Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 7 Μαΐου 2013

αφού σας χαλάνε, γιατί δεν τα κόβετε ;;

   Αναφέρομαι στα αντι-σόσιαλ μίντια, που καταδυναστεύουν τις ζωές πάρα πολλών ανθρώπων, ανά τον κόσμο και ενώ υποτίθεται ότι φτιάχτηκαν, για να φέρουν τους ανθρώπους πιο κοντά, πετυχαίνουν το εντελώς αντίθετο και εδώ έγκειται και η μεγαλύτερη παγίδα, το να νομίζεις ότι έγινες φίλος με κάποιον, που δεν γνωρίζεις καν ή ότι ο άλλος σου λέει την αλήθεια, για το ποιος είναι !
    Χθες μάθαμε ότι εξιχνιάστηκε ένα στυγερό έγκλημα, που είχε γίνει σχετικά πρόσφατα στην Αθήνα : το θύμα, γνώρισε μία κοπέλα σε μέσο αντικοινωνικής δικτύωσης και στην κουβέντα επάνω, άρχισε να "ανοίγεται" λίγο περισσότερο, απ' ότι θα έπρεπε. Της αποκάλυψε ότι έχει στο σπίτι του ένα μεγάλο ποσόν χρημάτων και άλλα αντικείμενα αξίας και το ερώτημα είναι γιατί ; Η μία ερμηνεία έχει να κάνει με το ίδιο το θύμα, ίσως ήθελε να εντυπωσιάσει και να "ρίξει" την κοπέλα, η άλλη ότι η κοπέλα ήταν πιο πονηρή απ΄ όσο νόμιζε και κατόρθωσε να εκμαιεύσει αυτές τις πληροφορίες.
    Όπως και να έχει, το ραντεβού κλείστηκε για το σπίτι του θύματος και ίσως το θύμα να ένιωθε και τυχερός, που του έλαχε τόσο εύκολη γυναίκα και θα κάνει σεξ, χωρίς να χρειαστεί καν να κεράσει καφέ ή ποτό, ωστόσο τα πράγματα εξελίχτηκαν πολύ διαφορετικά, αφού δεν πήγε μόνη της στο σπίτι του, αλλά με τους συνεργούς, οι οποίοι τον σκότωσαν και αφαίρεσαν τα πολύτιμα αντικείμενα και τα χρήματα...
     Σε μια λίγο παλιότερη περίπτωση, ένας νεαρός επιχειρηματίας, "γνώρισε" μία κοπέλα στο ίδιο, το γνωστό, μέσο αντικοινωνικής διχτύωσης και την ..έπεισε να βγουν έξω, την ίδια μέρα, μέσα σε λίγες ώρες, αφού ήπιαν το ποτό τους, πήγαν στο αυτοκίνητο και άρχισαν τα φιλιά, χάδια κλπ. (θυμηθείτε ότι "γνωρίζονταν" λίγες μόνον ώρες). Τότε λοιπόν ο νεαρός, ο οποίος πιθανότητα είχε και "ωραίο" αυτοκίνητο, θέλησε να ολοκληρώσει τη ..σχέση, αλλά η κοπέλα αντιστάθηκε και προσπάθησε να τη βιάσει, υπολαμβάνοντας (και εν μέρει δικαιολογημένα) ότι είναι "εύκολη"...
    Θα μου πείτε ότι παίρνω ακραία-εγκληματικά παραδείγματα, ωστόσο θεωρώ ότι είναι αντιπροσωπευτικά του τι γίνεται και πως βλέπουν οι περισσότεροι τα αντισόσιαλ μίντια, ως ευκαιρία να κοροϊδέψουν, να εξαπατήσουν, να βρουν ευκαιριακούς συντρόφους κ.ο.κ
     Μην ξεχνάμε και τόσες άλλες περιπτώσεις, όπως όταν κάποιοι έπεσαν θύματα δολοφονίας, επειδή την έπεσαν σε λάθος κοπέλα (κάποιου άλλου) ή έδωσαν ραντεβού, για να λύσουν τις διαφορές, από κάποιο ..σχόλιο, που ο άλλος θεώρησε προσβλητικό !
      Τα μέσα αντικοινωνικής δικτύωσης, που εξυπηρετούν μόνον τα συμφέροντα των διαφημιστών, αφού, με βάση τα προσωπικά ενδιαφέροντα του κάθε χρήστη, προωθούν και τα αντίστοιχα προϊόντα, ουσιαστικά υποθάλπτουν την απάτη, το ψέμα και την πορνεία, δηλαδή τη συχνή εναλλαγή ερωτικών συντρόφων, με ανούσιες-περιστασιακές σχέσεις.
      Το χειρότερο βεβαια είναι ο εθισμός, που προκαλούν και η αποβλάκωση, σε σημείο να πιστεύει κάποιος ότι το να δίνει αναφορά, ανά πάσα στιγμή, για το που βρίσκεται, είναι σημαντικό ή ενδιαφέρει -πραγματικά- τους άλλους (χαχα).
      Το συχνότερο έγκλημα, που διαπράττεται, βέβαια, εκεί μέσα, είναι η συκοφαντική δυσφήμιση και είναι αξιοθαύμαστο με πόση ευκολία κανείς κρίνει και σχολιάζει, θίγει ανθρώπους και υπολήψεις, χωρίς καν να τους ξέρει, με συνέπεια την αλματώδη αύξηση των μηνύσεων και αγωγών, που έχουν ως αφορμή σχόλια, στα αντισόσιαλ μίντια.
      Στα τόσα, σχεδόν 10 χρόνια, που υπάρχει το γνωστό μέσο αντικοινωνικής δικτύωσης, έχουν αναφερθεί και 3-4 περιπτώσεις, όπου χαμένοι συγγενείς, βρέθηκαν μετά από πολλά χρόνια και φυσικά, αν ζύγιζε κανείς τα υπέρ και τα κατά, τα υπέρ δεν θα είχαν κανένα βάρος, ενώ τα κατά θα ήταν ασήκωτα και το ερώτημα είναι πότε θα ξυπνήσει ο κόσμος και θα δεν ξαναασχοληθεί με αντισόσιαλ μίντια.
      Ήδη πάντως καταγράφεται μία τάση των νεαρών εφήβων (15-16) να τα εγκαταλείπουν μαζικά και να επανέρχονται στην κανονική-αληθινή ζωή, γυρνώντας την πλάτη στις εικονικές-απατηλές πραγματικότητες των αντισόσιαλ μίντια και αυτή είναι μία πολύ θετική εξέλιξη και είδηση.
      Ας ελπίσουμε ότι σε λίγα χρόνια, όλη αυτή η αθλιότητα, όλα αυτά τα αντισόσιαλ μίντια δεν θα είναι παρά μία μακρινή, δυσάρεστη ανάμνηση...

1 σχόλιο:

  1. επειδή μία μόνον εικόνα, ισοδυναμεί με χίλιες λέξεις, το θέαμα της "πέτρας του σκανδάλου", κατά την προσαγωγή της στον ανακριτή, συνοψίζει με τον καλύτερο τρόπο, τί είναι τελικά τα αντισόσιαλ μίντια : μία γυναίκα, που, υπό φυσιολογικές συνθήκες, το θύμα (και όχι μόνον φυσικά) δεν θα γυρνούσε ΚΑΝ να την κοιτάξει, φλέρταρε μαζί της και τελικά την κάλεσε και στο σπίτι του, όπου και τον βρήκε ο θάνατος !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.