Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου 2012

ανοιχτά μαγαζιά και τις Κυριακές ;; ΟΧΙ, ευχαριστώ !!

  Επειδή τις τελευταίες ώρες, διαρρέεται ότι στο νέο Αγορανομικό Κώδικα, θα συμπεριληφθεί διάταξη, που θα επιτρέπει στα εμπορικά καταστήματα να λειτουργούν και τις Κυριακές (!), ένα πράγμα θα σου πω Χατζηδάκη : ξέχασέ το και πάρτο πίσω αύριο κιόλας !
   Δεν μπορεί να είσαι τόσο βλακάκος (εσύ και τα παπαγαλάκια οι δημοσιογράφοι, που δήλωσαν ήδη σύμφωνοι) και να δηλώνεις "όποιος θέλει ανοίγει", απλά δεν μπορώ να πιστέψω ότι μπορεί να είσαι ΤΟΣΟ...
   Δεν μας ενδιαφέρει τι κάνουν οι Εβραίοι ανά τον κόσμο, απλά δεν μας ενδιαφέρει, οι Έλληνες είμαστε Χριστιανοί Ορθόδοξοι και η Κυριακή είναι ημέρα ιερή για μας !!
   Είναι ημέρα αφιερωμένη στο Θεό και τη λατρεία Του, είναι ημέρα ξεκούρασης και αποφόρτισης, είναι ημέρα που ΟΛΗ η οικογένεια κάθεται ΜΑΖΙ στο τραπέζι να φάει, είναι ημέρα που οι γονείς παίζουν με τα παιδιά τους, πάνε εκδρομές κλπ.
    Έξι ημέρες είναι ΥΠΕΡαρκετές, για τον καθένα, να ψωνίσει ό,τι σκουπίδι θέλει, ακόμα και αυτά τα καταστήματα, που λειτουργούν τις Κυριακές, καφετέριες, εστιατόρια, περίπτερα κ.ο.κ είναι ήδη ΠΟΛΛΑ !
    Απευθύνομαι και στους εμπόρους : αν δεν κάνω λάθος, ο Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός, είχε πει ότι τα χρήματα, που βγάζει κάποιος την Κυριακή, είναι χρήματα καλυμμένα ΜΕ ΑΙΜΑ, γι' αυτό το νου σας, μην αφήσετε να περάσει αυτό το ανοσιούργημα (αυτός ήταν και ο λόγος, που τον κρέμασαν οι Εβραίοι, όπως πολύ ορθά μας υπενθυμίζει ο Πειραιώς Σεραφείμ, στην ανακοίνωσή του επί του θέματος).
     Όλοι οφείλουν να αντιδράσουν σε αυτήν την αλητεία, που επιχειρείται, έμποροι, εργαζόμενοι, οι πάντες, δεν ξέρω αν το επιβάλει και αυτό η τρόϊκα ή το σκαρφίστηκες εσύ Χατζηδάκη, αλλά αν νομίζετε ότι έτσι θα έρθει η ανάπτυξη, είστε γελασμένοι !
     Υπάρχουν όρια, υπάρχουν παραδόσεις, υπάρχουν πράγματα ανώτερα και ιερά, που καμιά τρόϊκα και "καμία κυβέρνηση" δεν πρόκειται να μας πει τι θα κάνουμε ή πότε θα εργαζόμαστε.
     Νόμιζα ότι με τα "μπουκέτα", που είχες φάει (τα ξέχασες ;), θα είχες βάλει μυαλό, αλλά αποδεικνύεις το αντίθετο.
     Δεν μπορώ να φανταστώ Έλληνα υπουργό ή βουλευτή, να βάζει την υπογραφή του σε ένα τέτοιο έγκλημα ή να ψηφίζει για ανοικτά μαγαζιά τις Κυριακές (εκτός από τελειωμένους άθεους αριστερούς).
    

1 σχόλιο:

  1. "συμπτωματικά", έτυχε χθες να διαβάσω ένα απόσπασμα, από τη σειρά Γέρων Παϊσιος (εκδόσεις Αλεξανδρούπολη 2011) και συγκεκριμένα εκείνο που αναφέρεται στο θάνατο και στη σελίδα 56, αναφέρει ουσιαστικά ότι η Κυριακή ΕΙΝΑΙ ο Κύριός μας, όποιος δεν τιμά την ιερή Κυριακή, ατιμάζει τον ίδιο το Θεό και δεν πρόκειται ΠΟΤΕ να αντικρίσει το πρόσωπο του Αληθινού Θεού ! δεν ξέρω αν αυτά τα θεωρούν "ψιλά γράμματα" οι πολιτικοί μας ή αν έχουν δόλο και θέλουν να μας κάνουν σαν τα μούτρα τους, αλλά ΔΕΝ πρέπει να τους περάσει. Αναμένω με ενδιαφέρον την αντίδραση της επίσημης Εκκλησίας της Ελλάδος..

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.