Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 14 Μαΐου 2013

ένα παράδοξο από τη χθεσινή δημοσκόπηση !!

   Βλέποντας κανείς τα αποτελέσματα, της χθεσινής δημοσκόπησης (του καθηγητή Πανά), αναφορικά με την πρόθεση ψήφου, ΑΝΑ ΗΛΙΚΙΑ, δεν μπορεί παρά να μην αναγνωρίσει ένα παράδοξο, αλλά συνάμα και ανησυχητικό σημάδι !
   Αναφέρομαι στη μεγάλη απήχηση, που έχει το ψεύτικο κήρυγμα του συριζα, στις μικρές ηλικίες, στους νέους, από 18 έως 29 ετών και πάνω σε αυτό, μπορεί να κάνει κάποιος ορισμένες επισημάνσεις και παρατηρήσεις :
-Πρόκειται προφανώς για ψήφο αντίδρασης και διαμαρτυρίας, στο κατεστημένο και σάπιο πολιτικό σύστημα (ΠΑΣΟΚ, ΝΔ), που ρήμαξε τη χώρα και οδήγησε τη γενιά αυτή σε απόγνωση και καταστροφή, στην ανεργία και τη φτώχεια και στη μετανάστευση.
-Ωστόσο, το ζητούμενο και το ερώτημα, είναι τι θα βγει, αν ψηφίσεις συριζα ; Διότι, αν το κάνεις από αντίδραση και διαμαρτυρία, καλύτερα να ψηφίσεις Βασίλη Λεβέντη ή οικολόγους, περισσότερο τόπο θα πιάσει η ψήφος σου !
-Ο σύριζα αυτή τη στιγμή, εκφράζει την πιο ακραία μορφή συντήρησης και όχι μόνον δεν θέλει την ΑΝΑΓΚΑΙΑ αλλαγή, που χρειάζεται η χώρα, αλλά θέλει και να μας γυρίσει στη δεκαετία του '80, για το λόγο αυτό, μίλησα για παράδοξο, επειδή συνήθως οι νέοι θέλουν το καινούργιο και όχι την οπισθοδρόμηση...
-Πιθανόν να έπεσαν, ως νεότεροι και λιγότερο έμπειροι, από τη ζωή, θύματα της πολιτικής απάτης του τσίπρα, που τάζει τα πάντα στους πάντες, χωρίς σχέδιο και χωρίς να μπορεί να υλοποιήσει τις ψεύτικες υποσχέσεις του ! π.χ όταν λέει ότι θα ανεβάσει τον κατώτατο μισθό, τι είναι ; δεν είναι απάτη ; ο μισθός δεν είναι κάτι, που ανεβοκατεβαίνει, κατά το δοκούν ή με Νόμους...Διαμορφώνεται από την Αγορά, αν επιβάλει στον επιχειρηματία τις υψηλότερες αμοιβές, απλά εκείνος θα πάρει λιγότερα άτομα και έτσι και περισσότερη ανεργία θα υπάρξει και περισσότερη δουλειά θα κάνουν, όσοι θα δουλεύουν ! Οι μισθοί θα αυξηθούν μόνον με την ανάπτυξη, τις επενδύσεις, τη μείωση του δημόσιου τομέα, το άνοιγμα των επαγγελμάτων και το τσάκισμα των συντεχνιών, με όλα εκείνα δηλαδή που ΔΕΝ θέλει να κάνει ο συριζα...
-Ο θυμός και η οργή δεν είναι καλοί σύμβουλοι και λένε ότι πρέπει να πάθεις, για να μάθεις και ίσως το ίδιο να ισχύει και για τους νέους έλληνες, που από αντίδραση, στρέφονται σε κάτι πιο καταστροφικό, από εκείνο, που υποτίθεται ότι θέλουν να αλλάξουν ! Δεν θα τους συμβούλευα να ψηφίσουν ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, ωστόσο υπάρχουν (ή θα υπάρξουν) και άλλες επιλογές, απλά ο συριζα ΔΕΝ είναι επιλογή και ΕΙΔΙΚΑ για τους νέους !!
-Πρέπει επιτέλους να μάθουμε όλοι να ψηφίζουμε, με γνώμονα το συμφέρον ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ και όχι το ατομικό, όπως όλα αυτά τα χρόνια ή από αντίδραση, διότι το δυστύχημα πέρσι τον Ιούνιο, αποφεύχθηκε παρά τρίχα και δεν θα είμαστε πάντα ίσως τόσο τυχεροί ή υπό την εύνοια της Θείας Πρόνοιας... Πόσοι αλήθεια έχουν αναλογιστεί τι θα συνέβαινε τη Δευτέρα, μετά τις εκλογές του Ιουνίου, εάν είχε κερδίσει ο συριζα ; μιλάμε για Εφιάλτη, που καλύτερα να μην τον ζήσουμε ! (σε ένα συγγενή μου τραπεζοϋπάλληλο, τους είχαν πει, να πάνε στην τράπεζα από τις 06:00 το πρωΐ, σε περίπτωση νίκης του συριζα).
     ΤΑ ΛΑΘΗ ΔΕ ΔΙΟΡΘΩΝΟΝΤΑΙ ΜΕ ΛΑΘΗ, ας ελπίσουμε οι νέοι μας να το καταλάβουν αυτό έγκαιρα και να μην χρειαστεί να πάθουν για μάθουν !
      Όλοι αυτοί οι απίθανοι τύποι του συριζα, με τα τσιγκελωτά μουστάκια και τα σκουλαρίκια (αν και νομίζω ότι ο Μηλιός το έβγαλε !), ενοχλούν ΚΑΙ αισθητικά και κανονικά δεν θα τους ήξερε ούτε η μάνα τους, αλλά έχουν και δημόσιο λόγο και θέλουν και να μας κυβερνήσουν (χαχα).
      Εντάξει, για όσους ψηφίζουν ΧΑ, τι να πω ; Απλά έχετε πεθάνει και δεν το ξέρετε...
    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.