Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 13 Νοεμβρίου 2013

ποιος φοβάται τα νέα μέτρα ;;

    Το θέατρο του παραλόγου, σιγά σιγά φτάνει στην κορύφωσή του, με τους κυβερνητικούς βουλευτές να λένε, εδώ και καιρό, δεν ψηφίζουμε νέα μέτρα, σαν τα μουλάρια, που στυλώνουν τα πόδια και δεν κάνουν βήμα, όσο και αν τραβάς το σκοινί, ενώ δε λείπουν και "φωνές", που δηλώνουν διατεθειμένες να ρίξουν ακόμα και την κυβέρνηση, που πήρε προχθές ψήφο εμπιστοσύνης !
   Καλά, για το "βατερλώ" του τσίπρα, τι να πει κανείς ; Ήταν γνωστό ότι η πρόταση μομφής έγινε, για εσωκομματικούς λόγους και ότι θα είχε αυτή την κατάληξη, εκείνο, που με εξέπληξε είναι το γεγονός ότι ο τσίπρας τα έβαλε με τους "συμβούλους" του, που του είπαν να την κάνει και αυτό αποδεικνύει πόσο μαλάκας και επικίνδυνος μπορεί να είναι κάποιος, που δεν μπορεί να πάρει σοβαρές αποφάσεις μόνος του και τον κάνουν ό,τι θέλουν, οι "σύμβουλοί" του (και θέλει και να κυβερνήσει) !!
   Για να επανέλθουμε στο ζήτημα των νέων μέτρων και αν αυτά είναι επιβεβλημένα ή όχι, η απάντηση, για κάθε λογικό άνθρωπο, είναι απλή : για να μη θες νέα μέτρα, σημαίνει ότι είσαι ικανοποιημένος με την τωρινή κατάσταση, θα πρέπει να πιστεύεις ότι όλα πάνε καλά, αυτό λέει η λογική !
   Σημαίνει ότι θες να παραμείνουν όλα ως έχουν : 1 εκατομμύριο άνεργοι, 3 εκατομμύρια, να μην μπορούν να ικανοποιήσουν βασικές ανθρώπινες ανάγκες, άλλα τόσα, να είναι ανασφάλιστοι και να παρακαλάνε να μην αρρωστήσουν και από την άλλη, 1 εκατομμύριο δημόσιοι υπάλληλοι (μαζί με συμβασιούχους, ιδαχ και πάσης φύσεως τρωκτικά, 600 τόσες χιλιάδες, είναι μόνο ο σκληρός πυρήνας του δημοσίου) και 5 εκατομμύρια συντάξεις...
   Αυτή την κατάσταση θέλετε να διαωνίσετε κύριοι μουλάρια, ε, βουλευτές, ήθελα να πω ; Για πόσο ακόμα ; Για πόσο ο αυτοαπασχολούμενος και ο ιδιωτικός υπάλληλος, ακόμα και ο άνεργος, θα πληρώνει, με φόρους, χαράτσια και εισφορές, συντάξεις νεκρών ή άλλων, που δεν πλήρωσαν ούτε ένα ευρώ εισφορές, υπαλλήλους, που όχι μόνον δεν προσφέρουν τίποτα, αλλά βάζουν και εμπόδια στον πολίτη, άεργους και "ανάπηρους" (στον εγκέφαλο), που δεν θέλουν να δουλέψουν και έχουν βρει το κράτος πρόθυμο να τους συντηρεί εσαεί, γιατί κάποτε εξαγόρασαν την ψήφο του ;
    Το γαλαντόμο, "κοινωνικό" κράτος της απάτης, πρέπει να τελειώνει, ένα κράτος (δηλαδή οι φορολογούμενοι και οι εργαζόμενοι) πρέπει να συντηρεί ΜΟΝΟΝ όσους έχουν πραγματική και αποδεδειγμένη ανάγκη, όσοι είναι τεμπέληδες και μαλάκες, να πάνε κόψουν το λαιμό τους, να δουλέψουν ή απλά να πεθάνουν, όχι να ζουν (τρόπος του λέγειν) ως παράσιτα, σε όλη τους τη ζωή, εις βάρος της κοινωνίας !
