Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Κυριακή 10 Ιουνίου 2012

ανθρωποκτονία "εν βρασμώ", στο φούρνο ή στα κάρβουνα ;

   Εσείς πως την προτιμάτε ; Αρκεί βέβαια το θύμα να είναι αλλοδαπός και όχι συγγενής μας, έτσι ; Εγώ ευχαριστώ, αλλά δεν θα πάρω, διότι, όπως και αν τη "μαγειρέψεις", η ουσία είναι μία : η δολοφονία είναι δολοφονία, όπως και να τη βαφτίσεις !
   Αναφέρομαι φυσικά στην πολύ πρόσφατη (το αίμα του θύματος δεν έχει στεγνώσει καλά καλά) απόφαση να αφεθεί ελεύθερος ο δολοφόνος του Αλβανού ληστή, στην Παιανία, η οποία μου προξενεί 3 συναισθήματα : ΟΡΓΗ, ντροπή και θλίψη για την κατάντια της ελληνικής κοινωνίας και δικαιοσύνης !
   Δεν θα σταθώ εδώ στους κάφρους, έξω από τα Δικαστήρια, που φώναζαν "αθώος", "μπράβο" και "καλά ..τον έκανες", για τους οποίους θα ευχηθώ μόνον ο επόμενος που θα σκοτώσει (πάλι κατά λάθος) ο φοιτητής-σερίφης, να είναι συγγενής τους (αν και πιο ενδιαφέρον θα ήταν να είναι συγγενής των δικαστών, που τον άφησαν ελεύθερο, για να καταλάβουν ότι δεν είναι παιχνίδι αυτό που κάνουν).
   Εδώ καταθέτω την προσωπική μου άποψη, ως δικηγόρος και καθαρά νομικά και ψύχραιμα, διότι ούτε φυλλάδες πουλάω, ούτε τηλεοπτικό χρόνο σε κανάλι, όπως δημοσιογραφίσκοι, εκδότες και καναλάρχες και δεν είναι ο σκοπός μου να είμαι αρεστός στον συμφερτό για να πουλήσω !
   Ξεκαθαρίζω παράλληλα, για να προλάβω σκέψεις, ότι δεν ανήκω στην Αριστερά (μάλλον στο φιλελεύθερο δεξιό χώρο, ο οποίος δυστυχώς δεν εκφράζεται από κάποιο κόμμα σήμερα).
    Το καθαρά νομικό σκέλος της υπόθεσης (όλα τα υπόλοιπα είναι "άλλα λόγια να αγαπιόμαστε") λοιπόν έχει ως εξής : πρόκειται εδώ για μία εν ψυχρώ, στυγνή δολοφονία ενός ανθρώπου (τυχαίνει να ήταν ληστής), ανθρωποκτονία δηλαδή με πρόθεση και για αυτό το αδίκημα έπρεπε να ασκηθεί δίωξη.
     Για νόμιμη άμυνα φυσικά ούτε λόγος (η δολοφονία έγινε στο δρόμο), ενώ και ο "βρασμός ψυχικής ορμής", που ..εφευρέθηκε, από τους Δικαστές, δεν μπορεί φυσικά να στοιχειοθετηθεί, διότι είχαν περάσει ώρες ολόκληρες από την εισβολή των ληστών !
     Ο "βράσμος", όπως έχουμε ξαναπεί και είναι το λογικό, θα πρέπει να έχει προκληθεί αμέσως πριν την άδικη πράξη (βλέπε Κασιδιάρη στον Αντέννα, πρόσφατο παράδειγμα).
     Οι περιπτώσεις, όπου έχει ασκηθεί τέτοια δίωξη, πρέπει να είναι μετρημένες στα δάχτυλα του ενός χεριού, πάντοτε ο Εισαγγελέας ασκεί δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση και αφήνει το Δικαστήριο να αποφασίσει αν υπήρξε βρασμός ή όχι !
     Ακόμα και έτσι αν ήταν, όμως, δεν παύει η πράξη να αποτελεί κακούργημα (γλιτώνεις τα ισόβια με το βρασμό), που σημαίνει ότι δεν αφήνεις ελεύθερο έναν δολοφόνο, έστω και νερόβραστο (ειρωνεύομαι γιατί πραγματικά μας δουλεύουν και έχω βγει εκτός εαυτού με το δικαστικό σύστημα), διότι αύριο μπορεί να ξανανευριάσει ο ..σερίφης και να πάρει την καραμπίνα (που κατέχει νόμιμα) και να ξανασκοτώσει κάποιον που θα κάνει το ..λάθος να περάσει έξω από το σπίτι του το βράδυ !
      Αλήθεια για πόσο μαλάκες μας περνάνε, όταν ισχυρίζονται ότι ..σκόνταψε σε λακούβα και το όπλο εκπυσοκρότησε ; ντροπή δεν υπάρχει κύριοι συνάδελφοι και κύριοι Δικαστές ; Βρήκαμε για θύμα τον "Αλβανό" βλέπεις και λέμε ό,τι μας κατέβει, έτσι ; !
      Ξανά και ξανά η ίδια ιστορία : δράστης από "καλή" και "γνωστή" οικογένεια, με οικονομική άνεση, ωραίο-ακριβό σπίτι και το θύμα περιθωριακός, αλλοδαπός κλπ, οπότε τι κάνουμε ; τα πάντα για να μην καταστραφεί ο ..καημένος ο φοιτητής, με το "λαμπρό" μέλλον, που έγινε δολοφόνος και τίποτε για μία ζωή, που αφαιρέθηκε και μάλιστα άνανδρα ( το θύμα δεν έφερε πυροβόλο όπλο και χτυπήθηκε από πίσω).
     Απλά αναρωτηθείτε ποια θα ήταν η έκβαση μιας παρόμοιας υπόθεσης, εάν ο δράστης έμενε στο Κερατσίνι ή το Αιγάλεω ή αν το θύμα ήταν Έλληνας...(η γνωστή "τυφλότητα" της Δικαιοσύνης).
      Τι είπε ο δράστης από την αρχή και σε όλους του τόνους ; Είπε ή δεν είπε, ότι νιώθει τύψεις ;; Ξέρετε εσείς κανέναν αθώο ή κανέναν "ήρωα" (τρομάρα τους), που να νιώθει τύψεις ;
      Φανταστείτε τον Κολοκοτρώνη και τους άλλους ήρωες της Επανάστασης, αφότου έχουν σφάξει ο καθένας από 200 Τούρκους, να κάθονται μετά σκεφτικοί και να νιώθουν τύψεις..χαχα.
      Όταν νιώθεις τύψεις, είναι γιατί ξέρεις ότι έχεις κάνει κακό, έχεις άδικο και όχι γιατί είσαι καλός άνθρωπος, όπως θέλησαν να το ερμηνεύσουν οι περισσότεροι !
     Αυτή είναι η νομική μου άποψη λοιπόν και μπορεί να κάνω λάθος ή να μην κατάλαβα σωστά... .



Υ.Γ : επειδή κατανοώ ότι μπορεί να αντιδράσουν ορισμένοι και να διαφωνούν με την άποψή μου, παρακαλώ όποιος θέλει να σχολιάσει να είναι κόσμιος στις εκφράσεις του και να περιοριστεί σε επιχειρήματα, αλλά και αν κάποιος με βρίσει, δεν πειράζει, τον κατανοώ, διότι θα το κάνει "εν βρασμώ" !
     
      










  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.