Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 26 Δεκεμβρίου 2012

Η αληθινή δημοσιονομική βόμβα !

  Χρόνια Πολλά σε όλους και ας ευχηθούμε ο Ήλιος της Δικαιοσύνης, ο γεννηθείς Ιησούς Χριστός, να κάνει τον άθλιο και άδικο τούτο κόσμο, στον οποίο ζούμε, λιγάκι δικαιότερο !
  Τον τελευταίο καιρό, άναψε -για πολλοστή φορά- η συζήτηση για τη φοροδιαφυγή, για το πόσο κακό κάνει στην οικονομία μας και τα σχετικά-χιλιοειπωμένα και επαναλαμβανόμενα, αναφορικά με το ποιοι πληρώνουν φόρους και ποιοι όχι.
  Θα αναφερθώ στο πρόβλημα της φοροδιαφυγής, στο άμεσο μέλλον, ωστόσο, η δημοσιονομική είδηση της χρονιάς, που πέρασε ΕΝΤΕΛΩΣ στο ντούκου, ως κάτι ..φυσιολογικό, είναι άλλη :
   Σύμφωνα λοιπόν με -επίσημα- στοιχεία, το ελληνικό "Κράτος", πληρώνει κάθε μήνα, κάτι λιγότερο από 4.500.000 συντάξεις !!!
    Δεν είδα να ιδρώνει κανενός δημοσιογραφίσκου ή πολιτικού παράγοντα το αυτί, για αυτήν τη θλιβερή αθλιότητα, που συμβαίνει στη χώρα μας και τινάζει όλους τους προϋπολογισμούς στον αέρα, διότι στην Ελλάδα πλέον, το παράλογο είναι το ..φυσιολογικό !
    Είμαστε 10.000.000, πόσοι από αυτούς είναι σε μη παραγωγική ηλικία (κάτω των 20 ας πούμε, μέσο όρο), δεν θα είναι 3.000.000 ;;  Αν αφαιρέσουμε τώρα, 1.000.000 δημόσιους υπάλληλους (με συντηρητικούς υπολογισμούς), 1.500.000 ανέργους, 1.000.000 αυτοαπασχολούμενους και πόσους ιδιωτικούς υπαλλήλους, θα δείτε ότι ΤΑ ΝΟΥΜΕΡΑ ΔΕ ΒΓΑΙΝΟΥΝ, οι συντάξεις που δίνονται αντιστοιχούν σε πληθυσμό, τουλάχιστον 15.000.000 ανθρώπων (που και πάλι πολλές θα ήταν).
    Ο Στουρνάρας και τα άλλα "έξυπνα" παιδιά, θέλουν να βάζουν τους φοροφυγάδες στη φυλακή, για να μπορούν να πληρώνουν 4,5 εκατ. συντάξεις (προς Θεού, μη νομιστεί ότι είμαι υπερ της φοροδιαφυγής, αλλά αυτό είναι δεν είναι της παρούσης, σημασία έχει να δούμε ΠΟΥ ΠΑΝΕ οι φόροι).
     Μπορεί να έχει γίνει μια σχετική εκκαθάριση, ως προς τους νεκρούς συνταξιούχους, που έπαιρναν κανονικά επί χρόνια τις συντάξεις (μερικές δεκάδες χιλιάδες), ωστόσο φοβάμαι ότι τα 4,5 εκατ. θα αυξηθούν σημαντικά τα επόμενα χρόνια, καθώς ο πληθυσμός γερνάει, αλλά και επειδή τα πάσης φύσεως τρωκτικά, βλέποντας ότι το τυράκι λιγοστεύει, εγκαταλείπουν ΜΑΖΙΚΑ το πλοίο !
    Ορισμένοι λόγοι, για τους οποίους μπορώ να σκεφτώ, ότι πληρώνουμε δυσανάλογα μεγάλο αριθμό συντάξεων είναι :
-Πολλοί παίρνουν 2 και 3 συντάξεις (βολευτές, συνδικαληστές κλπ)
-Με τις ρυθμίσεις, που ίσχυσαν επί χρόνια, έβγαιναν στη σύνταξη άνθρωποι στα 40 και στα 50, στην πιο παραγωγική τους ηλικία, δηλαδή
-Δίνονται απίθανες συντάξεις π.χ σε "άγαμες" θυγατέρες, παρέχοντας έτσι σε αυτές το "κίνητρο" να μην παντρευτούν ποτέ και να παραμένουν εσαεί πόρνες (δεδομένου ότι κάθε σαρκική συνάφεια εκτός γάμου, ισοδυναμεί με πορνεία).
     Πολλά μπορεί να πει κανείς και για μαϊμού ανάπηρους, για συνταξιούχους του ΟΓΑ, που δεν έχουν δει από κοντά ούτε ελιά, στη ζωή τους και πολλά ακόμα, για "ανθρώπους", που δεν έχουν δουλέψει ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΩΡΑ στη ζωή τους και εντούτοις ζουν άνετα, με τη σύνταξή τους, μήνας μπαίνει, μήνας βγαίνει, την στιγμή που 3 εκατ. έλληνες ζουν κάτω από τα όρια της φτώχιας (επίσημα στοιχεία).
     Είμαι σίγουρος, χωρίς να έχω στοιχεία, ότι όλα αυτά τα τρωκτικά, όλα αυτά τα παράσιτα, που ζουν σε βάρος της υγιούς κοινωνίας, είναι εκείνοι, που διαμαρτύρονται για τα μνημόνια, για τις περικοπές και τους πολιτικούς... .
     Ας αναρωτηθούν επίσης, οι εγκέφαλοι της κυβέρνησης, πόσοι από αυτά τα εκατομμύρια των συνταξιούχων, είτε εργάζονται (στον ιδιωτικό, αλλά και στο δημόσιο τομέα, σε ΔΕΚΟ, σε υπουργεία, βουλευτές κλπ, εκεί δηλαδή όπου ..ξέρουν ότι είναι συνταξιούχοι), είτε έχουν ανοίξει επιχειρήσεις, σε όνομα προφανώς άλλου, με το κομπόδεμα ή το παχυλό εφάπαξ, που πήραν.
     Τότε ίσως καταλάβουν ότι η φοροδιαφυγή είναι μόνον η κορυφή του παγόβουνου, το τελευταίο, που θα έπρεπε να ασχολούνται ή να λύσουν.
     Βρείτε πρώτα σε ποιους δίνετε σύνταξη και ποιοι δεν θα έπρεπε να παίρνουνε, είτε γιατί πέθαναν, είτε γιατί δεν πλήρωσαν ποτέ εισφορές (π.χ αλλοδαποί), είτε γιατί εργάζονται αλλού και μετά η φοροδιαφυγή δεν θα είναι ψηλά στην ατζέντα σας.
     Η ελληνική κοινωνία, δεν πάσχει από έλλειμμα χρημάτων, πάσχει από έλλειψη Δικαιοσύνης.








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.