Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 11 Ιουνίου 2012

Ο Κασιδιάρης και η ...παράνομη κατακράτηση

  Αντί προλόγου, αντιγράφω από το λεξικό της κοινής νεοελληνικής γλώσσας (www.greek-language.gr) : Κασιδιάρης σημαίνει 1. αυτός που έχει κασίδα, αναφερόμενο σε ζώο, που έχει χάσει το τρίχωμά του (κασιδιάρικο γατί) και 2. ο ψωροπερήφανος (μεταφορικά, αναφερόμενο σε άνθρωπο).
  Ο Κασιδιάρης λοιπόν, εκπρόσωπος τύπου της Χρυσής Αυγής, που με τα "κατορθώματά" του, έχει κάνει όλους να ασχολούνται μαζί του, κατέθεσε σήμερα μήνυση, μεταξύ άλλων και εναντίον του ΑΝΤΕΝΝΑ, για παράνομη κατακράτηση !
   Τον αποκαλώ, όπως όλοι, ως Κασιδιάρη και όχι κύριο Κασιδιάρη, διότι τον τίτλο του "κυρίου", τον απώλεσε μόνος του, αποδεικνύοντας ότι δεν μπορεί να συγκρατήσει τα νεύρα του και να είναι κύριος της συμπεριφοράς του, να έχει δηλαδή τον έλεγχό της !
   Άσχετα αν προκλήθηκε ή όχι, η αντίδρασή του υπήρξε υπερβολική, άδικη και κυρίως άνανδρη, με το να επιτεθεί σε δύο γυναίκες.
  Το νομικά ενδιαφέρον κομμάτι της υπόθεσης, στο οποίο και μόνον θα αναφερθώ, έχει ως εξής :
  Η παράνομη κατακράτηση συνιστά πλημμέλημα, που εντάσσεται στο κεφάλαιο του Ποινικού Κώδικα, με τίτλο "Εγκλήματα κατά της προσωπικής ελευθερίας" και τιμωρείται με φυλάκιση, που σημαίνει από 10 μέρες ως 5 χρόνια, ενώ αν διήρκεσε πολύ, με φυλάκιση τουλάχιστον 2 ετών (αυτό συνήθως συμβαίνει σε υποθέσεις σωματεμπορίας, όπου οι νταβατζήδες κρατάνε τις εκδιδόμενες γυναίκες κλειδωμένες σε διαμερίσματα).
   Για τη στοιχειοθέτηση του αδικήματος, θα πρέπει ο δράστης να περιόρισε την ελευθερία κινήσεως του θύματος ή να το κράτησε, παρά τη θέλησή του, σε περιορισμένο χώρο και φυσικά να ενήργησε με δόλο και όχι  με αμέλεια, όταν π.χ η καθαρίστρια κλειδώνει το γραφείο, χωρίς να έχει αντιληφθεί ότι κάποιος μέσα εργάζεται ως αργά.
   Ο δράστης οφείλει να γνωρίζει ότι παράνομα περιορίζει την ελευθερία του ατόμου !
   Στην προκειμένη υπόθεση, οι άνθρωποι του ΑΝΤ1 και όχι φυσικά ο ίδιος ο ΑΝΤ1, που δεν μπορεί να είναι ..κατηγορούμενος, προσπάθησαν να τον εμποδίσουν να διαφύγει, ωστόσο ΝΟΜΙΜΑ !
    Η ποινική δικονομία, ορίζει ότι σε περίπτωση αυτόφωρου αδικήματος, όπως εδώ, ο πολίτης έχει δικαίωμα να συλλάβει το δράστη (δικαίωμα και όχι υποχρέωση, όπως έχει π.χ ο αστυνομικός).
    Άρα καμία παράνομη κατακράτηση δεν έλαβε χώρα εν προκειμένω και ως προς το σκέλος αυτό, τουλάχιστον, η μήνυση είναι "στον αέρα".
    Βέβαια, όταν το αυτόφωρο αδίκημα, διώκεται κατόπιν έγκλησης του θύματος, θα πρέπει να έχει προηγηθεί η δήλωση του θύματος ότι επιθυμεί τη δίωξη, για να είναι νόμιμη η σύλληψη, ωστόσο εδώ αυτό εικάζω ότι συνέβη, αλλά και να μην συνέβη, πιθανώς να υπήρξαν και αυτεπάγγελτα διωκόμενα αδικήματα.
    Επομένως, αντί να κάνει μηνύσεις ο ίδιος ο τηλεοπτικός σταθμός ΑΝΤ1, που ο Κασιδιάρης έκανε μπάχαλο την εκπομπή και τη μετέτρεψε σε ρινγκ (διατάραξη "οικιακής ειρήνης"), δυσφημίζοντας παράλληλα και το σταθμό, έχουμε το γνωστό φαινόμενο "φωνάζει ο κλέφτης για να φοβηθεί ο νοικοκύρης".
    Ας όψονται όλοι εκείνοι που δίνουν τη δυνατότητα στους κάθε είδους κασιδιάρηδες, δηλαδή ψωροπερήφανους, να έχουν λόγο και να θέλουν να παίξουν ρόλο στα δημόσια πράγματα μιας βυθιζόμενης Χώρας.
     





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.