Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου 2012

γιατί η Γερμανία ΟΦΕΙΛΕΙ να βοηθήσει την Ελλάδα !

   Το τελευταίο διάστημα, πληθαίνουν οι φωνές, που καλούν τη Γερμανία να φανεί πιο διαλλακτική και να βοηθήσει περισσότερο τη χώρα μας, ακόμα και μέσα στο εσωτερικό της Γερμανίας.
   Είναι καιρός λοιπόν, να ειπωθούν ορισμένα πράγματα και αλήθειες, οι οποίες -όλως περιέργως- δεν έχουν ακουστεί ακόμα :
   Δεν αναφέρομαι (μόνον) στο ζήτημα των πολεμικών αποζημιώσεων και στη ζημιά, που μας προκάλεσαν οι Γερμανοί στο Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, αυτό ας πούμε ότι έχει παραγραφεί.. .
   Αναφέρομαι κυρίως α) στα χρήματα, τα τόσα ΔΙΣ ευρώ, που έχουν εισαχθεί στη Γερμανία, από την πώληση γερμανικών προϊόντων στην Ελλάδα, όλα αυτά τα χρόνια, που είμαστε στην Ε.Ε και δευτερευόντως β) στην εργασία τόσων και τόσων Ελλήνων-μεταναστών στη Γερμανία, όλα αυτά τα χρόνια και σήμερα.
   Αρκεί να κοιτάξει κανείς γύρω του ή μέσα στο σπίτι του, για να καταλάβει πόσα π.χ γερμανικά αυτοκίνητα κυκλοφορούν, πόσες τηλεοράσεις, ψυγεία, κουζίνες και πάει λέγοντας.
   Πέρα από αυτά όμως, τα διόλου ευκαταφρόνητα ποσά, υπάρχουν και οι ..κρατικές προμήθειες !
   Όλοι πλέον γνωρίζουν, ΠΩΣ έπαιρναν οι γερμανικές εταιρίες, τις "μεγάλες δουλειές" στην Ελλάδα (ζίμενς, υποβρύχια κλπ), με μίζες και άλλους παράνομους τρόπους, νοθεύοντας τον υγιή ανταγωνισμό και επομένως έχουν ευθύνη ΚΑΙ οι ίδιοι οι Γερμανοί για τη διαφθορά στην Ελλάδα και το έλλειμμα στα ταμεία !!
    Παρότι είμαστε μία μικρή σχετικά αγορά, πιστεύω ότι οι Γερμανοί θα ζορίζονταν, αν αύριο το πρωί αποφασίζαμε να μποϊκοτάρουμε τα γερμανικά προϊόντα και να ψωνίζουμε από αλλού, μιλάμε για δις ευρώ διαφυγόντα κέρδη.
    Δεν μπορεί στα κέρδη να είμαστε όλοι μια ωραία παρέα και στις ζημιές ..ο καθένας μόνος του !
    Επίσης οι Έλληνες εργάτες, με το μόχθο τους, τόσο κατά την περίοδο που χτιζόταν η νέα, μετά τον πόλεμο, Γερμανία, όσο και μεταγενέστερα, συνέβαλαν και συμβάλλουν στην οικονομική ευημερία της χώρας αυτής, όχι ότι δεν πληρώνονται, αλλά η εργασία, ως γνωστόν, παράγει υπερ-αξία.
     Εφόσον και όσο η Ευρώπη, παραμένει μία ΚΟΙΝΗ αγορά, με σκοπό την ελεύθερη διακίνηση των αγαθών, θα πρέπει να υπάρχει μεγαλύτερη αλληλεγγύη, τόσο στις "καλές μέρες", όσο και στην περίοδο των ισχνών αγελάδων, διότι αυτό είναι προς το συμφέρον ΟΛΩΝ, αν κάποιος δεν μπορεί να αγοράσει, τι νόημα έχει η ελεύθερη αγορά ;;
     Οφείλουμε να εξάρουμε τη στάση των Γάλλων, οι οποίοι ιστορικά και παραδοσιακά, παραμένουν φιλέλληνες και το αποδεικνύουν συνέχεια.
      Τέλος, να μην ξεχνάμε ότι όσοι μας βρίζουν έχουν τα δίκια τους, εμείς ευθυνόμαστε, κατά 90%, για την κατάντια μας, ΠΡΩΤΑ δηλαδή να μάθουμε από τα δικά μας λάθη και τις παραλείψεις και μετά να κατηγορούμε τους ξένους, για αναλγησία ή αδιαφορία.
    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.