρεση ??

 Όταν πρωτοδιάβασα την είδηση, προ λίγων ημερών, ότι ένας πρώην ταμίας αγροτικού συνεταιρισμού στη Μυτιλήνη καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη για υπεξαίρεση ενός, σεβαστού είναι η αλήθεια, ποσού, η πρώτη μου σκέψη ήταν : μήπως η ελπίδα σε αυτή τη χώρα δεν έχει πεθάνει ; μήπως άρχισε να φαίνεται λίγο φως στο τούνελ της ατιμωρησίας και της ασυδοσίας ; μήπως η Δικαιοσύνη θέλει να δώσει ένα ηχηρό μήνυμα στους καταχραστές του δημοσίου χρήματος και να περιορίσει, με το φόβο, τη διαφθορά ;
  Δυστυχώς, όπως όλα τα όνειρα, έτσι και αυτό δεν κράτησε πολύ : σύντομα αναγκάστηκα να δω τη σκληρή (ελληνική) πραγματικότητα, που συνοψίζεται στο γνωστό : "όπου φτωχός και η μοίρα του" !
   Γιατί ποιός πιστεύει ειλικρινά ότι η απόφαση θα ήταν ίδια, αν κατηγορούμενος δεν ήταν ένας απλός ταμίας, ενός άσημου συνεταιρισμού, αλλά ένας ισχυρός παράγοντας, με ισχυρές διασυνδέσεις και γνωριμίες, χρήματα κλπ ; Για να μην αναφέρουμε την περίπτωση που θα ήταν πολιτικό πρόσωπο, οπότε η υπόθεση δεν θα έφτανε καν στο ακροατήριο !
   Ας μη γελιόμαστε, όσο ισχύουν δύο μέτρα και δύο σταθμά, όσο ο Νόμος δεν εφαρμόζεται εξίσου και αδιακρίτως, όσο θα πιάνουμε τη "μαρίδα", ενώ οι "καρχαρίες" αλωνίζουν ανενόχλητοι, τίποτε δεν θα αλλάξει σε αυτή τη Χώρα και δεν πρόκειται να δούμε καλύτερες μέρες.
  
Υ.Γ και 2 μικρές λεπτομέρειες : 1. την απόφαση εξέδωσε το νεοσύστατο Εφετείο Αιγαίου (καλή αρχή, χαχα) και 2. ο κατηγορούμενος νοσηλευόταν στο Νοσοκομείο, όταν εξεδόθη η απόφαση... .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.