   Αντί να πάρει αυτά τα ορθά μέτρα, όμως, περιορισμού της σπατάλης και μείωσης των κρατικών δαπανών, για μισθούς στο δημόσιο, συντάξεις και επιδόματα, το διεφθαρμένο πολιτικό προσωπικό, επιλέγει την άγρια και απάνθρωπη φορολόγηση, οδηγώντας στη φτωχοποίηση μεγάλα τμήματα του πληθυσμού.
    Με το φόρο ακινήτων, έβαλαν έναν πολύ φιλόδοξο στόχο, σχεδόν 3 δισ, όμως όπως δημόσια παραδέχονται οι ανεκδιήγητοι σύμβουλοι του στορνάρα, ξέρουν ότι θα εισπράξουν πολύ λιγότερα, ρίχνουν άδεια, για να πιάσουν γεμάτα δηλαδή, σου λέει ό,τι πάρουμε καλό είναι, θα έχουμε να πληρώνουμε 5.000.000 συντάξεις και στον προϋπολογισμό, γράφουν το "φανταστικό"-υποθετικό ποσόν, προκειμένου να ικανοποιήσουν τους υπαλλήλους των δανειστών και να πάρουν τις "δόσεις" τους !
    Με τον τρόπο αυτό, εύλογα και αναμενόμενα, εμφανίζονται δήθεν εκ των υστέρων, οι γνωστές "τρύπες", τα χρηματοδοτικά κενά, που τα βλέπουν όλοι, εκτός από την ελληνική κυβέρνηση και μετά ανακύπτει η ανάγκη νέων μέτρων και πάει λέγοντας, ο φαύλος κύκλος συνεχίζεται, όσο δεν μπαίνει πάτος στο βαρέλι της αλόγιστης, παράλογης και απάνθρωπης κρατικής σπατάλης...
     Για να μην πολυλογώ, όποιος λέει όχι σε νέα μέτρα, είναι απλά μαλάκας και αρνητής της πραγματικότητας, βολεμένος σε ένα ψεύτικο, εικονικό κόσμο, όπου ζει και πιστεύει ότι τα λεφτά τα φέρνει ο ταχυδρόμος, κάθε μήνα, χωρίς να χρειάζεται να κουνήσεις ούτε το δάκτυλό σου !
    Από εκεί και μετά, υπάρχουν μέτρα και μέτρα, υπάρχουν τα απαγορευμένα (νέοι φόροι και εισφορές) και τα επιβεβλημένα (μείωση κρατικής σπατάλης), ούτε αυτό δεν μπορούν να καταλάβουν και τους έχουμε ψηφίσει, υποτίθεται, για να μας κυβερνήσουν...
    Αλλά και όταν χρειάζεται να επιβληθούν φόροι, θα πρέπει να τηρούνται στοιχειώδεις αρχές φορολογικής και όχι μόνον δικαιοσύνης : αυτοί, που έχουν τα περισσότερα, να πληρώνουν και περισσότερο !
     Όσο υπάρχει αυτή η στρέβλωση, στην ελληνική κοινωνία (και όχι οικονομία), όπου κάποιοι δουλεύουν για να πληρώνουν τους άλλους και άλλοι πληρώνονται, χωρίς να δουλεύουν ή να παράγουν κάποιο έργο, το μαρτύριο θα συνεχίζεται...(με άγνωστο τέλος)



 

1 σχόλιο:

  1. Όταν βγαίνει κάθε τόσο ο Σταϊκούρας και λέει ότι τα έσοδα υπερέβησαν τους στόχους, τι εικόνα δίνει, για το ελληνικό κράτος ;; Δηλαδή, τι συνέβη ; Θαύμα ; Σαν κράτος, δεν ξέρεις τι έσοδα έχεις να εισπράξεις, με βάση τους φόρους και τα χαράτσια, που έχεις επιβάλει ; (!!) Τα έσοδα δεν μπορεί ΠΟΤΕ να είναι πάνω από τους στόχους, μόνον κάτω, από το στόχο ! Είναι σαν να παραδέχεται, ότι τα κορόϊδα τσίμπησαν και πήγαν και πλήρωσαν, σαν να μας προτρέπει να μην πληρώνουμε στο εξής, αφού και οι ίδιοι δεν πίστευαν ότι θα εισπράξουν, αυτά, που μας έχουν χρεώσει !!! Έλεος πια..

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.