Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Κυριακή 3 Νοεμβρίου 2013

η βία γέννησε ...τη βία, όπως πάντα !

     Η στυγερή εκτέλεση των μελών της χ.α στο Ν.Ηράκλειο, απέδειξε, για άλλη μια φορά, ότι η βία γεννάει τη βία, οι προκλήσεις της χ.α δεν θα μπορούσαν να μείνουν αναπάντητες : δεν ήταν μόνον η βία, εναντίον αθώων και κακόμοιρων μεταναστών, ήταν και η λεκτική βία, στη Βουλή και τα κανάλια, οι σφαλιάρες και οι κλωτσιές, στους διαδρόμους των δικαστηρίων κλπ, που όπλισαν το χέρι των ακροαριστερών τρομοκρατών, όπως όλα δείχνουν !
   Ο τρόπος και οι συνθήκες δράσης των εκτελεστών (μέσα σε κεντρική λεωφόρο, σε ώρα, που τα μαγαζιά ήταν ανοικτά, με πλήθος περαστικών κλπ), φανερώνουν πόρωση, "αποφασιστικότητα" και κυρίως θράσσος, χαρακτηριστικά γνωστά, για τους τρομοκράτες, αφού μόνον έτσι πετυχαίνουν το στόχο τους, όπως λέει και η λέξη : να προκαλέσουν τρόμο, σοκ και δέος.
   Δεν είχα καμία αμφιβολία, με βάση και τα διδάγματα του παρελθόντος, ότι οι ακροαριστεροί τρομοκράτες, είναι ΠΟΛΥ πιο επικίνδυνοι, από τους ακροδεξιούς (γνήσιους ή γυαλαντζί), έχουν (απο)δείξει επανειλημμένα, ότι δεν σέβονται καθόλου την ανθρώπινη ζωή και δρουν πάντα οργανωμένα, βάσει σχεδίου !
   Δεν θέλω -αν και θα μπορούσα- να πω, ότι οι χρυσαυγίτες είναι "γατάκια" μπροστά τους, ωστόσο σίγουρα, θα πρέπει οι τελευταίοι να το σκεφτούν ΠΟΛΥ σοβαρά, προτούν κάνουν αντίποινα, διότι οι τρομοκράτες απέδειξαν ότι για κάθε έναν "δικό τους", που δολοφονείται, εκείνοι θα σκοτώνουν περισσότερους, οπότε δεν έχει νόημα να ανοίξει κάποιος πόλεμο μαζί τους...
   Από εκεί και μετά, ο επίσημος τρόπος αντίδρασης της χ.α, μετά το φονικό, κατέδειξε, για άλλη μια φορά, πόσο άθλια οργάνωση είναι : μίλησαν για έλληνες (ή ημεδαπούς) θύματα της επίθεσης (λες και ο Παύλος Φύσσας δεν ήταν ..έλληνας), έσπευσαν αμέσως να "υιοθετήσουν", ως μέλη τους, τους νεκρούς, ενώ αρνούνταν κατηγορηματικά ότι ο Ρουπακιάς ήταν μέλος τους και τέλος, απέρριψαν, μετά βδελυγμίας, τα σενάρια περί προβοκάτσιας, ενώ είχαν σπεύσει εξαρχής να πιπιλήσουν την καραμέλα της προβοκάτσιας, στο Κερατσίνι !
    Με δυο λόγια, ΨΕΜΑ, διπροσωπία, παπατζηλίκι και ερμηνεία των πραγμάτων κάθε φορά, όπως μας βολεύει...
     Για τα θύματα, δεν θέλω να πω πολλά, σεβόμενος τη μνήμη τους και τη ζωή τους, που χάθηκε τόσο πρόωρα (ο νεκρός πάντα δεδικαίωται, ως γνωστόν), ωστόσο δεν μπορώ να μην σχολιάσω ότι εδώ ταιριάζει γάντι η παροιμία, πως όποιος ανακατεύεται με τα πίτουρα, τον τρώνε οι κότες !
