Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου 2014

200 ευρώ για κατάθεση έφεσης !!

     Σήμερα, μετά από καιρό, πήγα να καταθέσω μία έφεση (σε αστικής φύσεως απόφαση) στο Πρωτοδικείο και μάλιστα για προσωπική μου υπόθεση και εκεί διαπίστωσα, ότι για να καταθέσεις, απαιτείται πλέον παράβολο, συνολικού ύψους 200 ευρώ (από ΜΗΔΕΝ πριν) !!
  Μιλάμε, για ένα επιπλέον ελεεινό και τρισάθλιο, αντισυνταγματικό χαράτσι, που έρχεται να προστεθεί στον καταιγισμό διατάξεων, καθαρά εισπρακτικού χαρακτήρα, προκειμένου να γεμίσουν τα άδεια και "τρύπια" (λόγω τρωκτικών) κρατικά ταμεία...
  Σίγουρα, δεν είναι ούτε το πρώτο, ούτε το τελευταίο, παράνομο και αντισυνταγματικό "νταβατζηλίκι" του ελληνικού δημοσίου, που πατάει στην ανάγκη σου και σε χρεώνει προκαταβολικά, προκειμένου να κάνεις έφεση και να βρεις το δίκιο σου, επειδή ο δικαστής, που εξέδωσε την προσβαλλόμενη απόφαση, δεν ξύπνησε καλά εκείνη την μέρα και σε αδίκησε !
  Οπωσδήποτε, όποιος βουλευτής (ειδικά νομικός), ψήφισε αυτήν και αντίστοιχες, διατάξεις Νόμων, είναι, δίχως άλλο, επίορκος και προδότης, διότι είναι πασιφανές, ότι έτσι περιορίζεται η συνταγματικά κατοχυρωμένη δικαστική προστασία του πολίτη και η πρόσβαση στα Δικαστήρια, μόνον σε λίγους, σε όσους έχουν τη δύναμη και τη διάθεση, να πληρώσουν ένα ακόμα νταβατζηλίκι-χαράτσι...
    Δεν είναι η πρώτη φορά, που το Σύνταγμα, γίνεται κουρελόχαρτο, ζητήματα (αντι)συνταγματικότητας προκύπτουν και θα προκύψουν και για άλλες παράνομες και παράλογες χρεώσεις και φόρους, ωστόσο εντύπωση προκαλεί η ευκολία, με την οποία ψηφίζονται, από τη Βουλή και ότι δεν ανοίγει ρουθούνι, δεν υπάρχει καμία αντίδραση, σε αυτή τη λαίλαπα των αντισυνταγματικών εισπρακτικών μέτρων, ενός κράτους-ληστή και απατεώνα !
    Οι βουλευτές, ας πούμε ότι το ψήφισαν, επειδή για αυτούς τα 200 ευρώ είναι ό,τι τα 20, για εμάς τους υπόλοιπους, οι δικηγορικοί σύλλογοι τι κάνουν ; Οι δικαστές ; Ποιος είναι ο ρόλος τους ;
    Είναι τραγικό, η ποιότητα και η ταχύτητα απονομής δικαιοσύνης, να είναι στο ναδίρ, ο κόσμος να υπερφορτώνεται με χαράτσια και χρεώσεις, που καθιστούν απαγορευτική την πρόσβαση στη Δικαιοσύνη και κάποιοι να είναι στην κοσμάρα τους και να ζητάνε ψήφο, στις επερχόμενες δικηγορικές εκλογές...(περιττό να πω τι θα πάρουν)
     Οι ίδιοι οι δικαστές, έως τώρα, έχουν βρει αντισυνταγματικές μόνον ορισμένες περικοπές, σε μισθούς και συντάξεις (τις δικές τους και άλλων "ειδικών" μισθολογίων) και σφυρίζουν αδιάφορα, στη λαίλαπα των εισπρακτικών μέτρων, που δεν έχουν καμία λογική και νομική βάση και προσβάλλουν ευθέως συνταγματικά κατοχυρωμένα δικαιώματα του πολίτη !
    Αποδεικνύεται έτσι ότι και αυτοί, οι δικαστές, όπως όλοι, κοιτάνε μόνον την τσέπη τους και το συμφέρον τους, αδιαφορώντας για την αποστολή και το έργο, που έχουν ορκιστεί να επιτελούν...
    Το ζήτημα, όμως δεν είναι μόνον νομικό, αλλά και πραγματικό : που πάνε αυτά τα λεφτά ; Πιάνουν τόπο ; Ή προορίζονται, για να εμφανίσουμε πλασματικά και πρόσκαιρα πλεονάσματα, οφειλόμενα στην ανελέητη υπέρ-φορολόγηση, στην καλύτερη και στις τσέπες "ημετέρων" (με ΜΚΟ κλπ), στη χειρότερη ;
      Είναι τουλάχιστον λυπηρό, να υπάρχουν ακόμα δημόσιοι παράγοντες, που να λένε ανερυθρίαστα, ότι οι Έλληνες υπό-φορολογούνται ή ότι έχουμε πρόβλημα εσόδων, όταν και οι πέτρες πλέον έχουν καταλάβει, ότι τα λεφτά πάνε χαμένα, σαν το νερό σε τρύπιο βαρέλι, ότι το πρόβλημα είναι οι αλόγιστες κρατικές σπατάλες, η διαπλοκή και η διαφθορά και όχι τα μικρά έσοδα !
      Το να αυξάνεις ένα δικαστικό παράβολο, από τα 10 ευρώ στα 100 ή από το 0 στα 200, όπως εδώ, σε μία περίοδο απίστευτης λιτότητας και έλλειψης ρευστότητας (για ορισμένους τουλάχιστον, για όσους δεν χρηματοδοτούνται από τον κρατικό προϋπολογισμό), δεν έχει καμία λογική, έρχεται σε ΕΥΘΕΙΑ σύγκρουση με το Σύνταγμα και επιπλέον στερεί επιπλέον χρήμα, από την πραγματική οικονομία, αυξάνοντας το φαύλο κύκλο της ύφεσης και της ανεργίας (αν τα 200 ευρώ έπεφταν στην κατανάλωση, θα είχαμε αύξηση του ΑΕΠ, ενώ τώρα καταλήγουν στις τσέπες ενός σπάταλου, ανίκανου, αντιπαραγωγικού και διεφθαρμένου κρατικού μηχανισμού).
      Σε αντίθεση, με το δικαίωμα δικαστικής προστασίας και πρόσβασης στα Δικαστήρια, που κατοχυρώνεται στο ισχύον Σύνταγμα, πουθενά, εξ' όσων γνωρίζω, το ίδιο Σύνταγμα, δεν κατοχυρώνει (ούτε ως προς την "υποχρέωση" να τους πληρώνουμε, εμείς οι υπόλοιποι, ούτε ως προς το ύψος τους) μισθούς, επιδόματα και συντάξεις χαραμοφάηδων, τεμπέληδων, αργόμισθων, άχρηστων, απατεώνων, διαπλεκόμενων και λοιπών καταχραστών του δημοσίου χρήματος !
       Όσο βέβαιο, είναι ότι με πορδές δε βάφονται τα αυγά, άλλο τόσο σίγουρο, είναι πως, όταν το ένα μετά το άλλο, τα χαράτσια θα αρχίσουν να κηρύσσονται παράνομα και αντισυνταγματικά, τότε θα φανεί ότι "ο βασιλιάς είναι γυμνός", ότι τα δήθεν πλεονάσματα είναι πέτσινα και πρόσκαιρα, ότι η "συνταγή" είναι λάθος, ότι τα πλεονάσματα δημιουργούνται, μόνον με περιστολή των άχρηστων δαπανών και όχι με "ξεζούμισμα" των πολιτών, με φορολογική λαίλαπα επί δικαίων και αδίκων (γιατί, ούτε όλοι μαζί τα φάγαμε ή τα τρώμε, ούτε όλοι ευθυνόμαστε για το υπέρογκο δημόσιο χρέος της χώρας).
       


