Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου 2012

όταν η Αστυνομία ...προκαλεί το έγκλημα !

  Αν πάτε μια μέρα στο Β' Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, που δικάζει κατεξοχήν υποθέσεις ναρκωτικών, θα δείτε μέσα ένα σωρό νεαρούς άντρες, με "τρέντυ" ντυσίματα (ενίοτε και σκουλαρίκια) : πρόκειται για τους "ασφαλίτες", οι οποίοι είχαν συλλάβει τον κατηγορούμενο και περιμένουν να εξεταστούν ως μάρτυρες.
  Στις υποθέσεις των ναρκωτικών, στις οποίες θα αναφερθούμε κυρίως (χωρίς να σημαίνει ότι είναι οι μοναδικές), οι "μπάτσοι", όχι μόνον αποτελούν τους βασικούς (ουσιαστικά τους μοναδικούς) μάρτυρες κατηγορίας, αλλά πολλές φορές, είναι εκείνοι, "χάρη" στους οποίους οι φυλακές είναι γεμάτες, με χρήστες ή βαποράκια και οι μεγαλέμποροι συνεχίζουν να σκορπούν το θάνατο !
   Η αστυνομική αυθαιρεσία, που έχει να κάνει, με την πρόκληση του εγκλήματος, την εμφάνιση δηλαδή του Αστυνομικού ως δήθεν εμπλεκόμενου σε έγκλημα ή ενδιαφερόμενου να αγοράσει ναρκωτικά, πρέπει να σταματήσει ΑΜΕΣΑ.
   Στις καταθέσεις τους, φυσικά, οι Ασφαλίτες, ισχυρίζονται ότι ο ίδιος ο κατηγορούμενος, τους πλησίασε και τους ρώτησε αν θέλουν ναρκωτικά, ωστόσο πρέπει να είμαστε αφελείς, για να πιστέψουμε, ότι ένας έμπορος θα ρίσκαρε να ρωτήσει έναν άγνωστο, αν θέλει ναρκωτικά !
    Όταν ο Ασφαλίτης, πάει στην "πιάτσα του θανάτου" με πολιτικά ρούχα και ζητάει ν'αγοράσει ναρκωτικά, σίγουρα, πιστεύω, ότι κάποιος θα βρεθεί : αν έχω πάνω μου π.χ 3 "τσιγάρα", για μένα και μου ζητήσει ο Αστυνομικός ένα, ακόμα και αν δεν είχα σκοπό να το πουλήσω, μπορεί τελικά να το δώσω, εφαρμόζοντας την Ευαγγελική περικοπή "ο έχων δύο χιτώνες να δίνει τον ένα" !
   Τι σημαίνει αυτό ; Ότι ξαφνικά, από χρήστης, έγινα, "βαφτίστηκα" έμπορος, γεγονός που έχει δραματικές συνέπειες, διότι οι ποινές εκτοξεύονται και από χρήστης-άρρωστος, έγινα κακούργος και επικίνδυνος, για τη δημόσια ασφάλεια.
   Χωρίς λοιπόν, τη "μεσολάβηση" του Αστυνομικού, ο χρήστης δεν θα μπορούσε να μεταβληθεί σε διακινητή και αυτό είναι επικίνδυνο, για τη Δικαιοσύνη, οι πρακτικές αυτές πρέπει να σταματήσουν, διότι έτσι το μόνο που "καταφέρνουν", είναι να οδηγούνται αθώοι στις φυλακές και οι πραγματικά ένοχοι, να βρίσκονται στο απυρόβλητο, μονίμως.
    Δεν θα μπω στη λογική ότι "οι μπάτσοι πουλάνε την ηρωίνη", διότι δεν έχω στοιχεία, αν και κατά καιρούς, έχουν γίνει συλλήψεις Αστυνομικών για διακίνηση και όπως λέγεται, όπου υπάρχει καπνός, υπάρχει και φωτιά !
    Το γεγονός, που αποτελεί κοινό μυστικό, ότι οι πραγματικοί δολοφόνοι-μεγαλέμποροι, δρουν ανενόχλητοι, ενώ τιμωρούνται απλοί χρήστες, με εξοντωτικές ποινές, δεν αρκεί να το συζητάμε και να το καυτηριάζουμε.
    Πρέπει κάτι να γίνει, ώστε να τερματιστεί αυτή η κατάσταση, που αποτελεί ντροπή για το νομικό και όχι μόνον, πολιτισμό μας, αλλά και να υπάρξει ένα γενικότερο σχέδιο δράσης, για την καταπολέμηση της μάστιγας των ναρκωτικών.








 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.