     Από την αρχή, είχα υποστηρίξει ότι τα μεγαλύτερα "θύματα" της χ.α, είναι οι ίδιοι οι οπαδοί και τα μέλη της και αυτό αποδείχθηκε περίτρανα, ωστόσο δεν είναι ανάγκη να σκοτωθεί κάποιος, για να θεωρηθεί θύμα, ο βιολογικός θάνατος, είναι το λιγότερο, πιο επικίνδυνος, είναι ο θάνατος της Ψυχής, αυτών των "πλανημένων προβάτων", με τις μαύρες μπλούζες, τα ξυρισμένα κεφάλια και τα στρατιωτικά ρούχα...
     Δεν θλίβομαι για το θάνατό τους, με την έννοια της οδύνης, που προκάλεσε π.χ ο θάνατος του Παύλου Φύσσα, θλίβομαι πιο πολύ, που πέθαναν για το τίποτα κυριολεκτικά, για μία ..ανύπαρκτη ιδεολογία, σε αντίθεση με τον Παύλο, που πάλεψε για κάποια ανώτερα ιδανικά !
     Επίσης, για το ότι δεν τους δόθηκε η ευκαιρία να μετανοήσουν, να αντιληφθούν το λάθος τους και να συνεχίσουν μία φυσιολογική ζωή, διότι ΟΛΟΙ μπορούν να αλλάξουν, δεν χρειάζεται να αναφέρω ότι ακόμα και πρώην πόρνες, συγκαταλέγονται στο ατέλειωτο Αγιολόγιο της Εκκλησίας μας, κανένας δεν είναι "δεμένος" με την αμαρτία, για πάντα, ΟΛΑ είναι θέμα επιλογής και φυσικά ορθής και όχι Κακής καθοδήγησης.
     Τέλος, χαίρομαι με τους γονείς των νεκρών, που κρατούν μία αξιοπρεπή στάση και δείχνουν να έχουν συνειδητοποιήσει τις ευθύνες τους : όταν ΒΛΕΠΕΙΣ ότι το παιδί σου, έχει πάρει το ...στραβό δρόμο, όταν βαδίζει σε μονοπάτια σκοτεινά και κατηφορικά, που οδηγούν, αν όχι στο βιολογικό, σίγουρα στον πνευματικό και ψυχικό θάνατο και δεν αντιδράς, δεν τα βοηθάς να επανέλθουν στον ίσιο δρόμο, τότε αναμφίβολα, έχεις ευθύνες, ως γονιός...
     Τουλάχιστον, οι γονείς, ας παρηγορούνται με τη σκέψη ότι η θυσία των τέκνων τους, ΘΑ ΓΙΝΕΙ (είναι σίγουρο) αφορμή, να ξυπνήσουν μερικά ακόμα πλανημένα πρόβατα, για να γυρίσουν στη "στάνη", στην Αλήθεια, στην πραγματικότητα και να μην τα φάει και αυτά "ο λύκος" της χ.α !





2 σχόλια:

  1. Οι ακροαριστεροί "τρομοκράτες", είναι πιο επικίνδυνοι, από κάθε άλλον, διότι, όχι μόνον είναι τελείως Άθεοι, αλλά επιπλέον, νομίζουν ότι είναι οι ίδιοι ..θεοί (!!), ότι δήθεν με τα στυγερά τους εγκλήματα, υπηρετούν έναν ανώτερο σκοπό, ότι κάνουν καλό στην κοινωνία, σκοτώντας τους "κακούς" και ότι πρέπει να τους λέμε και ...ευχαριστώ !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. σκεφτόμουν ότι ο τίτλος θα μπορούσε να είναι και "οι τρομοκράτες, που προκαλούν γέλιο", διότι κανείς δεν μπορεί να πάρει στα σοβαρά, εκείνους, που πυροβολούν και σκοτώνουν άοπλους, αιφνιδιάζοντάς τους και νομίζουν ότι έτσι κάνουν τον κόσμο μας ...καλύτερο !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.