 

4 σχόλια:

  1. Η νέα θέσπιση υποχρέωσης του δικηγόρου, να εκδίδει γραμμάτιο προείσπραξης, σε όλες σχεδόν τις διαδικαστικές πράξεις, έχει κάποια λογική (αύξηση φορολογητέας ύλης), ωστόσο το παραμύθι, με την τρομακτική αύξηση ή την θέσπιση νέων -υπέρογκων- δικαστικών παραβολών και λοιπών μη δικηγορικών εξόδων, ούτε λογική, ούτε νομιμοποίηση έχει και πρέπει να τελειώνει, το συντομότερο, προτού αρχίσουν προσφυγές στα ευρωπαϊκά Δικαστήρια και μας κοστίσει ο κούκος αηδόνι !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τυχαία παρατήρησα, ότι για να κάνεις πλέον προσφυγή, ενώπιον του Εισαγγελέα Εφετών, εναντίον της διάταξης, που απορρίπτει την μήνυσή σου, ως αβάσιμη και την θέτει στο Αρχείο, απαιτείται παράβολο, ύψους 300 ευρώ (από μηδέν πριν) !!Μιλάμε για αλητεία, δίχως όρια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το χειρότερο όλων βέβαια και το πιο παράλογο, είναι να σου επιδικάζονται δικαστικά έξοδα, να πληρώσεις δηλαδή, όταν απορρίπτεται, κάποιο ένδικο μέσον σου, στα ποινικά, εκεί δηλαδή όπου δεν υπάρχει αντίδικος ! Αφού έχεις πληρώσει τα παράβολα, προκαταβολικά, για την άσκηση του ενδίκου μέσου, ποιος ο λόγος να σε υποχρεώνουν να πληρώσεις και μετά την απόρριψη ;; Επειδή "ανάγκασες" δικαστές, εισαγγελείς και δικαστικούς υπαλλήλους να ..δουλέψουν ; Γι' αυτό δεν (καλο)πληρώνονται δικαστές και εισαγγελείς ; Τι θέλουν ; Να κάνουν ηλιοθεραπεία, όλη μέρα, όπως η συνάδερφός τους, στη Βοσνία ; http://news247.gr/eidiseis/paraksena/anwtath_dikastikos_ekane_gymnh_hliotherapeia_en_wra_ergasias.2762217.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μόλις χθες, έγινε γνωστή απόφαση του Μονομελούς Εφετείου Ιωαννίνων, που έκρινε ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ το παράβολο των 200 ευρώ, για κατάθεση έφεσης και αμέσως έγινε πρώτη είδηση ! Το ότι ένας δικαστής και γενικά δημόσιος λειτουργός, που κάνει σωστά τη δουλειά του, γίνεται ..ήρωας, είναι ενδεικτικό, για την "κατάσταση" που βρίσκεται η χώρα μας..

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.